-
Bacila sam pogled na svoje prethodne postove iz 2014. i 2015. Da ne piše, već bih zaboravila što me je sve mučilo.
Ukratko, ja nisam trebala kontracepciju, nego su mi glavni problem miomi i izljevi. Sad ju imam nešto više od 2 godine.
Kosa mi ne ispada više. Mali spotting imam još uvijek i većinom sam na malim dnevnim ulošcima. Nekad ni ne stavim, kad nosim tamniji donji veš. Nekad imam nešto kao menstruaciju, ali u svom užurbanom ritmu ni ne skužim je li to sad bila menstruacija, samo stavim "pravi" uložak. Po intenzitetu krvarenja, mogla bih cijeli dan s istim hodat - recimo onaj s nacrtane 3 kapi bez krilaca. Jedino što duševno moram zamijeniti uložak češće
Nemam pojma kad će početi, što ne znači da nema neki ritam, al mi menstruacija nije više nikakav issue u životu pa ne vodim računa. Željezo mi je OK, miomi ni ciste ne rastu, endometrij tanak. Napipala sam neke ciste prije ljeta na dojci pa sam otišla na UZV i mamografiju i dr je rekao da nema brige i da se iz tih cista ništa ne može razviti.
Ja sam prošla 40 i neke stvari tipa debljanje, manji libido, pojava cista, to je isto i side effect godina, tako da teško mogu razlučiti.
Da nisam imala tako dramatične menstruacije, a debeli endometrij i nakon jakih krvarenja ne bih ugradila Mirenu. Al ja nemam iskustva s drugim kemijskim oblicima kontracepcije pa ne mogu usporediti.
Kod mene se kvaliteta života značajno popravila, al nisam od onih koji će reklamirati - odlična stvar. Kolegica malo starija od mene svaki mjesec izostaje s posla kad dobije menstruaciju. Na njenom mjestu bih ju ugradila, al ona neće, rađe pati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma