Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1047

Tema: Mirena

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo htjela sam se samo nadovezati, naime ja sam prije 7 mjeseci intenzivno razmisljala o tome da stavim mirenu i kod svoje soc ginekologice sam cula sve najbolje o mireni..
    Međutim, potaknuta nekim svojim razmisljanima (nimalo mi se ne svidja ideja a mi menzes nestane ili bude tockast, to mi izgleda totalno neprirodno i smatram da ciklus sam po sebi je potreban osim naravno radi fizickih razloga i radi psihickih, ponavaljam tako ja mislim ne mora znaciti da je ispravno) obratila sam se svojoj privatnoj ginekologici (inace doktorica sa dugogodisnjim iskustvom, pred penzijom) sa svojim dvojbama.
    Eto odgovora:
    S obzirom da se radi o mireni (spirala sa hormon komponentom), ja ti je necu staviti jer smatram da je za tebe losa jer:
    - premalo je na trzistu da bi se znale sve negativne strane iste, znaci ulazis u svojevrsne "pokusne kunice"
    - spirala bilo kakvog oblika za tebe nije preporucljiva radi ranice na uscu maternicež
    - najveca prodaja spirale sa hormonom je u zemljama treceg svijeta (ovo ne znam koliko je tocno, ali talijanke bas i ne luduju za spiralama koliko cujem)
    - neprirodno je da 5 god nemas ili imas oskudan menzes (to je ono sto sam htjela ustvari cuti iz usta specijaliste)

Ja sva zeljna sigurne kontracepcije pitam da li bar onda mogu obicnu, pa je rekla da mi ni nju ne preporuca (ranica) te mi je prepisala patentex oval s kojim sam vise nego zadovoljna, ali on je tema ze sebe pa nema smisla tu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sva zeljna sigurne kontracepcije pitam da li bar onda mogu obicnu, pa je rekla da mi ni nju ne preporuca (ranica) te mi je prepisala patentex oval s kojim sam vise nego zadovoljna, ali on je tema ze sebe pa nema smisla tu.
    Nadam se - uz još neku kontracepciju, npr. uz kondom. Patentex (i ostala lokalna kontracepcija, nekad je kod nas bila Delfen krema) je relativno niske učinkovitosti, ako se samostalno koriste. U stručnim člancima obično se spominje učinkovitost 80-90%, i preporučaju se kao dodatak mehaničkoj kontracepciji (kondom, dijafragma). Zato i nisu baš zaživjeli u praksi.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

premalo je na trzistu da bi se znale sve negativne strane iste, znaci ulazis u svojevrsne "pokusne kunice"
    u Americi se koristi već skoro 20 godina, a i ja imam par prijateljica koje ih koriste već 10-tak godina, pa mislim da tvoja ginekologica baš i ne prati svjetske trendove u ginekologiji.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

u Americi nije taj proizvodjac tako da nije isto. U Europi se koristi 10tak godina, ali gdje?

ginekologica je starog kova, i vjerovatno nije sklona novotarijama, ne kazem da je to dobro/lose, samo iznosim svoj stav i sto mi je ona rekla, meni je to bilo dovoljno da odlucim

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo htjela sam se samo nadovezati, naime ja sam prije 7 mjeseci intenzivno razmisljala o tome da stavim mirenu i kod svoje soc ginekologice sam cula sve najbolje o mireni..
    Međutim, potaknuta nekim svojim razmisljanima (nimalo mi se ne svidja ideja a mi menzes nestane ili bude tockast, to mi izgleda totalno neprirodno i smatram da ciklus sam po sebi je potreban osim naravno radi fizickih razloga i radi psihickih, ponavaljam tako ja mislim ne mora znaciti da je ispravno) obratila sam se svojoj privatnoj ginekologici (inace doktorica sa dugogodisnjim iskustvom, pred penzijom) sa svojim dvojbama.
    Eto odgovora:
    S obzirom da se radi o mireni (spirala sa hormon komponentom), ja ti je necu staviti jer smatram da je za tebe losa jer:
    - premalo je na trzistu da bi se znale sve negativne strane iste, znaci ulazis u svojevrsne "pokusne kunice"
    - spirala bilo kakvog oblika za tebe nije preporucljiva radi ranice na uscu maternicež
    - najveca prodaja spirale sa hormonom je u zemljama treceg svijeta (ovo ne znam koliko je tocno, ali talijanke bas i ne luduju za spiralama koliko cujem)
    - neprirodno je da 5 god nemas ili imas oskudan menzes (to je ono sto sam htjela ustvari cuti iz usta specijaliste)

moj ginekolog, u kojeg imam ogromno povjerenje, bi ti rekao sve suprotno od ovoga što je tebi ginićka.
    tako da, sve je u oku promatrača, a i na tebi samoj da se odlučiš za ili protiv.
    ja je imam već 3,5 godine i super sam zadovoljna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •