da, znam da mi je to bio dosta velik iznos. rekla mi je gin jučer da je cijena (osnovna, koliko njoj preko HZZOa dođe tj priznato je) oko 800 kn. tako da mislim da sam je u apoteci vjerojatno kupila za cca 1.000., a ugradnju sam njoj platila posebno, i to se jasno sjećam 300 kn.
stvarno sam se bila spasila tih par mjeseci kada sam mogla, znam da je smiješno, ali po prvi put u životu birati i probati i neke "normalne" uloške, nešto malecko i tanko, spavati bez čitave zaštitne "konstrukcije" oko sebe i pod sobom.
čovjek se na sve navikne, ali godine su donjele svoje, sve je gore bilo, sve jače i duže, a ciklus se skratio na 23-24 dana... bila sam dobrovoljni davatelj krvi, ali posljednjih nekoliko godina baš su me zbog anemije odbijali...
inače sam bila protiv "kemije", hormona i stranih tijela u svom, ništa od toga nisam koristila do prošle godine i nije mi bilo lako odlučiti se, posebno jer sam čitala i o mogućim nus pojavama...
eto, valjda će ovaj put uspjeti.
moram priznati da mi i dalje ostaje neodgovoreno pitanje zašto je ona prestala raditi, jer da nije, ne bi bilo poplave koja ju je odnjela. već sam spomenula da je jedina promjena i to baš neposredno prije nego mi se obilni menzis vratio, bilo vježbanje na powerplateu. mogu li te vibracije nju toliko prodrmati da prestane ispuštati hormone? meni je to jedino koliko-toliko logično objašnjenje, ali i jedna i druga gin su me na to onako pogledale, pa da, možda da, možda ne tko će znati...možda su u šumi...
tražila sam ja i po nekim stranim forumima naišla na pitanja zašto se negdje (nažalost, ne i tamo gdje sam ja vježbala) upozorava da se na powerplateu ne smije vježbati ako imaš spiralu.
odgovora nema puno, a i oni su zbunjujući - kaže jedan spec. da ne bi trebalo nikako djelovati (utjecati) na rad mirene, drugi da treba biti oprezan itd...ništa konkretno.
za mene je ionako ta priča s powrplateom završena, ali eto, ako netko ima vremena i volje istražiti...