Cuj, slozila bih se ja s tobom (i slagala se dugi niz godina) ali kod odluke treba voditi racuna o mnogim stvarima...
Evo, ja sam sad u 49. godini. Cijeli zivot, od najranije mladosti, imam problema s ravnotezom hormona, cijeli zivot imam problema s niskim zeljezom (bude oko 5 kad mi je ok, a oko 2 kad mi je lose) itd. Imam miome i polipe, a treci ginekolog me nagovara na mirenu kao spas, ali ja nisam htjela slusati i to odgadjam vec godinama.
Kako je zavrsilo? Prosli tjedan zavrsila sam na hitnoj kiretazi (uzrok: polip s vlastitim krvotokom) i dobro su me zakrpali na Sv.duhu. Nije mi ovo bila prva kiretaza, ali nadam se da je bila zadnja. IDEM NA UGRADNJU MIRENE prvom prilikom, cim dobijem patohistoloski nalaz (nadajuci se da je sve ok - hodam na redovne kontrole vec tak dugo godina, ne pamtim kad sam to propustila). I pitam se da li sam mogla izbjeci da se dovedem u opasnost, samo da sam ranije pristala na savjete lijecnika koji su mi predlagali mirenu.
Istina, svaka zena je drugacija - dok sam bila mlada nikako mi se nisu dopadale hormonske terapije, sad u ovim godinama probala sam nekoliko razlicitihm kao i biti bez icega, pa je i to bilo lose - eto kako je zavrsilo. Sve sam isprobala. Cak i alternativu i homeopatiju i zaista ne znam jesam li nesto propustila. Sad se NADAM da ce mi mirena pomoci. Ne mogu znati dok ne probam. I slazem se da nije za svakoga, da to nije stvar za kojom bi covjek posegnuo samo zbog vlastitog komoditeta, ali brate mili, za nekoga je dobro. Nadam se da cu to biti ja.

Odgovori s citatom