Sad sam se i ja zainteresirala za ovu tetu mirenu. Naime, s obzirom da godinama pijem tablete protiv hipertenzije mislila sam da bilokakva hormonska kontracepcija kod mene ne dolazi u obzir, ali kako čitam vaše postove to izgleda ne djeluje na principu ovih klasičnih kontrac. tableta. Zbunjuje me jedino što mi je moj ginekolog nikad nije spomenuo, nego mi je s obzirom na moj povišeni tlak izričito rekao da bi kod mene u obzir došla klasična spirala kao metoda kontrole začeća na što se ja nisam htjela odlučiti s obzirom na dosta neugodnih iskustava koje sam čula od drugih žena.
E sad, imam 38 god., više ne mislim rađati, a vidim da mi strah od trudnoće ubija i ovo malo libida koje imam, pa se pitam da li da odem kod liječnika i pitam ga za ovu mirenu bez obzira na moj zdravstveni problem? Inače, moram napomenuti da na jajnicima uvijek "uzgajam" nekakve ciste, te me zanima da li netko zna može li se mirena ugraditi i u takvim slučajevima?
Dali netko ima iskustva sa vađenjem spirale.Naime,ja odlučih (iz vjerskih razloga) mirenu izvaditi van.I jedva čekam da napokon dobijem normalni ciklus,da se osječam kao žena.
A zašto se čudiš? Pa ljudi se s godinama mijenjaju, mijenjaju nam se stavovi, i ja drukčije razmišljam o nekim stvarima nego prije npr. 3-4 godine...
ana.m, ja sam donijela spiralu, soc. gin. ju ugradila, i nisam ništa platila. Mislim da ti soc. gin. ne smije naplatiti (iako ne smiju ni UZV naplaćivati, a neki to rade).
Posljednje uređivanje od martinaP : 10.11.2010. at 10:34