Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1047

Tema: Mirena

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Mirena ponovo - da ili ne?

Krajem ljeta vadim Mirenu. Bilo mi je super s njom, ali nisam sigurna da li da ju ponovo stavim. S jedne strane se grozim povratku na "normalna" krvarenja, jer sam zbog njih i stavila Mirenu (jer su mi menstruacije bile preobilne), a s druge strane ne znam kako djeluje na hormone u pretklimakterijskom razdoblju.

Bliži mi se 45-a, nemam pojma koliko će mi još trebati . Ima li neka od vas da je bila u sličnoj situaciji i kako ste onda odlučile?

Voljela bih čuti neko i stručno mišljenje, ako ima koja ginekologica .

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam tek navršila 40, i prije 6 mjeseci sam isto ponovno stavila Mirenu - na moju opsaku da je to sad valjda i zadnja, rekao mi je da bi mi svakako bilo dobro ipak još jednu ugraditi, da i u tim godinama postoji opasnost od nove trudnoće.

a to je jedini razlog zašto sam ju stavila (srećom nisam nikad imala bolne i obilne menstruacije).

nisam ti baš pomogla

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da li si stavila novu odmah kad si izvadila staru, ili si trebala napraviti kakve preglede i testove?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

PAPU sam napravila prije vađenja, a kad su stigli rezultati, čekali prvu kakvu takvu mengu te izvadili staru i stavili novu odmah.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam prvu mirenu dobila u 51.godini kao terapiju i savršeno mi je olakšala klimakterične tegobe, jer to joj je (jedna od) svrha.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

što će reć peterlin da je još imaš kaj ne, jesu li krvarenja se prorjedila, smanjila nestala?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    što će reć peterlin da je još imaš kaj ne, jesu li krvarenja se prorjedila, smanjila nestala?
    Da, još mi valja najmqnje godinu dana, a od krvarenja tu i tamo točkasto, recimo jednom u 3 mjesega, ljeti ćešće, zimi skoro ništa. Ja imam hiperplaziju, pa se to bujanje sluznice učinkovito kontrolira mirenom. Baš se spremam na kontrolu da mi gin.izmjeri debljinu sluznice. Obično odem nakon nove godine i pred godišnji.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kad si je stavila je menga bila normalna ili se već smanjila

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a kad si je stavila je menga bila normalna ili se već smanjila
    Nikada u životu nisam imala normalne menstruacije. Uvijek su bile obilne i česte, ciklus oko 24 dana. Duga i dosadna priča. Ali da, ciklus mi je već počeo preskakati i menstruacije su bile neredovite, odnosno bila sqm na nadomjesnoj hormonskoj terapiji koja mi nije odgovarala.
    Nakon zadnje kiretaže i odstranjivanja polipa u mojoj 50.godinikad sam završila na hitnoj zbog krvarenja koje nije prestalo skoro 3 tjedna dobila sam preporuku za mirenu kao alternativu hormonskoj terapiji. Spasila sam se.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vjerojatno ću si ju ponovno staviti, baš iz terapeutskih razloga. Cure, hvala na pomoći.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako si bila zadovoljna, ne vidim ni jednog razloga zasto je ne bi opet stavila. Nakon stavljanja nove Mirene mozes opet ocekivati nesto pocetnih nuspojava, ali svakako manje nego prvi put.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ja svoju nakon tri ipo godine moram vaditi. Napravila mi je teški cirkus u organizmu. Od postavljanja do danas naraslo mi je jedno desetak cisti, fibroadenoma i izraslina svih mogućih vrsta (srećom benignih) u cicama. A uz sve to, zadnjih mjeseci non stop imam mengu. Nije to menga nego obojani iscjedak. U početku sam dobivala svakih mjesec dana, da bi se s vremenom razmak smanjio i zadnjih mjesec dana bez pauze nešto ide. Gin mi je dao ergometrin i dogovorila sam vađenje za mjesec dana. I sad ne znam što ću. Apstinencija

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    A ja svoju nakon tri ipo godine moram vaditi. Napravila mi je teški cirkus u organizmu. Od postavljanja do danas naraslo mi je jedno desetak cisti, fibroadenoma i izraslina svih mogućih vrsta (srećom benignih) u cicama. A uz sve to, zadnjih mjeseci non stop imam mengu. Nije to menga nego obojani iscjedak. U početku sam dobivala svakih mjesec dana, da bi se s vremenom razmak smanjio i zadnjih mjesec dana bez pauze nešto ide. Gin mi je dao ergometrin i dogovorila sam vađenje za mjesec dana. I sad ne znam što ću. Apstinencija
    Ufff, gadno.

Pitaj ginekologa koje su ti mogućnosti - možda možeš dobiti običnu bakrenu spiralu, bez hormona. Ja sam godinama imala neku koja se zvala Multiload. Imala bi ju i danas, ali sam zbog hiperplazije dobila hormonsku.

Ali ako si sklona jakim krvarenjima, to možda nije najbolje rješenje. Meni su nakon uklanjanja obične dali 6 mjeseci pauze, pa tek onda Mirena. Kao i bilo koja hormonska nadomjesna terapija, nije ni to prikladno za svaku osobu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •