Citiraj pale prvotno napisa
Zeko1, i ja se bojim toga, kako joj jednog dana objasniti da mama nije mogla
Pitam se kakav li će osjećaj biti drugi put, mislim da je to skroz drukčije. Kako će se ona osjećati, kako ću se ja osjećati ? Ma, užas imam osjećaj da nikad to neću preboljeti...
Gle, bez uvrede, al' lako moguće da te ona to nikad ne bu ni pitala a i ako te pita da je neće u 14-toj godini pogoditi kaj je nisi dojila jer će biti u bedu zbog Marka iz 8c ili tako nešto . Dojenje je i zdravo i super (meni barem) ali nipošto nije sine qua non i pretstavlja ipak samo jedan dio i to početni vašeg odgoja.

Nemoj se bedirati oko nečeg kaj je ionako i tako lutrija pomalo, a ako se i oko ostalih stvari budeš ovako trsila, ja te uvjeravam da tvojoj maloj ne bu apsolutno ništa falilo. Nemoj predimenzionirati problem koji i nije problem već se posveti bebi i još važnije, sebi. Bitnije je da si ti sretna i na miru za vaš odnos nego dojenje.

I kaj se imuniteta tiče, naravno da je bolje da se doji, al imunitet je toliko kompleksno pitanje s xy faktora da zaključiti da će ti dijete imati alergije ili probleme jer nisi dojila je ipak malo trčanje pred rudo. Samo pogledaj oko sebe, ima hrpa ljudi koji nisu dojeni pa nisu vidjeli doktora (ja i moj dragi npr) a ima i dojenih koji imaju jednu alergiju na drugoj. Nemreš to znati isto ko što nemreš znati oće možda prvi put na košarci uganut zglob.

Sad se lipo opusti i uživaj, idu novi dani a s njima i nove roditeljske dubioze, pogled naprijed a ne unazad