Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
a kakav vam je libido s Mirenom?

meni se drastično smanjio od kada pijem Cerazette i to mi baš smeta
Meni je bilo isto uz Proveru, još jedan sintetički progesteron (ne mogu se sjetiti kako se zove lijek, sve je to u osnovi slično) i Duphaston, koji sam najbolje podnosila, ali svejedno - bila sam konstantno napuhnuta, imala sam bolove u zglobovima (mogu pričati o reumi koliko god želim, ali i ovo je dio priče) i općenito sam se osjećala loše, loše....godinama. Jest da ja nisam najbolji uzorak (51 godina, klimakterična baba) ali Mirena mi je dosta popravila situaciju sa zdravljem (dosta sam se ispuhala), ne muči me više suha sluznica, a i libido je bolji. Sintetički progesteron svaki od mene je napravio bolesnu osobu i nisam se dobro osjećala u svojoj koži, a morala sam to uzimati (zbog kompleksne hiperplazije). Tek kad su mi se smilovali nakon više od dvije godine natezanja, spasila sam se s Mirenom jer ona djeluje lokalno - otpušta hormone tamo gdje treba, a nije cijeli organizam izložen na način kao kad uzimaš hormone oralno. Sretno! (Voljela bih čuti još iskustava, iako znam od kolegica koje su iste dobi da su s Mirenom zadovoljne, a Provera je mnogima teško padala).