Stranica 20 od 21 PrviPrvi ... 1018192021 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 1047

Tema: Mirena

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nisam sillyme al da probam njene rijeci protumacit jos jednom.

Sillyme je trebala na nekom drugom mjestu stavit mirenu, valjda kod svog ginelologa, no bilo je neuspjesno i bolno, pa ju je poslao u bolnicu da joj to oni stave pod lokalnom anestezijom. Pod lokalnom se sve manje osjeti i manje boli.

Eto to sam ja procitala.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ok Lili75 hvala na tumacenju i odgovoru.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sillyme al da probam njene rijeci protumacit jos jednom.

Sillyme je trebala na nekom drugom mjestu stavit mirenu, valjda kod svog ginelologa, no bilo je neuspjesno i bolno, pa ju je poslao u bolnicu da joj to oni stave pod lokalnom anestezijom. Pod lokalnom se sve manje osjeti i manje boli.

Eto to sam ja procitala.
    Tocno tako. Nisam se baš raspisala ali tako je bilo

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    A sto je to znaci dilatirati cervix...i jel to boli i koliko traje
    dilatirati znači proširiti
    širi se umetanjem cjevčica (tako meni izgledaju, ne znam medicinski naziv), prvo malih, pa onda sve većih
    kada se postigne zadovoljavajuća širina, može se umetnuti

boli kao što boli svako čeprkanje po cerviksu, tupa, neugodna bol, kao jaka menga, al koncentrirano
    nije neizdrživo, ja sam popila ketonal i normabel prije i bilo je ok

neugodno iskustvo od sillyme je ipak iznimka, tj. ekstrem, rekla bih

u svakom slučaju, ako nisi imala prirodan porod, za očekivati je da umetanje mirene bude malo teže

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A kad ti radi uzv jajnika u maternice jel to slicno aplikaciji mirene
    Nije.

Da bi mirena ušla, ginekolog mora proširiti ušće maternice i ugurati spiralu unutra. Neugodno je, ali nije strašno. Meni je puno gore podnositi prosječne zahvate kod zubara nego ovo.
    Sjećam se da su mi rekli da uzmem brufen prije i nakon zahvata, ali ne sjećam se neke drame. Kasnije me malo smetalo, ali sam zahvat nije bio ništa strašno. Mirena se ugrađuje pomoću uske cjevčice, pa to proširenje ušća nije veliko. Evo animiranog prikaza: https://www.youtube.com/watch?v=zgi3mbW2YdA

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala na odgovorima i Peterlin na videu

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jos me samo zanima u kojem periodu se postavlja...meni su rekli 2-3 dan menge.
    E sad ja dobila mengu danas a termin imam tek u pon popodne...jel ce to biti kasno...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jos me samo zanima u kojem periodu se postavlja...meni su rekli 2-3 dan menge.
    E sad ja dobila mengu danas a termin imam tek u pon popodne...jel ce to biti kasno...
    ovisi kakve menstruacije imaš, koliko dugo traju i koliko su obilne
    stavlja se za vrijeme menstruacije jer je cerviks ipak malo proširen tada
    ali ako primjerice imaš ugruške za vrijeme menge, dobro je staviti mirenu kasnije (ne za vrijeme najobilnijeg krvarenja) jer postoji mala mogućnost da ispadne skupa s ugruškom

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam je stavila prosli petak, nije bilo u vrijeme menstruacije i bio je nepoznat dan ciklusa (mojem ginekologu je svejedno, a i meni je bilo). Trajalo je stvarno sve skupa manje od 10 minuta, a nisam osjetila prakticki nista. Imam inace izuzetno visok prag boli. Rodila sam dva puta, vaginalno.

Nakon postupka sam mozda 24h imala vrlo blagi spotting, rekla bih zapravo blago obojano izbacivanje lubrikanta koji su koristili. Nije bilo bolova, nisam nista uzimala ni prije, ni poslije. Jedno 24h sata sam imala osjecaj da mi je maternica puna zraka i bila mi je neugodna kad bih se jako, jako presavinula prema naprijed. Probudila sam se kao nova sljedeci dan.

Prije postupka, ginekolog je objasnio da, ako cerviks nece pristati na instalaciju, ima neki instrument s kojim ga primi i rasiri, sto ce trajati mozda 2-3 sekunde i eventualno biti neugodno. Ovo mi nije trebalo, tako da nemam iskustva.

(Ako je slucajno netko upratio da sam do nedavno pisala da sam u menopauzi... da, istina je, do nedavno sam bila u menopauzi. Sad vise nisam. Preokrenuli se hormoni taman nakon cijepljenja Modernom. Preporucam svima. )

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hoces reci da nakon sto si se cijepila si ponovno dobila mengu.
    I ja sam se cijepila Modernom. Nisam vidjela nikakvih promjena vezano za to.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma ja se malo zezam, ali samo donekle jer je neocekivano krvarenje (da ne pricam sve ostalo) sluzbeno prijavljeno VAERS-u (ekvivalent cega vec u Hrvatskoj, gdje se prijavljuju nuspojave) prema preporuci lijecnika.

Ali da, imam ponovo nekakve menstruacije i hormoni (estrogen, FSH) su ponovno u okvirima od normalnih do perimenopauznih (u skladu s dobi), za razliku od nalaza, a i anamneze/simptoma prije proglasenja menopauze). Prebacilo me s HRT-a (estrogen flastera i oralnog progesterona) na Mirenu.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Imam loše iskustvo s Mirenom. Postavljena mi je nakon kiretaže, kao prevencija raka maternice. Samo postavljanje nisam osjetila jer sam bila kratkotrajno anestezirana, ali onda je krenuo cirkus. Stalno točkasto krvarenje, koje bi u vrijeme menstruacije opet bilo obilno. Sve to bih još i podnijela da nije krenulo drastično opadanje kose, koje je trajalo i trajalo. Već mi se i tjeme vidjelo, a imala sam jako gustu kosu. Izdržala tri - četiri mjeseca i tražila da mi je izvade. Ispostavilo se da mi je sama ispala kod zadnjeg krvarenja koje je bilo jako obilno i s ugrušcima. Kosa je prestala opadati, ali se nije više ni blizu onako gusta kako je bila ranije. Prošlo je godinu dana. Imam i malformaciju maternice i bilo je upitno hoće li mi Mirena uopće biti postavljena. Očigledno nije za mene.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bome Kaae kod tebe svakakvih prevrata

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja se malo zezam, ali samo donekle jer je neocekivano krvarenje (da ne pricam sve ostalo) sluzbeno prijavljeno VAERS-u (ekvivalent cega vec u Hrvatskoj, gdje se prijavljuju nuspojave) prema preporuci lijecnika.

Ali da, imam ponovo nekakve menstruacije i hormoni (estrogen, FSH) su ponovno u okvirima od normalnih do perimenopauznih (u skladu s dobi), za razliku od nalaza, a i anamneze/simptoma prije proglasenja menopauze). Prebacilo me s HRT-a (estrogen flastera i oralnog progesterona) na Mirenu.
    Naravno, nije carobni stapic, ali ima puno zena kojima Mirena pomaze. Nadam se da si jedna od njih. Sretno! Meni je Mirena spasila 7 godina zivota. Bas mi je zao sto je nisam stavila ranije.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Potvrđujem da je bitno je li bilo kakvih operacija u abdomenu. Carski može definitivno utjecati. Što se tiče postavljanja u vrijeme krvarenja, računaj na to da će se vaditi kad ne bude krvarenja, a ako će ići druga, ona će se najvjerojatnije odmah postaviti. Tako da samo prviput imaš luksuz krvarenja

Mislim da dosta ovisi i o liječniku. Neki su nježniji od drugih. Ja sam sva smrdana, al nisam nikad uzela anesteziju. Al mene nemoj ni pitati je l boli, jer sam ja bila u životu previše izložena boli, pa sam se naučila trpjeti. Ja u pravilu dobivam "medalje" za strpljenje od doktora. Moguća je ta neka nadutost poslije.

Hoćeš li ju ostaviti ili izvaditi, ovisi o motivaciji. Nekome kome je sve bilo OK, ne da se trpjeti taj neki mogući spotting, ili privremeno prorjeđivanje kose. Meni je sve bilo prihvatljivo. Sad ni ne znam da ju imam. Iznenadi me tema o krvarenju, kao da je to bilo u nekom drugom životu. Kosa mi je osrednja bila i prije i poslije pa ni nemam fetiš na svoju kosu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, nije carobni stapic, ali ima puno zena kojima Mirena pomaze. Nadam se da si jedna od njih. Sretno! Meni je Mirena spasila 7 godina zivota. Bas mi je zao sto je nisam stavila ranije.
    Ma ja zapravo ne znam oko cega ce mi pomoci jer ne znam vise ni sto bih ocekivala. Npr. jos uvijek nisam raspetljala pricu o uzasnom dobitku kila otkako je sve krenulo naopako, no ne ocekujem da to Mirena rijesi; nadam se samo da nece pogorsati (ova zadnja kombinacija koju sam uzimala, estrogen flaster i utrogestan oralno, je uspjela to zaustaviti, na primjer).

Ginekolog je rekao da postoji mogucnost da cu imati simptome tek sad, tipa valunge (nisam ih nesto bas nikad ni imala) i da cu ih morati rjesavati nekako drugacije. Mirenu sam prvenstveno dobila jer su ponovno proradili hormoni (ovulacija cak), a nismo sigurni koliko ce pa da ne buja endometrij koji se mozda nece guliti kako treba jer krvarenja od sijecnja do sad nisu bila ni redovna, ni predvidljiva. I prije te zadnje kombinacije HRT-a sam imala PMS od 0-24 valjda svih 12 mjeseci u godini.

Najvise mi trenutno fali progesteron pred spavanje.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja imam pcos i uvijek jajnici bili puni cista. Evo zadnja 2 sistematska od kad ju imam kaze ginekolog jajnici čisti

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam inace uopce od glavobolje, mozda me glava boli 1-2 puta u godini i to obicno znam zbog cega (neki veliki pomak u tlaku zraka i slicno). Enivej. Otkako sam stavila Mirenu prije tocno dva tjedna, svako malo me glava bolucka. Uzela sam ibuprofen samo jednom, ali sad se vise ne sjecam bi li to i inace bio jedan od dana kad me boli glava. Nije nista strasno (mada je moj osjecaj za bol skroz pomaknut), nemam potrebu nesto uzimati zbog toga, ali nije uobicajeno za mene.

Prodje li to nekad? Svakako mi se ne da ovako godinama.

Od drugih nuspojava, mislim da mi se donji abdomen napokon relativno ispuhao, ali navecer pogotovo jos uvijek osjetim nadutost slicnu onoj u PMS-u. Spotting malo imam, malo nemam. Nekad je smedje, nekad roskasto. Od nekih skroz subjektivnih stvari, opet imam osjecaj da sam u vjecnom PMS-u, kao prije HRT-a. Mislim da ce mi faliti vanjski dodatak estrogena. Ginekolog je rekao da cu mozda morati probati nadopuniti nekakvih prirodnim preparatima. Probala sam prije HRT-a i to, ali nista se nije dogadjalo (iako sam tad imala daleko losije nalaze).

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo i ja napokon stavila mirenu. Prvo je rekao dr da ima izrazito veliku maternicu...pa je rekao da postoji mogućnost da ju opce nece moci staviti jel nesto zapinje na nekom djelu posto sam imala dva carska. Ali ok stavio ju je ....nije bas da je bilo ugodno ali ajde oko uspije se izdrzati. Nakon toga je rekao da znaci kod mirene je nesto velicine 9 max a kod mene je oko 10-11 pa da postoji mogućnost da mi ispadne. Sad me strah ici i na wc.
    Ali evo sad me stalno tjera na veliku nuzdu ...sad ne znam jel to do mirene ili bi inace trebala.

E sad me zanima o cemu je to on govorio da je moje 10-11 a od mirene ima 9?
    I dali stvarno postoji mogućnost da ispadne i na koji naci ?
    Jel bi tipa ako vjezbam mogla ispasti i dali je bolje da sad neko vrijeme ne vjezbam nista i koliko dugo?
    I dali smijem imati odnose?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Za ovo prvo, te brojeve i veličine 10-11, zaista ne znam.

Za ispadanje načelno postoji mogućnost, posebno kad je na to upozorio (vjerujem zbog toga što je veće od 9), za slučaj da do toga dođe.
    Ja sam prošla iskustvo ispadanja mirene, zato sada i pišem, a već sam ovdje o tome i pisala samo ne znam točno na kojoj temi o mirenama. Moja je, po mom vlastitom zaključku prvo prestala raditi a onda ispala uslijed izljeva koje sam ja imala (užasno obilne menstruacije koje su i bile prvenstveni motiv za stavljanje mirene). Što je prouzročilo njen prestanak rada ne mogu tvrditi da znam, ali nagađam, jedino što sam mogle povezati je vježbanje na power plateu. Vibracije koje proizvodi očito ne pašu spiralama. Tek kad sam prošla to iskustvo, izguglala sam i pronašla neke tekstove o tome, nitko me nije na to upozorio, ni moja gin ni trener.
    Za normalno vježbanje i druge ("normalne") sprave ne vjerujem da bi trebala izbjegavati, ali svakako provjeri kod svog ginekologa.

Mene je mirena, inače, spasila. Nakon ispadanja stavila sam drugu i s njom se dugo već družim.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

vjerojatno se radi o dilataciji cerviksa
    ne znam, samo nagađam

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zanima me dali itko ima slicne simptome od mirene. Nekako sam napuhnuta i imam cesto vjetrove. I imam osijecaj kao da cu dobiti mengu i danas me onako bole jajnici kao kad trebam dobiti. A stavila sam u utorak. I danas sam malo krvarila...to je dr rekao da ce biti normalno.
    I znaci rekao je dr da postoji mogucnost da ispadne.....pa sada me zanima kako cu znati jel ispala?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne znam, ali ne čini mi se vjerojatnim da bi mirena ispala odmah... Veća je vjerojatnost da ispadne u prvoj menstruaciji (dok još djelovanje njezinih hormona nije dovoljno, pa menstruacija može biti obilnija). Meni su isto rekli da postoji ta mogućnost ispadanja u prvoj menstruaciji, ali završilo je tako da je mirena ostala punih sedam godina. Kao i svaka druga spirala - provjera je ista - pipneš prstom grlić maternice i osjetiš končić. Ako ne možeš, to još uvijek ne znači da je ispala, nego je vjerojatnije da su končić nakon postavljanja odrezali na jako kratko.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ok. Hvala na odgovoru.
    E sada me zanima znaci prije nego mi je stavio mirenu sam krvarila nekih 7 dana...kad ju je stavio skoro pa odmah je krvarenje prestalo. E sad 2 dana nije nista krvarila i evo danas je pocelo onako da kad se obisem pa na papiru ostane krvi. I stavila sam si dnevni ulozak i malo ima i na njemu.
    Jel to tako normalno?
    U principu me strah da nije mozda ispala pa da opet ne pocnem jako krvariti...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam imala ogromno krvarenje kad se postavljala (zbog endometrija, nevezano uz mirenu) i mislila sam da ce ju ziher to povuci. Ali izdržala je

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zanima me dali itko ima slicne simptome od mirene. Nekako sam napuhnuta i imam cesto vjetrove. I imam osijecaj kao da cu dobiti mengu i danas me onako bole jajnici kao kad trebam dobiti. A stavila sam u utorak. I danas sam malo krvarila...to je dr rekao da ce biti normalno.
    I znaci rekao je dr da postoji mogucnost da ispadne.....pa sada me zanima kako cu znati jel ispala?
    Jesi je vidjela prije ugradnje? Vidjet ces je,ako ispadne. Nije mikroskopska.

Ja sam bila napuhnuta sigurno dva tjedna, a osjecala sam se kao da mi je medju nogama bojler sigurno jedno 24h. Nakon toga sam jos neko vrijeme imala PMS simptome, a onda i normalno krvarenje, kao nekad prije menstruacija. Rekao je ginekolog da je to i ocekivao jer sam imala endometrij od 3mm desetak dana prije ugradnje. Nakon toga sam imala spotting jedno 2-3 mjeseca, a sad je sve super. Stavila sam je 1.10. prosle godine.

Ginekolog je rekao da ne trazim nikakve konce jer se konac smota ispred grlica i rijetko tko ga moze naci. Nakon prevelikog broja uplasenih zena, struka je odlucila da se nikakve konce ne treba traziti. Bila sam na kontroli nakon mjesec dana i sad vise ne trebam nista.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nekog brine da ne ispadne mene brine kako će je opet staviti, zadnji put jedva i uz lokalnu anesteziju.
    Upravo sam u postupku mijenjanja i dobila sam mengu nakon 7 godina, već sam zaboravila koja je to gnjavaza. Jedva čekam ponovno je staviti.

Nisam imala prošli put nekih nuspojava duljih osim spottinga i ispadanja kose. Ne u pramenovima ali pojačano je, par mjeseci. Sto se kontrole tiče to što nemam m mi je bio uvijek dovoljni dokaz da je jos na mjestu, plus 1x godisnje ginekoloski uzv.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znaci to je sve u principu pod normalno sto se desava...krvarenje,napuhnutost....evo cak me dolje onako boli kao da cu dobiti mengu i kriza me bole.
    Nocas me probudilo to i onda me u dva navrata tako jako presjeklo na nekih 10 sekundi da sam mislila da cu zavrsiti na hitnoj.
    Ali hvala bogu prestalo je. Ali i dalje onako imam dolje pritisak i kao da cu dobiti mengu i lagano krvarim.
    Pa me strah...jel to sve kao normalno?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vjerojatno je, ali najbolje je da nazoves ginekologa kog kojeg si bila i da pitas za savjet. Ja recimo ne mogu reci da sam bila u bolovima, ali imam poprilicno sulud prag boli pa ono, tko zna.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo meni je 2 tj. kak sam stavila mirenu i jos uvijek krvarim...kako koji dan. Nekad skoro nista nekad malo tipa dnevni uložak i onako zna biti na njemu...i izdrzi cjeli dan. Ali evo danas je jace u smislu da ima dosta kad se obisem i u skoljci. I napuhnutost i vjetrovi su prisutni kako koji dan.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Danas sam bila na pregledu nakon skoro 3 mj od kad su mi stavili mirenu. Veli prvo doktor nema koncica..pa jel vam ispala jeste vidjeli...ja pojma nemam...nisam.nis vidjela. Onda gledao ultrazvucno i veli unutra je samo nema koncica vani. Pitala sam je to bed...veli ne samo ce biti teze izvaditi i da bi moglo krvarenje biti obilnije. Za sad je ok sve. Jel imao netko takav slucajn i kak mogu oni uci unutra...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koncic se vjerojatno zapetljao oko cerviksa, navodno je cesta pojava. Mozda se otpetlja, a ako ne, izvadit ce je i bez toga sigurno.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Danas sam bila na pregledu nakon skoro 3 mj od kad su mi stavili mirenu. Veli prvo doktor nema koncica..pa jel vam ispala jeste vidjeli...ja pojma nemam...nisam.nis vidjela. Onda gledao ultrazvucno i veli unutra je samo nema koncica vani. Pitala sam je to bed...veli ne samo ce biti teze izvaditi i da bi moglo krvarenje biti obilnije. Za sad je ok sve. Jel imao netko takav slucajn i kak mogu oni uci unutra...
    mojoj je otpao koncic, bez problema su je izvadili i stavili novu.
    ne brini

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znaci moze svasta biti i otpasti cak....ma ja sam se fakat prepala da nije ispala da ja nisam skuzila. Jer je dr rekao kada je stavljao da postoji mogucnost da ispadene ne sjećam se zasto.
    Magriz jel bilo problem ju izvaditi? Jer je meni dr rekao da ce biti teze izvaditi. A jedna cura mi pricala da njoj isto kao nije bilo koncica ...pa da su ju uspavali kad su vadili i stavljali novu...jesu i tebe uspavali.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Znaci moze svasta biti i otpasti cak....ma ja sam se fakat prepala da nije ispala da ja nisam skuzila. Jer je dr rekao kada je stavljao da postoji mogucnost da ispadene ne sjećam se zasto.
    Magriz jel bilo problem ju izvaditi? Jer je meni dr rekao da ce biti teze izvaditi. A jedna cura mi pricala da njoj isto kao nije bilo koncica ...pa da su ju uspavali kad su vadili i stavljali novu...jesu i tebe uspavali.
    uspavali? to prvi put čujem. meni su rekli da je moguće da će trebat radit zahvat sličan kiretaži, ali uspio ju je bez problema izvadit, od prve

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa da tak je rekla Li vrlo kratko tipa 15 min...tak nesto

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Pa da tak je rekla Li vrlo kratko tipa 15 min...tak nesto
    a ne znam, moguće

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa ja kad sam bila na kiretazi su me uspavali

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mene ne

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U kojoj su ti bolnici radili kiretazu pa kaj to nije bolno na zivo...mislim da te ne uspavaju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

[QUOTE=magriz;3240216]mene nisu

Nisu ni mene, više puta. Jedini put kad su me uspavali bilo je kad su mi radili histeroskopiju i uklanjanje polipa koji je zaostao nakon kiretaže uz lokalnu anesteziju.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.06.2022. at 18:08

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A u kojim bolnicama ste bile na kiretazi

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nisu ni mene uspavali.
    Sv.Duh.

Prvi put cujem da se ide na opcu anestaziju radi kiretaze.Meni su dali nesto kao da me malo omami, al sam svejedno osjecala sam bol, ali ne tako strasno i traje kratko.

Nisam ni na carskom nijednom bila pod opcom, a carski je neusporedivo kompleksniji kao operacija u odnosu na kiretazu kao zahvat.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 04.06.2022. at 23:18

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa iskreno ne znam pod kakvom sam bila sedacijom...ali cini mi se da sam spavala odnosno nisam osjetila nista ali da mislim da je bilo vrlo kratko.
    Da i ja sam rodila carski 2 puta i nisam isla na opcu nego spinalno

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U kojoj bolnici si radila kiretazu?

Ako si bila pod opcom tamo je trebao biti i anesteziolog uz ginekologa? Ipak neki veci tim, meni je na kiretazi bila samo ginekologica i mozda se neka sestra muvala, ne sjecam se detalja.

Na carskom mi je bio tim od bar 4or -- 5oro tijekom op cijelo vrijeme oko mene.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je vađenje išlo bez problema, i nije bolilo (samo malo neugodno). A postavljanje sam radila uz lokalnu (iako su mi samo prvo htjeli dat nesto za smirenje ali sam se pobunila da samtamo dosla na lokalnu a ne na normabel, to sam mogla i bez njih popiti). Imam vrlo nizak prag boli za sve te događaje kad prckaju dolje u meni, brrr.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni su kiretazu (zbog missed. ab) radili pod anestezijom. Ovim drugim zenama koje su tad bili u bolnici su radili zbog drugih razloga, al je li pod anestezijom ili ne, bilo je kako su one odabrale. Kb Split

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pet kiretaža sam imala, od toga dvije na živo i tri uz lokalnu.
    Nikakvo uspavljivanje nije ni ponuđeno, niti bih pristala na to.
    Bolnice S. Duh i Petrova.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sv. Duh

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bila sam jednom i u Vinogradskoj, davno. Isto samo lokalna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •