Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Muke sa trogodisnjakinjom

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno Muke sa trogodisnjakinjom

Imam curicu od nepune 3 godine (2.8 mj) koja je postala nemoguca u posljednje vrijeme.
    Jako je napredna u razvoju, brzo reagira i najvise se voli igrati sa starijom djecom. Vrsnjake nikako ne voli. Imam osjecaj da su joj oni nezanimljivi potpuno.
    Problem je sto za svu drugu djecu govori: on/ona je glupa, ja nju ne volim, ne volim baku, ne volim N,T (rodice). A kada je pitamo koga volis, odgovara samo moju mamu u moga tatu. Al obavezno mora reci moja mama i moj tata.
    To sve mozda ne izgleda nesto strasno kada ja ovako opisujem, ali je nezgodno kada sretnemo neke poznanike sa djecom a ona samo bez pauze:necu pricati sa curicom, ona je glupa...
    Nekako je cijelo njeno ponasanje u fazama: danas je med i mlijeko, sve se moze sa njom dogovoriti, sve super; a sutra kao drugo dijete - nece nista slusati, sta god ja kazem kao da zidu govorim... Nije nikada umiljata kao sve druge curice, ona je britka na jeziku (sve prica, kao da joj je 5 god), svakome odgovara... izludi me nekada kako meni odgovara kada joj nesto branim... kao da je vec u pubertetu. Uhvatila sam se u zadnje vrijeme da reagiram na svaku nepodopstinu i imam osjecaj da moje NE gubi na znacenju kod nje. ne znam kako cu dalje.
    ne ide u vrtic, cuva je baka (nju i jos dvije curice koje su tocno godinu dana starije od nje). Ali baka je 40 godina radila kao teta u vrticu i dosta je stroga.
    Moja dilema je da li je ovo neko privremeno ponasanje trogodinjaka ili cijena toga sto ne id eu vrtic i nije sa drugom djecom?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I moj trogodisnjak bez suzdrzavanja kaze nekom sto misli, a posljednje u modi je da govori da nekog ne voli i to im jasno da do znanja. Znaci cim vidi nekog, npr kcer moje frendice koja ne djeli igracke, odmah joj kaze da on nju ne voli. Ne znam uopce odakle mu ta "ne volim te" recenica, ja i mm to uopce ne koristimo u vokabularu, a ako i koristimo nesto slicno govorimo da nam se ne svidja to i to (postupci, ne ljudi). Vjerujem da je faza. Nas ide u vrtic, sumnjam da ima veze s tim da li ide ili ne ide... Jednostavno je brutalno iskren.
    Ni ja ne bi da se ova faza rastegne, rado cu procitat koji pametan savjet

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I moja 2,8 godišnja curka je u fazi da ne voli nikoga, jasno to kaže i poprati to jednim socnim “beži “ ili “šic“?!?!
    Ne ide u vrtić ...ja ju čuvam...pokušavam joj objasniti da se svijet ne vrti oko nje i na miran način postupam sa svim pardon. sa vecinom njenih samozivih ispada i cekam rezultate strpljivo. Mislim da je to faza

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

to ti je dječji pubrtet, proći će za koju god

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moj jedan dan voli nekog, drugi ne, isto je i sa stvarima... faza...
    nema ti kaj bit neugodno pred drugima, oni koji imaju starije klince vjerojatno razumiju, oni s mlađima će tek kasnije shvatit...
    ja bi jedino inzistirala da izbaci riječ "glup/a" jer je ružno to nekome reći bez obzira misli li ozbiljno ili ne...
    ostalo će sve sjest na svoje - ima pravo nekog voljet a nekog ne a mislim da su premali da bi shvatili priču - ako nekog i ne voliš nemoj to govorit na glas, bla bla bla... iskrenost je vrlina a oni su mali i to im se ne bi trebalo uzimat za zlo... tko im uzme za zlo taj ima problema u svojoj glavi

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    moj jedan dan voli nekog, drugi ne, isto je i sa stvarima... faza...
    nema ti kaj bit neugodno pred drugima, oni koji imaju starije klince vjerojatno razumiju, oni s mlađima će tek kasnije shvatit...
    ja bi jedino inzistirala da izbaci riječ "glup/a" jer je ružno to nekome reći bez obzira misli li ozbiljno ili ne...
    ostalo će sve sjest na svoje - ima pravo nekog voljet a nekog ne a mislim da su premali da bi shvatili priču - ako nekog i ne voliš nemoj to govorit na glas, bla bla bla... iskrenost je vrlina a oni su mali i to im se ne bi trebalo uzimat za zlo... tko im uzme za zlo taj ima problema u svojoj glavi
    Slažem se...

Radi se o pukom ispitivanju granica. Kod većine djece NE i NEĆU su prve riječi koje nauče smisleno koristiti. Za sada ih samo zanima reakcija. AKo dijete vidi da mu se obraća pažnja kad govori da nekog ne voli (ili kad psuje) to će činiti i dalje. Nikakva obrazloženja za odrasle ne pale u ovoj dobi, samo skretanje pažnje na nešto drugo. Sretno!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj eni prvotno napisa Vidi poruku
    Moja dilema je da li je ovo neko privremeno ponasanje trogodinjaka ili cijena toga sto ne id eu vrtic i nije sa drugom djecom?
    Nije cijena toga što ne ide u vrtić. Vrtić eventualno još više razmaše takve fore, jer se razmjenjuju s drugima.
    Većina djece ima takve fore: nisi mi prijateljica, nećeš mi doć na rođendan, moja baki kaže da je neće pozvat na vikendicu :D, ne volim te je redovito. Ja sam je pitala tko će joj radit tortu ako mene ne pozove na rođendan pa je zaustila da će tata, ali se valjda sjetila da ga nikad nije vidjela da radi kolače pa je rekla da ću ja napravit, ali da neću doć na proslavu. Ja rekla da ne pristajem na takav dogovor :D
    Posljednje uređivanje od vertex : 02.09.2013. at 15:07

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se...

Nikakva obrazloženja za odrasle ne pale u ovoj dobi, samo skretanje pažnje na nešto drugo. Sretno!
    X

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •