Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Crveni vjetar

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Crveni vjetar

Svekar, koji živi u stanu ispod našeg, je jučer opet 'pao' od crvenog vjetra.
    Laura često boravi dolje s bakom, i sad sam u 100 muka... da li malena može dobiti crveni vjetar?? Koliko je to sve opasno?
    Upomoć.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što je to crveni vjetar?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha, koliko vidim, uzrok je streptokok i zarazno je. nikako ne bih vodila dijete k baki i dedi dok deda ne ozdravi.
    evo ni moje cure već dugo nisu vidjele svoje bake i dede jer su oni stalno nešto bolesni i na antibioticima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, ako se već zarazila, vjerojatnije je da će dobiti anginu ili upalu uha, nego baš crveni vjetar.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uh... hvala! Nadam se da nije ništa pokupila, neću je više voditi dolje (a sad će biti lakše, dugi vikend, pa će nam tata malo biti doma...).
    Hvala, Lutonjice!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, zarazno je i jako je lako pokupiti ga ako ti malo više padne imunitet iz nekog razloga. Moja mam ga je dobila nakon operacije jer je onda bila dosta slaba, a budući da nigdje nije bila pokupila ga je u bolnici.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mojoj mami se ponavlja svake dvije godine. Dok. je upozorio da pazi robu koju nosi, ručnike, i sve šta je u dodiru s crvenilom nitko ne dodiruje. jako je zarazno.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mojoj mami se ponavlja svake dvije godine. Dok. je upozorio da pazi robu koju nosi, ručnike, i sve šta je u dodiru s crvenilom nitko ne dodiruje. jako je zarazno.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zar ne bi ljudi sa "crvenim vjetrom" trebali biti u zaraznoj bolnici?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne znam, mislim da ne bi. Svekar je to imao već preko nekoliko puta i nijednom ga doktorica nije poslala u bolnicu.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma pitam zato jer je frend imao prije 2 godine i čim su ustanovili što je ostavili su ga u zaraznoj bolnici sa velikom hrpom antibiotika i nismo se baš drkužili puno po preporuci lječnika.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da trebali bi biti na zaraznom. Moju mamu su smjestili na ortopediju jer je baš neposredno prije toga bila tamo na operaciji i njima se javila jer je mislila da je neka komplikacija po tom pitanju. Ali je bila sama u sobi, a rekli su da inače smještaju na zaraznu.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

On je isto taj vjetar dobio poslije operacije, u bolnici. Taj put je odležao u bolnici do kraja. Svaki slijedeći put je odležao doma, s time da je redovito primao - kao i sad - terapiju, a kasnije je išao svaki dan kod doktorice na penicilin s produženim djelovanjem.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moj tata je nekoliko puta imao crveni vjetar (i to uvijek na istom mjestu, na nogi na kojoj je imao otvoreni prijelom kosti). samo je prvi puta završio u bolnici na zarazi, a kasnije se je liječio doma antibioticima. nitko od ukućana se nikad nije zarazio od njega. ali mala djeca nemaju dovoljno izgrađeni imunitet pa ja svejedno ne bi riskirala i vodila svoje djete tamo dok je on bolestan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •