Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Mame s više djece

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Mame s više djece

Zanima me kako je to kad se ima više djece, kako organizirati njihov smjestaj po kuci, koliko soba treba imati...tko spava s kim u sobi...gdje i kako uče?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam dvije cure, 4 godine i 7 mjeseci
    spavamo svi skupa na bračnom krevetu

ALI, gradimo kuću u kojoj će svako dijete imati svoju sobu. pretpostavljam da ćemo jako dugo biti svi zajedno, ili da će djeca biti zajedno u sobi, i raznorazne kombinacije tog tipa, ali neka oni znaju da mogu imati svatko svoju sobu kad im to zatreba (pretpostavljam sredinom osnovne škole)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja mislim da se deca sama organizuju. Koliko soba.... zavisi koliko ste navikli na komociju i koliko možete sebi da dozvolite. A deca će se već rasporediti po njima... (u užoj familiji imamo porodicu sa četvoro dece pa ja iz njihovog iskustva)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da se deca sama organizuju.Koliko soba.... zavisi koliko ste navikli na komociju i koliko možete sebi da dozvolite. A deca će se već rasporediti po njima

super rečeno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pitanje je ozbiljno iako zvuči smiješno, ali zanimaju me koji to uvjeti potrebni da sve bude ok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa to najvise ovisi o samim clanovima obitelji. Znas ono, gdje celjad nije bijesna ni kuca nije tijesna. Ja ne smatram da su potrebni neki bogzna kakvi prostorni uvjeti da bi se imalo vise djece. Djeca se uce zivjeti s prednostima i nedostacima odredjenog nacina zivota i to je sasvim ok. Savrsenstva ni savrsenih tako i tako nema.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo nas u 56 kvadrata 8)

imamo kuhinju i dnevni spojen (cca 20kvadrata), dvije sobe po 12 kvadrata i kupatilo.

u jednoj sobi su dva kreveta (na kat) i radni stol. u drugoj je bracni krevet 2x2m.

spavamo najcesce ovako: ida na svom krevetu na katu. noa zaspe s tatom na kaucu (tata ga poslije prebaci u njegov krevet - ispod idinog, on se tokom noci opet doseli ili na kauc ili na bracni krevet). leo i ami zaspu samnom na bracnom krevetu. mm najcesce zaspi gledajuc tv na kaucu pa kasnije dodje do bracnog ili, ako je prevelika guzva, ode u noin krevet odmorit

ida ide u drugi razred, pise zadacu u svojoj sobi ili u kuhinji (to rijetko, ako se noa i leo bas necim zaigraju u sobi).

imamo dvije terase, jednu ispred kuce (cca 15kvadrata) i jednu iza (cca 40kvadrata) i dvoriste na raspolaganju. svo lijepo vrijeme provodimo vani.

ne razmisljamo o povecavanju kuce (bar ne jos). meni je to trenutno samo - vise ciscenja i spremanja

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

imamo stan od 64 kvadrata. dnevnu, spavaću, kuhinju, kupatilo, hodnik, balkon i ostavu. Iz ostave sam sve izbacila, stavila unutra ladičar, dvije police na kotačiće, dječji stolić i stolice i sve igračke uredno poslagane - to služi kao igraonica malome (2,5g)iako je uska prostorija. spavamo svi u spavaćoj, muž i ja na bračnom krevetu, kćerka u krevetiću (8 mj) i sin u donjem krevetu (krevet na kat). kasnije ćemo izbaciti krevetić, malog staviti na gornji krevet, a malu na donji (s ogradicom). ALI većinom nam se oboje uvuku u krevet pa smo svi na bračnom ili ih premještam po noći na rate. npr. mali zaspi među nama pa ga premjestim, onda se mala budi pa ju hranim među nama i kad zaspi vraćam ju natrag. uglavnom, nije sad problem za spavanje, nego samo jedna soba za njih za igranje. ovako su mi igračke posvuda, a oni nemaju slobodu koju bi trebali.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi imamo dvije cure- 3.5 god i 1 god. Imaju dječju sobu, ali ne spavaju u njoj, spavamo svi skupa u spavaćoj. Ova soba im zasad služi za igranje. Nemislimo kupovat veći stan, ova soba će biti njihova zajednička kad odluče iselit iz našeg kreveta! Zasad uživamo ovako :D

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

imamo db, spavaću sobu cca 12m2 i dječiju sobu cca 21m2 (u koju bi bez većih odricanja i troje moglo stati).
    curke uglavnom spavaju u svojoj sobi, a po potrebi se tijekom noći dosele k nama, i to sve rjeđe

a do prije 2 godine smo imali jednu spavaću sobu natrpanu kinderbetima, ormarima, dječijim stvarima, bračnim krevetom.... i jedva smo dočekali proširenje stambenog prostora, ne toliko radi spavanja koliko radi igranja, igračaka, neispeglanog veša i sl.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ovo je totalno individualno.. Ja sam odrasla sa 3 sestre, spavale smo sve u istoj sobi ( nekih 12 kvadrata ),. jedni kreveti na kat i jedan kauc na razvlacenje, a sve to u stanu od 100 kvadrata. Kada smo malo poodrasle, preselile smo svaka u svoju sobu ( negdje u srednjoj skoli )., Moram priznati da mi je falilo da smo sve u istoj sobi, nekako smo se poslje toga udaljile..
    Najljepsa sjecanja iz djetinjstva su mi da dok smo jos bile u istoj sobi.

Mislim da je klincima ljepse kada su u jednoj sobi, vise se vezu, uce dijeliti stvari, nije im dosadno i nisu sami., imati ce u zivotu prilike da budu sami...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Aphro prvotno napisa
    ovo je totalno individualno.. Ja sam odrasla sa 3 sestre, spavale smo sve u istoj sobi ( nekih 12 kvadrata ),. jedni kreveti na kat i jedan kauc na razvlacenje, a sve to u stanu od 100 kvadrata. Kada smo malo poodrasle, preselile smo svaka u svoju sobu ( negdje u srednjoj skoli )., Moram priznati da mi je falilo da smo sve u istoj sobi, nekako smo se poslje toga udaljile..
    Najljepsa sjecanja iz djetinjstva su mi da dok smo jos bile u istoj sobi.

Mislim da je klincima ljepse kada su u jednoj sobi, vise se vezu, uce dijeliti stvari, nije im dosadno i nisu sami., imati ce u zivotu prilike da budu sami...
    i ja nesto ovako razmisljam, ali ko zna. Mozda budu individualci

Mi imamo trosoban stan i dvoje djece. To je nesto malo manje od 80 m2. Toliko smo mogli priustit i u tome moramo zivjet. Prica gotova, pa taman da dobijemo jos petero djece
    Djeca imaju jednu zajednicku sobu, koja je neki 15 m2 (ne znam tacno, moram provjerit) i veoma im je komotna. Kad podju u skolu mislim da ce bez problema stati dva velika kreveta i dva pisaca stola.
    Ja i mm imamo manju spavacu sobu i nama je sasvim dovoljno. Dnevni boravak je ogroman, tako da najvise vremena svi tu zajedno boravimo.

Mene najvise nervira kada mi podju savjetovat kako svako dijete treba imat svoju sobu i sl. Kada im kao argument stavim odgoj mene i mog brata, mm-a i njegove sestre, kao protuargument navedu da su sad neka druga vremena, da djeca traze vise, vide u drugih vise i bla, bla, bla

mislim, pa hebe mu nisam Madona Koliko para toliko muzike 8)

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam delila sobu sa 4.5 godina mlađim bratom. Nikad mi nije smetao (niti ja njemu) niti imam neka loša iskustva po pitanju zajedničke sobe ali svejedno planiram da svoje momke obezbedim zasebnim sobama. Moji su istog pola pa još i blizanci i u prvo vreme će deliti sobu ali onog dana kad požele svaki svoju jedan će preći u trenutnu gostinsku koju ćemo tad srediti po 'momački'

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja imam stan od 45 kvadrata! Imamo dječju sobu gdje spavaju stariji na krevetu na kat i trenutno MM na posebnom krevetu. Mali spava samnom na kauču na razvlačenje u boravku. Zapravo sve super funkcionira. Tražimo veći stan, ali nikako da nam se nešto svidi, a i ne žuri nam se. Nadam se da ćemo ga kupiti prije nego svi krenu u školu, misklim da se onda potreba za vlastitim prostorom povečava.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ohrabrile ste me za budućnost 8)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I mene zanima organizacija sa vise od dvoje djece, ali vise organizacija vremena i aktivnosti nego prostora.
    Zorana, Litala, zaboravila sam ko je jos sa troje i vise, kako to funkconise kod vas? Imate li uopste vremena za odmor? Moze li se kvalitetno odgajati vise djece, da svako bude zadovoljan?
    Eto, to me zanima, dakle, ne sa materijalnog aspekta

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo mi imamo stančić od 36 kvadrata i troje male djece.Imamo samo dnevnu sobu tako da svi osim bebača spavamo na kutnoj,ali pošto mali siki neće ni on dugo htjeti u krevetiću, pa hop i on kod nas.
    Možda nam je tijesno, ali nam je lijepo kad se svi izljubimo i zagrlimo prije spavanja.
    Naravno da ne mislimo tako dovijeka, gradimo kuću od 240 kvadrata, pa kad se raširimo nećemo se moć naći.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Yuna prvotno napisa
    koji to uvjeti potrebni da sve bude ok.
    I ako još uvijek imam samo jedno, mislim da je odgovor na ovo pitanje: mirni, staloženi, sigurni u sebe, roditelji. Ispravite me ako griješim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •