traktorka prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
opet neki slavonski izraz, jel to ko ono "dvije žlice"
traktorka prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
opet neki slavonski izraz, jel to ko ono "dvije žlice"
samo sto me nema iz vrtića i nazad vi se raskokodakale, gore ste od mojih kvočkiDa pohvalim sina,bez problema zaspao u vrtiću,teta mu ispričala priču,i začorio,baš me je iznenadio :D sva sam happy :D MIAL draga baš to trebam!
traktorka prvotno napisa
![]()
![]()
znam znam, a i moram sad raditi drastična djela da ti TM promjeni mišljenjeNINA80 prvotno napisa
![]()
![]()
MATEO :D
Pa rode mislim stvarno????![]()
Tko je mene preskočio u akciji zvanoj ZLICE DVIJE!!!![]()
Osjećam se strašno zapostavljeno!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Jeluška-nitko nikoga nije zapostavio,ovu ideju je realiziralo nas desetak koji se svakodnevno javljamo i bilo mi je glupo sad ići pitati sve od reda koji su pisali ili pišu na ZPB. Zaista nismo nikoga htjele zaboraviti,već je ovako bilo logično.
Isto tako,nismo pitale da sudjeluje ni netko iz inozemstva,jer ne znam kako se onda pare uplaćuju,pa da ne kompliciramo. Izuzetak je Haribo,čiji brat živi u Osijeku pa smo to mogli izvesti.
Dakle,bit će još akcija i iznenađenja,pa eto....svačija ideja je dobrodošla![]()
A Jeluška-moraš se češće javljati da budeš u toku![]()
ma o čemu ti pričaš jeluška?
osvojila si svileni sling, ja se osjećam zapostavljeno!
i to te moje vlastito dijete izvuklo, pored majke mu žive![]()
sad se ja osjećam....toliko sam truda uložila iskomunicirati nas 11, da bi sad još bila i zlica..... :/
ima, ima u tom tekstu (tablici) spominje se i osijek.Stijena prvotno napisa
Za ono što u ZG dobiješ 3.000, 6.000 i 9.000, u OS dfobiješ 500, 500 i 500 kn. U ST po 1.200 kn
Katastrofa!
Nisi ti zlica,nego žlicaStijena prvotno napisa
![]()
![]()
Wana-ne znam od kad su ti podaci,evo moja prijateljica koja je nedavno rodila je dobila oko 3000 kn,dakle povećala se naknada,no to mi svejedno nije motivacija 8)
Obzirom da u mnogim gradovima u Hrvatskoj ne dobiješ ništa... i nije tako katastrofalno.wana prvotno napisa
jutro...nikog nigdje....iskoristit ću priliku da se izjadam,Mateo jutros otišao s tatom,veli:trebala si ga vidjeti,ležao je na podu u garderobi i urlao
mama
mimice a druga dijeca su ga gledala i jedno
po
jedno
u plač,šta da vam kažem dijete nije naučilo nikud bez mene! to privikavanje mi je grozno i žalosna sam kad ga slušam kako me zove kroz plač al odlučila sam da se više neću živcirati! u petak će izostat dosta dijece zbog blagdana pa če te koji će doći spojiti u jednu grupu,bezobzira sto sam doma odvest ću ga baš zbog prilagodbe!
:shock: , stvarno?Maruška prvotno napisa
Bez obzira, razlike u naknadama se ogromne, i po meni katastrofalne![]()
Bokić!
vidim nastavak sljedi . . .![]()
![]()
![]()
Jeluška nemoj se ljutiti na nas, nije namjerno. ali pošto ti je Petra bila bolesna, pa ste na kraju i završile u bolnici bilo bi neumjesno s naše strane daviti te s nekim pitanjima, prjedlozima . . .![]()
Traktorka a jesi ti tvrd orah!!!! evo svečano i javno obećavam da ću ti doći u posjetu u bolnicu i u babinje i donjeti kolačiće!!![]()
![]()
mislila ja i Yasmin uletit u bolnicu, al me ova boleščina sprječila.
Kiaru počeo djelovati antibiotik. vratio se na staro klopa, spavanje, a kad je budan onda je vesel i zaigran. noćas su oboje mirno spavali svak po jedno buđenje za cicu i flašicu :D .
ajme kad ovo gore pročitam pa baš sam pravi atentator![]()
![]()
![]()
Te naknade se financiraju iz lokalne 'blagajne' tako da svaki grad (a u skladu sa svojim proračunom; gradovi imaju različite prireze) određuje visinu naknade. I kolika god naknada bila - ipak je jednokratna (s rijetkom iznimkom). Mene više muče trajne stvari - jaslice, vrtići, škole, dodatne aktivnosti (da ne krenem u priču o zdravstvu).wana prvotno napisa
MIAL pokažem ja njemu sms samo se![]()
bit će nesto
Nina pa sad neznam koliko ti je to pametno ? ! a jesu li njegove tete u dežurstvu? ako nisu nemoj ga voditi jer nije još završio prilagodbu na svoje tete, a kamoli na druge.![]()
Wana i ja se slažem da nije u redu takva razlika u naknadama, ali moraš krenuti od toga kolika je razlika u porezima, prirezima,točkicama, zarezima . . . :/
Maruška prvotno napisa
da da baš to Mare
![]()
Trak jel blizu vas onaj vrtić što su ga zatvorili zbog salmonele? odmah sam te se sjetila... al sam se zgrozila, joj nedaj Bože nikome...
samo cu ukratko sad su izbori pa vi opet glasajte za ZNA se![]()
susjeda nedavno rodila treće 9000 i tri godine porodiljnog
da, kad stvarno dobro pogledaš to koliko nas oderu za prirez u zagrebu, pa bilo bi čisto u redu da nam nešto i vrate, ak već ne nama, onda bar dječici....
pa ak hoće nek to zovu i populacijskom politikom or whatever, a u stvari to su ionako sve naši novci jer, nitko nam ništa ne "daje"![]()
a neznam danas cu se raspitat ako jesu njegove poslat cu ga ak nisu razmislit cu!![]()
a koliko kompliciraju oko papirologije. pa to je katastrofa. meni su jedva dali za drugo djete onih 6000 kn jer nisam bila u braku ( ak se sjećate i MM i ja imamo vanbračno djete) :? :? , a novci se daju po broju djece a ne po bračnoj il vanbračnoj osnovi. ma mislim užas
Da,da...baš sam htjela to prijaviti-to je moj vrtić,odnosno vrtić u koji bi i Roko trebao ići**mial** prvotno napisa
baš su mi dali poticaj
Prijateljica mi radi u susjednom vrtiću pa ću se malo raspitati , uglavnom strava i užas!
Uspješna populacijska politika bi mi trebala osigurati kvalitetnu brigu za dijete dok ja radim i uredno radno vrijeme. Sve te naknade i naknadice (s iznimkom one za vrijeme trajanja rodiljnog dopusta) su samo privremeno gašenje vatre.Stijena prvotno napisa
:shock: :shock: :shock:traktorka prvotno napisa
ajme koja sreća da neide u vrtić !!!!
Je,definitivno. A bar 5-ero djece znam koja idu u "Vedre dane" , djeca jako dobrih prijatelja,za sada su ok,ali još se mogu zaraziti,ma grozno i tužno. Inače je vrtić kao zgrada super,renoviran ove godine i glasi kao bolji....
A slušaj... Statistika je sad na tvojoj strani: kolika je vjerojatnost da će se tako nešto ponoviti dogodine?traktorka prvotno napisa
![]()
Zezam se, naravno. Vjerujem da ti je bilo prestrašno čuti tu vijest.
Je,baš sam se zbedirala...em zbog upisa dogodine,em zbog djece od prijateljanadam se da će se zaustaviti širenje bolesti i da će otkriti uzročnika!
Kako se mališani nose s bolešću?traktorka prvotno napisa
U našoj bližoj okolini, dvoje mališana je preboljelo salmonelu (obojica su bili mlađi od dvije godine). Iako je bilo ružno dok je trajalo, nikakve posljedice nisu ostale.
I wana ju je imala...
I mene zanima,ne znam jel neophodno bolničko lječenje i kako izgleda sama bolest?Maruška prvotno napisa
ko o čemu, ja opet...**mial** prvotno napisa
znam, i sve mi je to polu-nejasno, možda zato i ovakvi kvazizaključci od strane mene, jednog običnog i priprostog građanina![]()
Zg-18% prireza
Os-13%
St-10%
Al, čuj, sa 9000,00 kn godišnje za 3. dijete, + na to i 500 kuna mjesečno populacijskog dodatka za treće dijete-sve u Zg, znači mjesečno 1250,00 kn za treće dijete, do njegove /. godine ako ništa drugo, isfinanciraš vrtić i još neke sitnarije :/
no dobro...prestajem![]()
quote="Maruška"]I wana ju je imala...[/quote]
jesam, takve bolove nikad u životu nisam trpila, visoka temperatura malaksalost, proljev,a do wc-a ne može-tata me nosio na rukama i sjedio pored mene dok obavljam nuždu, a ja bih se svako malo "gubila", ne možeš ništa jesti...ma grozno, u 10 dana sam izgubila 7 kg, na svoju tada ne preveliku težinu, izgledala sam kao kostur (al sam se brzo "poravila")
Ne poželi nikome...
Poanta je u tome što prirez ne plaćaš do djetetove neke godine već 35 (ili više) godina radnog staža. Skupi se tu...wana prvotno napisa
Naravno da bi i ja rado da su naknade veće.Samo sam pokušala objasniti logiku iza 'računice'.
Koliko znam, ova dječica nisu bila u bolnici. I puno su bolje prošla od wane. Vjerojatno i tu ima puno različitih iskustava.traktorka prvotno napisa
Držim fige da kod njih bolest prođe čim lakše.![]()
znam, al bolje išta nego ništaMaruška prvotno napisa
![]()
![]()
A ništa... Morat ćemo se dat u politiku.![]()
(btw, sinoć sam peglala do dva)
a baš ste mi smišne spličankice![]()
![]()
Wana ma ja ti nekako njima baš ne vjerujem . jer navodno ovih 500 kn mjesečno dobijaju samo oni koji imaju pravo na dječiji doplatak i još neku foru imaju da moraš biti zaposlen, al nisam sigurna šta točno se dobiva nezaposlenošću.
npr. kad mi je završio porodiljni s Kalom otišla sam na burzu jer je firma u kojoj sam bila prijavljena otišlau stečaj. svaki razgovor bio je negativan jer mi djete nije upisano u jaslice, jaslice ne primaju ( ako nemaš vezu ) ako oba roditelja ne rade. bila sam prisiljena raditi na crno jer jedino tako sam mogla uvjetovati radno vrijeme. kako god okreneš pronatalitetna politika im je u banani i trebali bi ju promjeniti od temelja - moje mišljenje.
al slažem se i stobom bolje išta nego ništa!
A tko još mame pita što je njima poticajnije za rađanje djece. Oni lupe što njima odgovara, nekima uspiju zamazati oči, nekima ne, ali u konačnici smo svi presretni što smo uspjeli bilo što "ušićariti".....
a i pomaci se baš uvijek slučajno događaju prije izbora...da se mene pita ja bih izbore svake godine, pa možda za koje stoljeće bi mogli reći da uopće imamo populacijsku politiku![]()
tako jeeeee!!!!Stijena prvotno napisa
Stijenu za predsjednicu![]()
čega???????wana prvotno napisa
...ah, evo već smislih promidžbeni slogan za kampanju
"ŽLICU ZA PREDSJEDNICU!!!!"
Dok se vi bacate u kvazi političke vodeja svom sinu pokušavam ispeći palačinke (1. put u životu) i već mi 2 izgorile
totalni sam promašaj za sve slatko, ne znam jel do smjese (po receptu) ili je (vjerojetnije) do loše tave.
Tako sam nesretnapa ništa ne znam.....
Mogući razlozi za izgoriti:traktorka prvotno napisa
- puno šećera u smjesi
- premalo ulja u smjesi/na tavi
- loša tava
A sada metodom eliminacije...
- tava nije dosta zagrijanaMaruška prvotno napisa
- previše vode u smjesi
:D ŽLICA :D ŽLICA :D ŽLICA ! ! !
Bit će da je tava
Ubila sam 4 palačinkepromjenila 3 tave i IMAMO JEDNU PALAČINKU :D :D :D
![]()
Odoh peći dalje.....
ooooooooooo trak, pa zar ni palačinke....e tu sam ja ekspert...
sve već gore navedeno, a moje iskustvo progovara - smjesa treba odstajati bar pola sata + jaaaaaaaaaaaaaaaaaakooooooooooooo vruća tava
po mogućnosti teflonkaStijena prvotno napisa
(može i gus
)
kakav šečer? kakva voda? u palačinke ide glatko brašno,1 jaje,malo soli,pola mlijeka,pola mineralne ak nemas mineralne malo sodebikarbone,dobro dobro zmiksat i peci...kakvu si smjesu zmiksala??
I ja ovako.NINA80 prvotno napisa
Ako nemam mineralnu, stavim običnu vodu.
Soda bikarbona - nikad u životu to nisam kupila.
Šećer - poznajem masu ljud koji u smjesu stavljaju šećer (i raznorazne druge 'začine').
I da, najvažnije: ja zamutim, MM peče. 8)