Ja počela ovu temu i nikako da se javim...
Bila sam kod ginekologa.I razgovarala sam s njim. Inače on mi je super, vodio mi je obje trudnoće i imam apsolutno povjerenje u njega. (već 10 godina mi je ginekolog). Tablete sam prekinula koristiti, jer nakon mijenjanja nekoliko proizvođača ( iako je sve fizički bilo o.k.* plus nekoliko kila viška) shvatila sam da jedino od kontracepcijske pilule mogu biti toliko nervozna, depresivna, ponekad izgubljena i sve u svemu ono što nisam ja. Kad sam mu opisla te psihičke nus-pojave za koje ne znam razlog, rekao je: Pa naravno te nus-pojave su najgore kod pilula. ( ja sam bila sretna što je on potvrdio moju sumnju i što ne moram ići kod psihoterapeuta jer sam već i na to bila spremna) I ovako mi je rekao: Učinkovitost kod spirale (T ili obične bakrene) i Mirene je ista, samo što se kod Mirene zbog hormonskog efekta bitno smanjuje krvarenje. I on Mirenu preporuča osobama koje jako krvare nakon postavljanja obične spirale.Za moguću trudnoću rekao je da je moguća ukoliko spirala nije dobro postavljena ( isto kao i bolovi i krvarenja) ali vanmaterična je svakako moguća ( ako ste baš baksuzi). Također mi je rekao da u 30 togodišnjoj praksi nikad nije doživio da je spirala uzrokovala pobačaj. Nego je to slučaj ako ginekolog pokuša izvaditi spiralu nakon oplodnje pa ošteti plod. Njegova praksa je da ne dira spiralu i da se ona ovijek nalazi s druge strane posteljice (one do tijela majke) tako da uopće ne dodiruje bebu. Čak nakon poroda je kompletnu može odvojiti od posteljice.
Eto ja se raspisala, i na kraju balade postavio mi je običnu spiralu. Krvarila sam prvi menzes 10 dana (ali ne puno) i još mi je rekao da nakon svakog menzesa provjerim da li su končići (od spirale) na mjestu i ukoliko ne dobijem menzes da se odmah javim ( to je onih 01% mogućnosti da ostanem trudna)

eto kraj moje priče