evo htjela sam se samo nadovezati, naime ja sam prije 7 mjeseci intenzivno razmisljala o tome da stavim mirenu i kod svoje soc ginekologice sam cula sve najbolje o mireni..
Međutim, potaknuta nekim svojim razmisljanima (nimalo mi se ne svidja ideja a mi menzes nestane ili bude tockast, to mi izgleda totalno neprirodno i smatram da ciklus sam po sebi je potreban osim naravno radi fizickih razloga i radi psihickih, ponavaljam tako ja mislim ne mora znaciti da je ispravno) obratila sam se svojoj privatnoj ginekologici (inace doktorica sa dugogodisnjim iskustvom, pred penzijom) sa svojim dvojbama.
Eto odgovora:
S obzirom da se radi o mireni (spirala sa hormon komponentom), ja ti je necu staviti jer smatram da je za tebe losa jer:
- premalo je na trzistu da bi se znale sve negativne strane iste, znaci ulazis u svojevrsne "pokusne kunice"
- spirala bilo kakvog oblika za tebe nije preporucljiva radi ranice na uscu maternicež
- najveca prodaja spirale sa hormonom je u zemljama treceg svijeta (ovo ne znam koliko je tocno, ali talijanke bas i ne luduju za spiralama koliko cujem)
- neprirodno je da 5 god nemas ili imas oskudan menzes (to je ono sto sam htjela ustvari cuti iz usta specijaliste)

Ja sva zeljna sigurne kontracepcije pitam da li bar onda mogu obicnu, pa je rekla da mi ni nju ne preporuca (ranica) te mi je prepisala patentex oval s kojim sam vise nego zadovoljna, ali on je tema ze sebe pa nema smisla tu.