Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 152

Tema: padanje, udaranje glavom

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Iv je bija takvo dite... pa bi na guz i lupnija glavon... prošlo nakon šta se stvrdnija na noge...

posljedice? mala dica su od gume (bar ih tako ja vidin) ništa im neće bit

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj ne znam
    smirila se jest, nije jos povracala niti imam osjecaj da joj se vrti a brijem da bi joj vec nekaj bilo da je jaci potres mozga. Ipak, nece jos dojiti (a inace doji u ovo vrijeme) - vjerojatno je jos uznemirena. Na mjestu udarca za sad je crvenilo, jos nema kvrge.
    Nisam jos odlucila dal da idem na hitnu ili ne.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

LE...
    kada se dijete jako udari (bar kod mojih) kvrga skoči u roku keks... ako je samo crvenilo vjerovatno udarac nije bio jak i samo se prestrašila...
    vodi računa o pospanosti i povraćanju... bit će sve pet...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jos nije zaspala iako joj je vrijeme, preuznemirena je. POvracala nije jos. Znam da su ti znakovi, ali sto ako se pojave??? Sto ako ima potres mozga? Koje su moguce posljedice?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Na mjestu udarca za sad je crvenilo, jos nema kvrge.
    meni onda ovo ne djeluje strasno. strah me davat neke savjete ovako preko foruma al po ovome sta pises djeluje mi da nije strasno.

da nazoves njenu pedijatricu/pedijatra pa da budes mirna?

nadam se da ce sve bit dobro.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jos nije zaspala iako joj je vrijeme, preuznemirena je.
    pa uznemirena je jer si i ti uznemirena. znam kako ti je, i mene je strasno pogadjalo kad bi zabac lupio glavom, sad je vec dobro savladao silazenje i penjanje pa da te utjesim toga vise vec neko vrijeme nema. tako ce i M savladat brzo i prestat ce lupat glaom.

pa najbolje da nazoves dr. i posavjetujes se. nemoj odma mislit na najgore.

bit ce dobro!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zvala sam dr-a odmah i kaze da dok ne povraca ne treba nikamo. Sad je vec proslo sat i pol i nekako mislim da bi vec povratila da je velika frka. Iako mi je dr. rekao da je pratim 24 sata.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jos nije zaspala iako joj je vrijeme, preuznemirena je. POvracala nije jos. Znam da su ti znakovi, ali sto ako se pojave??? Sto ako ima potres mozga? Koje su moguce posljedice?
    ne paničariti... to je najvažnije... da je jaki potres mozga simptomi bi se već sigurno manifestirali... ako će te to smiriti otiđi kod dr...
    kakva ti sad korist od panike i razbijanja glave nacrnjim mogućim scenarijima?
    dobro promisli... osim toga što nije zaspala i prestrašena je - ima li ikakvih naznaka da je udarac bio za potres mozga
    1. visina s koje je pala
    2. koliko se inače prestraši pri padu
    3. kvrga
    4. crvenilo
    5. povraćanje
    6. mlaksalost

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo mirno.
    Pala je i uplašena je što je normalno.
    Obrati pažnju na neuobičajeno ponašanje:povraćenje,gubitak svijesti,razliku u proširenosti zjenica...
    Sreća je što se priroda pobrinula da su kosti glave u toj dobi još mekane pa nema napuknuća.
    Moj sin je jednom u dobi kad se poćinje hodati pao čelom na betonsko povišenje kod francuskog prozora.Imao je kvrgu kao jednorog,a hematom je ostao tjednima.
    Ako si zabrinuta nazovi pedijatra ili hitnu službu da te svjetuju iz prve ruke.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo vidim da si zvala dr-a.
    A sad si lijepo skuhaj čaj ili kavu i duboko udahni.Sve će biti OK.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

eto, dobro da si zvala. sad si sigurno mirnija.

opusti se lipo.

dite ce zapsat kad se umori, i ona je jos uplasena.

evo sirius ti je lipo rekla, kosti su jos mekane, a racunaj i na likvor koji isto amortizira udarac.

ma nema ti cak ni kvrgu. samo ti nju prati da budes mirna, al meni se cini da ce sve bit dobro.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    ne paničariti... to je najvažnije... da je jaki potres mozga simptomi bi se već sigurno manifestirali... ako će te to smiriti otiđi kod dr...
    kakva ti sad korist od panike i razbijanja glave nacrnjim mogućim scenarijima?
    dobro promisli... osim toga što nije zaspala i prestrašena je - ima li ikakvih naznaka da je udarac bio za potres mozga
    1. visina s koje je pala
    2. koliko se inače prestraši pri padu
    3. kvrga
    4. crvenilo
    5. povraćanje
    6. mlaksalost
    1. pala je sa 70-ak cm - toliko je ona visoka
    2. inace se jako prestarsi i place i kad se samo malko udari ali ne place toooliko jako
    3. nema je
    4, malo je crveno ali se ne buni kad joj diram to crvenilo
    5. nije
    6. cini mi se da je mrvu bila malaksala odmah nakon pada dok sam je drzala a ona plakala, no ujo njen tvrdi da nije bila malaksala jer se dala umiriti pritiskanjem gumbica na DVD uredjaju...

Uglavnom, jesam mirnija vec ali jos ne skroz.
    Nikad mi dijete nije palo i jako jako pazim na to i onda sekunda nepaznje i ovo! Predbacujem si a znam da ne bih trebala.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nikad mi dijete nije palo i jako jako pazim na to i onda sekunda nepaznje i ovo! Predbacujem si a znam da ne bih trebala.
    tocno to! ne bi trebala!

meni je zabac pao drzeci se za mene :shock: moja ruka na njemu da ne padne on se rukicom drzi i samo se odjednom okrene i zvek o pod. a oko nas su jos bili svekiji, mm... i svi smo ga "mogli" uhvatit. uglavnom dogodi se.

naj se grist. samo se pripremi da ce toga mozda bit jos i da se dogadja. nije ugodno i nije zgodno da se ditetu nesto dogodi, zato ga treba pratit, al eto dogodi se. i nitko nije kriv. nemoj si predbacivat.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ma vidiš i sama da je sve pet...

iako se neće svi s ovim složiti ovo ti govorim kao mama dva živahna dječačića... dijete mora padati... ako ti stalno nju hvataš kad ide past ona neće naučiti padati... i jednom kad te ne bude da je uhvatiš zbog tog neznanja se može puno gore ozlijediti nego netko tko je naučio na padove...
    Iv je nakon nekog vremena skužio da npr. ako pada na leđa treba gurnut laktove natrag i prosječni, svakodnevni padovi više nisu završavali kvrgama na glavi...
    iskustvo puno tu znači...

a scena danas je upravo posljedica toga što nikada nije pala...
    valjda sam bila jasna

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj je na isti način pao dva ili tri puta.
    Uvijek bez posljedica.
    Pazim, ali takve stvari se događaju.
    Ne uzrujavaj se.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

LE
    kak je mala?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala vam, cure, najbolje ste.
    Znam da dijete mora padati ali si uvijek mislim da moze pasti i da se manje udari (ako su puzzle ispod, recimo). Do sad je nekoliko puta pala na osti nacin ali na krevetu i naravno, nije regairala. Mozda je to i lose, jer je mislila da je oke tako pasti da ti nista ne bude. sad ce sigurno paziti vise.

Fino je dojila, imala rijetku stolicu (sto me takodjer zabrinulo jer je jucer prvi pit kusala gluten :/ ), sad se mirno igra na podu s ujom i curom mu, spava joj se ali nije prijemcljiva za san, no to je njeno uobicajeno stanje. Nekako me i tjesi to kaj ne spava.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Napokon je zaspala, nakon jos jednog dojenja, mirna i spokojna. Fino se igrala, manje brbljala, ali jest i sad cori. I ja sam bolje ali jos ne posve mirna sa svojim propustom. Hvala svima jos jednom

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

:D

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Napokon je zaspala, nakon jos jednog dojenja, mirna i spokojna. Fino se igrala, manje brbljala, ali jest i sad cori. I ja sam bolje ali jos ne posve mirna sa svojim propustom. Hvala svima jos jednom
    Ma ne možeš je niti držati za ruku non stop.
    Naučit će ona "vladati sobom" i naučit će "bolje padati".

Najbitnije je da je ona ok

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Odi na hitnu, nemaš što čekati!
    Tamo će ju pogledati, poslikati i daj Bože da je sve ok, a ako nije bolje je reagirati što prije.

Moj još ne pada ali znam da su buraz i šogorica uvijek išli. Jednom je šogica rekla da neće pa ju je koplako i na kraju su ipak išli u pol noći jer nije imala mira.

maloj glavici i da sve bude ok~~~~~~~~

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hm, cijelu jednu stranicu sam previdjela

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

LE

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

LE, pratila sam vas na topicu. nisam ti mogla dati savjet, ali mi je drago da je sve ok!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj malac je pao 2 puta s kreveta i jednom s trosjeda, nikad nista, plakao je mozda 30 sek. i ajmo dalje. Cak je i crvenilo bilo jedva vidljivo.
    Ali se ovih dana negdje udario u obraz i ima masnicu, nije mi jasno kako posto znam da nije pao a nije ni zaplakao kad se udario. Taman mu je masnica lijepo prolazila, jos se malo nazirala i danas dok je puzao, odjednom se prevrnuo u stranu i opet se udario na isto mjesto i opet masnica!
    Pa kak moze imat masnicu od bezazlenog prevrtanja a od pada s kreveta ne?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure svih malih kaskadera

molim za savet:
    n. je juce pao mm sa kreveta sa nekih pola metra visine, doduse ne direktno, mm ga je delimicno zaustavio, ali je ipak zveknuo glavicom... nema cvorugica, i crvenilo prolazi, opste stanje normalno... jedino je jutros stolica bila redja i smrdljivija nego obicno, ali smo juce prvi put probali quinou sa miksanim tresnjama (koje same po sebi nemaju malopre pomenuti efekat na stolicu)... je l moze ova promena biti od nje?

kad se juce to desilo, u afektu sam svasta rekla mm i sad ne znam kako da se operem, ali sam se stvarno mnogo uplasila...

kako vi reagujete u situaciji kad je dete palo dok ga je neko drugi pazio?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

htedoh reci: mame svih malih kaskadera...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam bila uvjerena d a mi se s Ivom neće događati padovi s kreveta, ali dogodilo se već dva puta. .
    Bilo je sve ok, nismo jurili doktoru, odmah bi se utješila na cici, opće stanje super, ali joj je oba puta izletila takva čvrga na čelu u roku keks da sam ja ostala :shock: .
    Povukla bi se do drugog dana a onda ostane plavo, pa zeleno, pa žuto dok na kraju ne prođe...
    Sada da ne pišem detalje kako je opala, ali oba puta sam biula i ljuta na sebe i jako, jako tužna kako sam mogla dozvoliti da se to dogodi mom djetetu. .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Poznato je pravilo da padovi djece sa visine koliko su oni visoki najčešće prolaze bez posljedica(pogotovo za glavu kod hodača početnika).
    Kosti glave su tako napravljene da su još mekane te bolje trpe udarce dok dijete ne hoda dobro.
    Ne treba paničariti,treba obratiti pažnju na eventualne promjene u ponašanju.
    Miljica,ona promjena na stolici je sigurno od trešanja,a ne od pada.

Moj savjet za prvu pomoć(osim obloga na čvorugi )je nabaviti homeopatski pripravak Arnica montana( 30C potenciju).Savršena stvar kod udaraca u glavu(smanjuje šok,spriječva nastanak kvrge i podljeva,zaustavlja krvarenje...).

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sirius, thnx na utesnim recima... ma i ja se nadam da su tresnje, mozda nisu bile dovoljno zrele, pa cemo ih iskulirati na par dana...

obloge koje pominjes, mislis na hladan oblog? posto smo to odmah stavili...

e sad malo OT, ali vec neko vreme razmisljam o homeopatiji, pa eto si mi dala jos jedan razlog da ucinim nesto po tom pitanju

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja Hanna je već tri puta u zadnjih tjedan dana pala s bračnog kreveta i svaki put na leđa. naime, oko 4 ujutro se probudi i onda ju ja prenesem iz kinderbeta k sebi na bračni krevet i ona nastavi spavati. e onda kad se probudi se tiho otkotrlja na drugu stranu kreveta dok ja spavam (mm ode raditi pa nema nikakve prepreke). i onda samo odjednom čujem bum i onda plač. e sad zadnji put je tako plakala da je zadržala dah neko vrijeme. ja sam se toliko uplašila
    nema nikakve čvoruge niti crvenila, ništa. ne povraća. sve je isto. ali ja se ipak bojim.
    šta vi mislite? dali trebam to spomenuti pedijatrici??

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

približite krevet zidu da ne može više padati

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    približite krevet zidu da ne može više padati
    ovo je nemoguće jer su s jedne strane kreveta vrata a s druge strane balkonska vrata.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda ga okrenite tako da onaj dio gdje dođu glave bude uz vrata ili balkon, a strana će onda biti uz onaj zid gdje su bile glave

jako puno nas ima tako zaokrenute krevete

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ili neka muž, nakon što se ustane, napravi prepreku s dekom, jastucima, kutijom, torbama, bilo čime...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Ili neka muž, nakon što se ustane, napravi prepreku s dekom, jastucima, kutijom, torbama, bilo čime...

a mozes i slozit deku na pod da se ne udari ako prijede prepreke

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a mozes uzet i zastitu za krevet s te strane.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Panika!!
    Skotrljala mi se beba od 4 mj s t
    rosjeda jer se krenula posjejst stalno se inace tako dize i onda ju je preteglo i bocno skliznula s kreveta. Ima malo crvenilo na glavici.. Plakala 30 sekundi, smirila se, sisala, gukala..Sad spava. Zvala dr ne mogu dobiti..Sta da radim!!!!!?????
    UPOMOC! Ja sam prestrasena a ona izgleda skroz ok.
    To je bilo prije oko sat i pol.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni je L prekjučer pao s bračnog kreveta kad se probudio(na moru smo, doma je sve zaštičeno). Bio je ograđen jastucima i odgurao je jastuk i s njim, na njega pao na pod i lupio glavicom. Imao je malo plavo,crveno, bez čvoruge i ono što me najviše uplašilo - malo mu je pocurila krv na jednu nosnicu (a nije udario nosićem). :?
    Tako da smo otišli na hitnu - samo su nam rekli da ga nebi slikali i zračili bez veze, da ga promatramo i ako se bude što čudno događalo da se vratimo.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

E da...
    kažu da je važno dali je djete gubilo svijest, dali je povraćalo ili dali povraća i kako se ponaša taj dan i noć.
    Nama su rekli da ga budimo par puta po noći da vidimo dali reagira normalno.
    Ja nisam budila jer siki pa se sam budi svaka 3-4 sata

Eto, ako ti što od ovoga pomogne - super. S druge strane - ako se jako brineš jedino će te dr. smiriti.
    majoj gjavici.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kahna, hvala!!
    Odspavala sat vremena, uredno siala, smijala se..i opet zaspala kao i obicno..
    Svijest nije gubila..nije to ni bio bas neki udarac al je mala beba pa sve strasno djeluje.
    Ja ju stalno gledam i sva mi je normalna kao prije.
    E sad ne znam sta se treba desit da ju vodim doktoru..

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sva protrnem kod ovakvih priča...imam i ja topik di mi je moje dijete u dobi od mjesec dana palo...
    isto sam pratila hoće li biti kakvih promjena u ponašanju, na svu sreću sve je bilo u najboljem redu

sad je veća, vrti se ko mali zvrk, i samo strepim od ponovnog pada..Pazim koliko mogu. Svi pazimo, ali eto, ipak se desi. Bitno da na kraju sve ispadne kako treba

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Podizem....znam da ima preko nekoliko ovakvih tema...
    Moja N popodne ljosla s kreveta na parket,mislim direkt na glavu (na podu sam ju nasla potrbuske)....ufff....

Stavila sam ju na sredinu kreveta,presvlacim se ispred nje,jos uvijek je na sredini,okrenem se objesit robu na vjesalicu i dok ju kacim cujem TUP....srecom odmah je uslijedio jak plac,znala sam da ne bi bilo OK da ne place....za divno cudo,sama sam sebi izgledala ful smirena dok sam ju tjesila....jedno 5min je jako plakala pa se smirila...vidjela sam jako crvenilo i pocetak oticanja na lijevoj strani cela (kojom je ocito direkt aterirala na pod)....nasla sam u zamrzivacu onaj jastuk za prenosne frizidere pa sam joj ga drzala na glavi jedno 20min (i vidila da se meni ful tresu ruke od soka)....sad ima blagu oteklinu i krug plavicaste boje....namazala sam maslom to mjesto (navodno nece ostat tolika modrica)...
    Ponasa se skroz normalno,smijali smo se po ure nakon pada;jela je,spavala...sve uredno...

Citala sam da su nekome doktori rekli da narednih dana stavlja tople obloge??? Pa me sad zanima da li je onda trebalo stavit topli ili hladni???
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 24.03.2012. at 20:45

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi uvijek stavimo hladni oblog.. i to dosta kratko jer ni jedna ne da držat na glavi. srećom, nikakvih posljedica nema.
    Zapravo, nikad nisam čula da se stavljaju topli oblozi..

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj mrla prvotno napisa Vidi poruku
    danas ujutro smo otišli na hitnu jer se hematom ne smanjuje. poslali su nas na slikanje i sve je ok kaj se toga tiče. kontrola je za 8 dana kod kirurga, a u međuvremenu stavljati tople obloge.
    evo nasla....mrli su dr. rekli tople obloge...doduse,ovo je bilo dan nakon pada (kad je vec oteklina dobro narasla) i sa hematomom....mozda je to radi njega...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sta bi mi danas bez interneta...nasla razlog:

Mnogo nedoumica nastaje i kod pitanja primjenjivanja hladnih i toplih obloga na ozljede tipa istegnuća, uganuća, natuknuća itd... U principu neposredno nakon ozlijede primjenjuju se hladni oblozi kako bi se smanjio dotok krvi u područje ozljede i zaustavilo eventualno krvarenje (unutarnje) te smirili upalni procesi. Tek potom (točnog vremena nema) se primjenjuju topli oblozi kako bi se ponovno povratio krvotok na normalnu razinu te pomogao u daljnjem saniranju ozljede. Postoje mjesta na tijelu na koje se ne smiju primjenjivati topli odnosno hladni oblozi, a postoje i mjesta gdje se mogu primjenjivati obadva. Treba se konzultirati sa doktorom ili fizioterapeutom ukoliko ste u nedoumici.

Pretpostavljam da je glava mjesto na koje se mogu primjenjivati i topli i hladni oblozi....

Dakle,sutra bi joj mogla staviti tople ako bude velika njoka.....nadam se da nece...ufff.....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 24.03.2012. at 22:27

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

danas mi je mala tresnila s kreveta, drito na čelo. Sad ima plavu kvrgu i malo joj je i kapak natekao (na toj strani). Ponaša se normalno, smije se, jede, spava..sve uobičajeno. Ali izgleda ko da je netko nokautirao. Dosad bi se nekakvi simptomi pokazali? Pala je jutros oko 7,8, ja spavala a ona skakala i letila

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pa čelo je tvrdo, ali ako je kapak otekao, hm
    vjerujem da je sve ok, ali kad mi je srednja tak grdo pala ipak sam išla pedijatru. ostalo su bili padovi u etapama, prvo na rit pa na leđa, ili na mekano

inače sam sama sebi obećala da mi treće dijete neće pasti s kreveta jer, kao, sad već znam sve potencijalno opasne situacije
    i tresnuo mi je mali neku noć, ne znam ni kad ni kako, dok smo spavali odgurao se pod noge.
    jedino tako je i mogao pasti jer spava između mene i mm-a.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vjerovatno bi se već nešto pokazalo. H. je dobio blagi potres mozga baš od udarca na čelo, i to prilično blagog. Simptomi (osjetljivost na svjetlo i povraćanje) su se razvili unutar 6 sati. Čak dr na hitnoj nije bio siguran radi li se o potresu mozga, ma ni modricu nije imao.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eto, dobro je. Kapak je natekao zbog udarca, jutros se odmah vidilo da joj je crveno oko oka. Ona se ponaša super, sve normalno, smije se, priča, puže..ali čvoruga je za popi.zditi, baš ružna ljubičasta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •