Jelena prvotno napisa
Meni su najavili neugodno vađenje, valjda se dobro ugnijezdila.
Uvijek se snebivam pisati ili ne na ovoj temi, jer ja nikako nisam tipični primjer. Ali mislim da je uredu napisati, samo vi čitajte kroz filter jer sam ja "slučaj".
Dakle imam Mirenu i ne smeta mi. Debljam se, ali mislim da to nije do Mirene, nego zbog godina, a ne pazim.
Mirenu sam stavila iz medicinskih razloga, ne kao kontracepciju. I sada nakon 4 godine treba vidjti što dalje. Međutim meni se zakompliciralo zdravlje poprilično. Iz tog sam razloga posjetila hrpu liječnika, za 86. mišljenje. Ginekolozi se nikako ne slažu oko Mirene. Ovi koji su protiv, objašnjavaju da to nije prirodno, jer se stalno luči neka količina hormona i da to nikako ne može biti dobro. Za mene to nije nikakav argument, jer ja nisam od ekipe koja vjeruje da je prirodno nužno i bolje, odnosno veliki dio znanstveno utemeljene medicine je neprirodan. Jedan mi je rekao - pa pametni ste, donesite dobru odluku za svoje tijelo, izvadite to van. Taj tvrdi da je izbacio dilere van iz ordinacije, da su mu nudili dobru proviziju za promoviranje mirene.
Nekim putevima došla sam do primariusa koji se baš bavi time da prati djelovanje mirene na pacijente s endometriozom (vani, ne u RH, tu se nitko ne bavi endometriozom). U toj bolnici ju prepisuju baš pacijenticama s endometriozom, da se smanji ili još bolje izbjegne krvarenje. On mi je preporučio da ni ne čekam 5 godina, nego ranije promijenim, da mi se ne bi resetiralo tijelo na prijašnje stanje.
Poanta - teško je biti pametan kad dobivaš kotradiktorna mišljenja od specijalista, ne od nekih baba vračara. Ja sam odlučila vjerovati priznatim subspecijalisitima za moju bolest, ali nisam sretna da nema konsenzusa.