evo i ja javljam kao mama koja je silno zeljela dojiti, ali eto nismo uspjeli
danas se vise ne osjecam lose zbog toga, pa da podjelim svoju pricu, nadam se da ce nekome mozda pomoci
zapravo me jucer podsjetio na sve to kad mi je razvukao majcu i ugledao zacudeno moju bradavicu, nis mu nije bilo jasno sto to mama ovdje ima i njezno prsticem pipkao
Marino se rodio sa 1950g (poslije poroda pao na 1830g) u 37 tj.
do poroda sam mislila da sam se dovoljno informirala o svemu, imala sam isprintane letke u rodilistu itd.
bili smo 2 tj. na intenzivnoj gdje sam ja dolazila svaka 3 sata na dojenje, vec smo tu imali problema jer on tako sicusan nije jednostavno htio sisati, samo je spavao i tih pola sata
se uglavnom svodilo na njegovo budenje, nekad bi pocicao 5-10ml, a nekada 40ml
sestre su u rodilistu govorile da ce to ici kad dodemo kuci, no kad smo pusteni iz rodilista (sa 2200g) i dosli kuci poceli su jos veci problemi, ja bi ga stavila na cicu,
a on bi povukao par puta i zaspao i tako tri dana, vidjelo se na njemu da postaje sve mrsaviji, pelene su postajale suhe, kod pedice na vaganju on ima 2040g, znaci izgubio je na tezini u tri dana 160g
ona mi savjetuje izdajanje, ako ne uspijem izdojiti da mu dajem formulu,hranjenje svaka 3 sata, kupujem (kršitelj koda) izdajalicu, ali to ne ide, cice nisu velike i pune mlijeka
na portalu nadem tekst kako se rucno izdojiti i krecem, uspjevam izdojiti 30-40ml
al on nece jesti niti iz bocice, samo spava i spava, ja se izdajam, a md ga hrani po sat vremena, na silu stavlja mlijeko u usta, cijedi iz boce, ceka da proguta, muka totalna,
svi u kuci ga pokusavamo buditi, hraniti, ma uzas kad se sjetim, odvratan osjecaj nemoci, straha, panike, jer on mora jesti, a nece
cicu naravno nece uopce, nece otvoriti usta da je uhvati, a kako mu na silu je ugurati?!
i tako zacarani krug, ja nervozna od svega, pucaju me hormoni, sve manje mlijeka, navecer nemogu izdojiti niti 10ml
uvodimo formulu po potrebi da nadoknadimo ono sto nema dovoljno mojeg izdojenog, cice postaju bolne od stiskanja, pojavile su mi se masnice koje bole kad ih uopce dotaknem, a kamoli izdajam
sa 2 mj. pocinje "nazovi" cicati al to prekidaju strasni grcevi koji traju 2 tj. opet nece nista jesti
i tako 3 mjeseca, sve manje mog mlijeka sve vise formule
osjecala sam se prevarenom, kao da sam ga izdala, uzasno...a mislila sam da sam sve znala o dojenju
nadam se da nece buduce mame obeshrabriti moja prica, al znam slicne price puno mama nedonoscadi koje isto tako nisu uspjele jer "dijete nije htjelo cicu"
znam da ima na portalu tekst "kako hraniti nedonosce ili bebu male porodajne tezine", al teorija i praksa bas ne idu zajedno kad se boris za dijetetov zivot
kad si sretan da beba uopce nesto pojede
mozda smo izabrali pogresan put, znam se to nekada pitati; mozda smo trebali nazad u bolnicu? al dal bi to ista promjenilo
puno mama naravno ne razmislja o tome da bi nesto moglo krenutio po zlu, da bi mogle eventualno ranije roditi i ne informiraju se o tome sta i kako onda dojiti?!