Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: koliko vas je roditeljstvo promijenilo

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno koliko vas je roditeljstvo promijenilo

Posljednjih sam godina "omekšala".
    Ponekad o tome razmišljam i ne znam da li su me to godine promijenile, ili to ima veze sa mojim majčinstvom?
    ranije sam bila više "hladna" na van. nisam bila od onih koji se rasplaču na tužne filmove ili se poistovjete sa ljudima kojima se nešto tragično desi.
    bila sam više racionalni tip i nastojala sam što efikasnije pomoći, ali istovremeno sam uspjevala postići emotivnu distancu.
    od moje trudnoće i poroda rascmoljim se na svaku emotivno težu situaciju i općenito daleko više suosjećam.

da li me je roditeljstvo promjenilo? A vas? kakva su vaša zapažanja?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da, mnogo sam osetljivija po pitanju dece. Pre neki dan je bebica u Domu zdravlja plakala (mama nije htela da je digne iz kolica) a meni pošle suze.
    A najviše me je promenilo to što sam postala mnogo tolerantnija i prema sebi i prema drugima. Nekako više ne sudim i ne osuđujem ljude olako kako sam pre umela. Shvatila sam da između crne i bele ima mnoooooogoooo nijansi. (ili je za to zaslužna Roda )

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

stalno sam govorila koliko me promijenilo a zapravo nije, uopce.
    samo me potenciralo
    kak da kazem....sad sam sve ono sto sam bila sa svim razmiljanjima i emocijama ali na n-tu potenciju

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    A najviše me je promenilo to što sam postala mnogo tolerantnija i prema sebi i prema drugima. Nekako više ne sudim i ne osuđujem ljude olako kako sam pre umela.
    Ovo potpisujem!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jako me promjenilo. Neke stvari koje su mi prije bile jako bitne (izgled, društvo, izlasci, karijera, novci) sada su najmanje bitne, a obitelj je na prvom mjestu. Smirilo me, omekšalo, provrijednilo i pourednilo me.

Puno stvari sam naučila od Filipa npr. kako obrlatit moje roditelje bez živciranja.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj filipova mama prvotno napisa
    Jako me promjenilo. Neke stvari koje su mi prije bile jako bitne (izgled, društvo, izlasci, karijera, novci) sada su najmanje bitne, a obitelj je na prvom mjestu.
    xxx

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Puno me promijenilo.Postala sam bolja osoba u svakom smislu.Promijenilo me i fizički.Imam više bora,više kila,manje kose i živaca-ponekad za sve osim za njih.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam se sigurno jako promijenila, jer prije su mi prioritet bili prvo faks, pa dečko pa moji peseki pa izlasci, a sada Tea pa muž, pa tek onda faks, pa psi kad stignem, a izlasci negdje jako jako daleko na kraju tog reda jer sam često preumorna i ne mogu si priuštit da odem van, pa onda pola drugog dana spavam. Al mene taj novi poredak mojih prioriteta baš veseli i nekak mi je prirodan i ne žalim za ničim.
    Što se tolerancije tiče, mislim da sam bila tolerantna i prije, ali sada sam sigurno više tolerantnija prema ddjeci. No ta tolerancija nije posljedica samog roditeljstva, nego i informiranja o djeci samoj putem Rode i sličnog.
    Glede cmoljenja - prije sam cmoljila samo na tužne priče o životinjama, a sad mi je nekak žao i djece.

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Da, mnogo sam osetljivija po pitanju dece.
    A najviše me je promenilo to što sam postala mnogo tolerantnija i prema sebi i prema drugima. Nekako više ne sudim i ne osuđujem ljude olako kako sam pre umela. Shvatila sam da između crne i bele ima mnoooooogoooo nijansi. (ili je za to zaslužna Roda )
    Potpisujem.
    Plus što imam malo više samopouzdanja i oštriji jezik.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sad sam pravi cmoljo u odnosu na to kakva sam bila

a mislim i da znam zasto; porod, te oni prvi mjeseci brige za dijete (moje je jos k tome bilo jako bolesno), te iz temelja prodrmaju i uvjere kako je zivot nemoguce krhki, tanak i lako gubljiv

barem meni je tek nakod rodjenja djeteta jasno koliko je sve oko nas maleno, relativno, lako unistivo

a osvjestila sam i pojavu bespomocnosti na vise razina

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iz korijena.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa
    sad sam pravi cmoljo u odnosu na to kakva sam bila

a mislim i da znam zasto; porod, te oni prvi mjeseci brige za dijete (moje je jos k tome bilo jako bolesno), te iz temelja prodrmaju i uvjere kako je zivot nemoguce krhki, tanak i lako gubljiv

barem meni je tek nakod rodjenja djeteta jasno koliko je sve oko nas maleno, relativno, lako unistivo

a osvjestila sam i pojavu bespomocnosti na vise razina

Potpuno isto ovako

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Od prvoga dana, pa tako već više od osam godina tjera me da se upoznajem, procjenjujem, kidam svoje granice, mijenjam i lomim. Svakim danom čini me požrtvovanijom, fleksibilnijom, nesebičnijom, boljom i kvalitetnijom osobom. Uživam promatrajući kako se transformira on, kako se preoblikujem ja, koliko se mijenja naš odnos.
    I zato ti hvala mamin anđele!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da jako. pojam bespomocnosti sveprisutan za klince,zelja za zastititi i pruziti velika, no osim toga postala sam jaca,odlucnija,stroza grublje nekad-odnosi se na zivot-jer sve radim da pruzim djetetu potrebno....nema popustanja okolini-tu sam odlucna. no kaj se tice tonija-sve mu zelim pokazati,dati ,nauciti..najvece njeznosti,osmjehe ,poljupce, no isto tako sam stroga-ne dozvoljavam udaranje,psovanje i histerije bez razloga....mozda sam preodlucna,nekad korimsama sebe,no posto smo sami jednostavno mislim da nemam izbora drugoga

:/

prioriteti su drugaciji-prvo je on,pa racuni od kredita za stan i auto,pa klopa,rezije,njegove potrepstine,ja

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja isto mislim da me nije promijenilo, osim sto su i moje dobre i lose strane, sada boldirane...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tolerantost, strpljenje, osobna odgovornost, vrijednosni kriteriji su se pretumbali, ogromna ljubav, pokazuje mi radost u životu na koju sam zaboravila .....
    samokontrola - vježba me ko ninđu

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sta si prije bila netolerantna, nestrpljiva, neodgovorna i s manjkom ljubavi?
    Ja mislim da pretjerujes i da si sve te osobine imala u sebi (mislim na one kontra pobrojanih) samo su sad lijepo isplivale ili si naucila da ih cijenis.
    Ja sam sigurna da losa osoba ne moze postati dobra i obratno.
    Karakter se jako tesko mijenja....tu ni djeca ne pomazu.

Prioriteti su vec druga prica i ne bi bilo normalno da se ne prerasporede kad dodje dijete...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ne losa osoba postaje dobra,vec to isplivaju neke kvalitete,ali prioriteti se mijenjau svakako...........netko ni ne zna kakva osoba moze biti kad dojde dijete....ma dosta se promijeni-na neki nacin

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mene nije previše promijenilo - osim u smislu organizacije.
    Imam osječaj da puno bolje organiziram vrijeme - jer moram. Prije Petre znala sam ostati na poslu do 8 ili 9 navečer, ujutro bih kasnila... Sad sve štima, sve stignem... imam manje vremena a opet je tako dobro organizirano da sam postala 10 puta učinkovitija.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Promijenili su se prioriteti, i MM-u i meni. Maleni nam je na prvom mjestu, bez daljnjega.

Ali uvijek se sjetim razgovora s kolegom s posla, od prije 2-3 godine ... njegova je da ženi na prvom mjestu treba biti ona sama, a onda svi ostali - muž, djeca, kuća, ... Inače imaju dvoje djece i divan brak
    Pa sam pitala da zašto takav poredak, pa mi je rekao da ukoliko žena nije zadovoljna (i zadovoljena), da neće biti ni ostali oko nje

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Sta si prije bila netolerantna, nestrpljiva, neodgovorna i s manjkom ljubavi? .
    bila sam na 50% kapaciteta
    nisam osječala ovaj tip ljubavi

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam i dalje sva pekmezasta i tepava, a sad samo još malo više.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Sta si prije bila netolerantna, nestrpljiva /CUT/?
    Ja jesam

Mene je roditeljstvo baš promijenilo. Ne radi se samo o mom dojmu, vratila sam se na posao prije tri mjeseca i svi mi pricaju koliko sam drugačija. Bila sam i nestrpljiva i netolerantna i sklona osuđivanju. Eksplodirala bih za tren, nervirala se oko svega, ako netko ne bi razumio moja objašnjavanja reagirala bih grubo. Skraćeno, nisam bila baš ugodna osoba. Neću reći da sam bila s manjkom ljubavi, ali sve patetične priče o ogromnoj i neusporedivoj majčinskoj ljubavi su mi sad jasne. Danas mi je puno stvari na koje bih nekad kolutala očima ok, kako kome paše, ne dira me. Puno manje vičem (samo na MM ). Imam više živaca i strpljenja. Tuđe mane su mi samo mane, a ne razlog za dramu u tri čina. Stvarno sam bolja osoba.

Promijenilo me i na način da sam puno osjetljivija na tuđe probleme, naročito kad se radi o djeci i to do razine koja me uistinu opterećuje. Nekad bih pročitala neke stvari u novinama, rekla "strašno" i zaboravila... danas izbjegavam crnu kroniku koliko mogu jer me neke stvari bole tjednima. Također, puno teže podnosim scene nasilja - skroz glupo, ali nakon poroda nisam mogla gledati Oz, baš je išla repriza, a prije sam ga obožavala. I cmizdrim na stvari na koje prije nikad ne bih. Za to se stvarno nadam da će proći, a ako se ikad rasplačem na Titanik, neka me netko ubije.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mene je jako promijenilo! Možda ne na način da drugi ljudi uviđaju neku razliku, nego ja sama... kao da sam otkrila novu dimenziju! Stvarno! I tako sam sretna i zahvalana zbog toga!

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

potpisujem Balarosu. evo uskoro će se prikazivati "Sofijin izbor" i mislim da neću imati snage gledati onaj grozni dio kad mora izabrati jedno svoje dijete.
    inače, namjerno sam napisala "roditeljstvo" jer se baš pitam kako muškarci to doživljavaju? tatice s Rode, gdje ste?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prije nego što sam rodila imala sam puno zamišljenih principa vezanih uz odgoj i roditeljstvo i bila sam sigurna da ih neću kršiti. Nakon mjesec dana otkako se Filip rodio većinu (čitajte sve) principa sam prekršila, a za još mjesec dana smijala sam se prijateljici koja je bila trudna i uvjerena u provednu svojih principa.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mene jako promijenilo. Cudim se (i divim) sama sebi koliko sam postala strpljivija, tolerantnija, smirenija, organiziranija, briznija i njeznija nego sto sam to bila prije. Naravno, imala sam sve te osobine i prije, ali bile su znatno manje izrazene (pogotovo sto se tice strpljivosti i smirenosti).Pocelo je tako da sam sve te pozitivne stvari prvo usmjerila samo prema njemu, a sad vidim da sam automatski pocela tako funkcionirati i prema okolini. Moj mis promijenio me na bolje u svakom mogucem pogledu

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Definitivno mi se promijenio prag tolerancije.
    I prag strpljenja.

Povećali su se strahovi i paranoje..... Bojim se svega. Svega što bi moglo ugroziti moje dijete i moju obitelj.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da bi primjereniji naslov bio "kako vas je...", jer nema tog roditelja kojemu se život nakon rođenja djeteta nije preokrenuo za nekoliko krugova...

Ako je pitanje koliko - odgovor je puuuuno... i pretpostavljam da je to odgovor i svih ostalih...

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Malo spavam, puno se krećem, smirena sam, sebe sam bacila u deseti plan, obožavam biti kući, ne tangiraju me mišljenja okoline, razneži me jedan dečiji osmeh, rastuži me jedan dečiji uzdah...Ovo nisam ona ja od nekad.

Malo je priroda odradila svoje, nešto sam ja na silu odradila (strpljenje npr) ali svejedno sam puuuno drugačija. I dopadam se sebi ovakva :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Malo je priroda odradila svoje, nešto sam ja na silu odradila (strpljenje npr) ali svejedno sam puuuno drugačija. I dopadam se sebi ovakva :D
    X

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Strahovito!

Osjetljivija sam na sve, naročito na bol svake vrste

U stanju sam da se raspekmezim i na običnu reklamu na tv ili sliku iz novina,
    crne hronike - što dalje od mene,
    kad vidim dijete da prosi dođe mi da ga "ukradem" sebi.
    (Po Sarajevu ih nažalost ima i previše, a da ne kažem da su neki po mojoj slobodnoj procjeni i od mog G. mlađi!!!)

To ovako, na prvu.

Naravno da se lista prioriteta okrenula naglavačke, stvari koje su nekad bile bitne - sad ih se i ne sjećam,
    strahova sam puna, sve me užasava od ćoška stola i ostalog "opasnog" pokućstva do prometnih ulica i nastranih stranaca...

Zdravlje je na prvom mjestu, naravno G.-ovo, onda sve ostalo.

A o novoj vrsti ljubavi ne znam šta bih rekla.
    Čovjek ni ne zna šta sve nosi u sebi i koliko je bogat dok se ne nađe pravi poticaj da se sve to ispolji.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da li me je promjenilo???
    Strašno!
    Uvijek sam mislila da sam čvrsta i da me ništa ne može izbaciti iz takta, više onako hladnokrvno reagirala na sve oko mene!
    A sada?
    Kao kakva cvilidreta , na sve se mogu rasplakati , a pogotovo kada vidim da se neko ružno odnosi prema djeci (kao nedavno što doživih :u Presoflexu kad je "mama" ošamarila svoju curicu pred nama svima , u redu do blagajne ,mala se propinjala na prste do nekih bombona , a ova šamar - ja nisam znala reagirati u tom trenutku ,ostala užasnuta kao i ostali!?!)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    stalno sam govorila koliko me promijenilo a zapravo nije, uopce.
    samo me potenciralo
    kak da kazem....sad sam sve ono sto sam bila sa svim razmiljanjima i emocijama ali na n-tu potenciju
    potpis...
    uz dodatak promjene prioriteta... i puno vanjskih promjena...

Lila ha avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Naravno da me promijenilo i to kako!! :D
    Osim što sam mekša i tolerantnija, većinu vremena se osjećam ispunjeno.
    Nekada sam satima znala buljiti u zid, osjećajući neku ogromnu prazninu i neobjašnjivu tugu (osamljenost, što li?) A sada osim što mi je i fizički ispunjeniji dan u jurnjavi za mojom malom mrvicom, stvarno negdje u dubini osjećam zadovoljstvo koje me ispunjava ili bolje rečeno preplavljuje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •