-
Ja sam se poslije trećeg poroda već skoro pa 100% odlučila za Mirenu. Kako imam zdravstveno osiguranje u Slovenije ide na recept...Ali... U Sloveniji se koristi jedno 6g i sve više je loših iskustava (jer je na recept pa je dostupna množici ljudi tako da je puno žena koristi). Jedna prijateljica je promijenila dvije, sa prvom je imala same probleme - bolovi, krvarenja, itd...da bih na kraju ustanovili da su je krivo stavili. Izvadila je tu Mirenu, dobila neke ultra jake hormonske pilule da se sve uravnovesi i onda stavila novu Mirenu. I opet problemi, pala je u depresiju, pa dobila artritis, boljele su je noge... Odlučila se da je izvadi a Mirena se toliko urasla u nju da je morala na operaciju pod anestezijom da su je izvadili...Mah..Druga prijateljica je isto pala u depresiju nakon stavljanja Mirene. A treća je stalno krvarila, onako obilno, da je morala stavljati djećje pelene jer nijedan uložak nije bio dovoljno dobar...I takvih priča sam se naslušala. Sve su to priće i iskustva prijateljica ne samo nekih žena koje neznam, tako da se na kraju ipak nisam odlučila na Mirenu jer je stvarno prekratko na tržištu da bi se sve znalo. Pogooglajte malo po stranim stranicama, čini mi se da je u zadnje vrijeme više negativnih nego pozitivnih iskustava. Kada dobro razmislim imam samo jedno prijateljicu koja je s Mirenom zadovoljna u svim pogledima
-
Evo mene nakon par mjeseci druženja sa Mirenom .
Ja sam je morala staviti zbog med. razloga , a super dođe i kao kontracepcija , naravno . Prvi ciklus nakon postavljanja je bio nakon mjesec i pol dana , bilo je to nekakvo sitno krvarenje za koji bi bio dovoljan dnevni uložak . Tako sam ja curkala nekih desetak dana i otišla na kontrolu . Gin prezadovoljan kako su mi je stavili , ja još sretnija jer nakon 2 god užasnih bolova i obilnih krvarenja , odjednom ništa . Divota !!
E sad , nakon toga , mjesec ništa , pa 15 dana curkanja , pa 2 mj ništa pa tjedan dana curkanja , pa deset dana ništa , pa 5 dana curkanja , i to je to .
Uglavnom više nemam pojma ni kad sam ih imala , ni kad ih trebam dobit , to me malo nervira , al je bilo idealno cijelo ljeto jer sam se mogla kupat svaki dan , a i kad ih imam , to je tako malo da se i ne kuži , stavim tampon i u more .
Ipak planiram na kontrolu , mada mi je gin rekao da se vidimo dogodine u petom mjesecu .
Malo jest bezveze , ali on je to meni objasnio nekako ovako : nema ovulacije , znači nema ni zadebljanja maternice znači nema ni krvarenja , nešto malo i to je to . Kad sam ga pitala da sam čitala da neke žene izgube menzes , on je rekao da bi to u mom slučaju bilo idealno , s obzirom na moj operirani grlić kroz kojeg krv teško prolazi te se zadržava u maternici .
Poslije sam malo istraživala i vidjela da čak HZZO plaća Mirenu ženama koje imaju bolne i obilne manstruacije , dakle preporuča se i u tim slučajevima .
Ja sam isto malo skeptik prema novim stvarima , još mi je niti jedna prijateljica , poznanica nije stavila tako da nemam s kim dijeliti iskustva , ali sve u svemu , ja sam zadovoljna , nemam bolove , ne moram nosit pelene , opuštenija sam u seksu jer znam da sam zaštićena , moj gin je zadovoljan , mogu na more kad god hoću , nemam promjena raspoloženja , debljanja , mršavljenja , i tako to .
U mom slučaju ona je bila prijeko potrebna , i ja sam ok .
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma