Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 138

Tema: ZPB 2005. (24. dio)

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Ma tu sam...gdje bi bila
    Samo čitam i smijem se bar nešto lijepo danas,jer mi je dan bljak, sva sam ko kuhana noga

opet neki slavonski izraz, jel to ko ono "dvije žlice"

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mial i Stijena-lude ste ko šiba

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

samo sto me nema iz vrtića i nazad vi se raskokodakale, gore ste od mojih kvočki Da pohvalim sina,bez problema zaspao u vrtiću,teta mu ispričala priču,i začorio,baš me je iznenadio :D sva sam happy :D MIAL draga baš to trebam!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mial i Stijena-lude ste ko šiba

Citiraj NINA80 prvotno napisa
    samo sto me nema iz vrtića i nazad vi se raskokodakale, gore ste od mojih kvočki Da pohvalim sina,bez problema zaspao u vrtiću,teta mu ispričala priču,i začorio,baš me je iznenadio :D sva sam happy :D MIAL draga baš to trebam!
    znam znam, a i moram sad raditi drastična djela da ti TM promjeni mišljenje
    MATEO :D

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pa rode mislim stvarno????

Tko je mene preskočio u akciji zvanoj ZLICE DVIJE!!!

Osjećam se strašno zapostavljeno!!!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jeluška-nitko nikoga nije zapostavio,ovu ideju je realiziralo nas desetak koji se svakodnevno javljamo i bilo mi je glupo sad ići pitati sve od reda koji su pisali ili pišu na ZPB. Zaista nismo nikoga htjele zaboraviti,već je ovako bilo logično.
    Isto tako,nismo pitale da sudjeluje ni netko iz inozemstva,jer ne znam kako se onda pare uplaćuju,pa da ne kompliciramo. Izuzetak je Haribo,čiji brat živi u Osijeku pa smo to mogli izvesti.
    Dakle,bit će još akcija i iznenađenja,pa eto....svačija ideja je dobrodošla
    A Jeluška-moraš se češće javljati da budeš u toku

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ma o čemu ti pričaš jeluška?

osvojila si svileni sling, ja se osjećam zapostavljeno!
    i to te moje vlastito dijete izvuklo, pored majke mu žive

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sad se ja osjećam....toliko sam truda uložila iskomunicirati nas 11, da bi sad još bila i zlica..... :/

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    wana, a jel imaš kakav tekstić o naknadama u osijeku
    ima, ima u tom tekstu (tablici) spominje se i osijek.
    Za ono što u ZG dobiješ 3.000, 6.000 i 9.000, u OS dfobiješ 500, 500 i 500 kn. U ST po 1.200 kn
    Katastrofa!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sad se ja osjećam....toliko sam truda uložila iskomunicirati nas 11, da bi sad još bila i zlica..... :/
    Nisi ti zlica,nego žlica

Wana-ne znam od kad su ti podaci,evo moja prijateljica koja je nedavno rodila je dobila oko 3000 kn,dakle povećala se naknada,no to mi svejedno nije motivacija 8)

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nisi ti zlica,nego žlica

uh, jaka ti fora

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dobro-kašiko jedna

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj wana prvotno napisa
    Za ono što u ZG dobiješ 3.000, 6.000 i 9.000, u OS dfobiješ 500, 500 i 500 kn. U ST po 1.200 kn
    Katastrofa!
    Obzirom da u mnogim gradovima u Hrvatskoj ne dobiješ ništa... i nije tako katastrofalno.

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jutro...nikog nigdje....iskoristit ću priliku da se izjadam ,Mateo jutros otišao s tatom,veli:trebala si ga vidjeti,ležao je na podu u garderobi i urlao mama mimice a druga dijeca su ga gledala i jedno po jedno u plač,šta da vam kažem dijete nije naučilo nikud bez mene! to privikavanje mi je grozno i žalosna sam kad ga slušam kako me zove kroz plač al odlučila sam da se više neću živcirati! u petak će izostat dosta dijece zbog blagdana pa če te koji će doći spojiti u jednu grupu,bezobzira sto sam doma odvest ću ga baš zbog prilagodbe!

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Katastrofa!
    Obzirom da u mnogim gradovima u Hrvatskoj ne dobiješ ništa... i nije tako katastrofalno.
    :shock: , stvarno?
    Bez obzira, razlike u naknadama se ogromne, i po meni katastrofalne

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bokić!
    vidim nastavak sljedi . . .
    Jeluška nemoj se ljutiti na nas, nije namjerno. ali pošto ti je Petra bila bolesna, pa ste na kraju i završile u bolnici bilo bi neumjesno s naše strane daviti te s nekim pitanjima, prjedlozima . . .

Traktorka a jesi ti tvrd orah!!!! evo svečano i javno obećavam da ću ti doći u posjetu u bolnicu i u babinje i donjeti kolačiće!!

mislila ja i Yasmin uletit u bolnicu, al me ova boleščina sprječila.

Kiaru počeo djelovati antibiotik. vratio se na staro klopa, spavanje, a kad je budan onda je vesel i zaigran. noćas su oboje mirno spavali svak po jedno buđenje za cicu i flašicu :D .

ajme kad ovo gore pročitam pa baš sam pravi atentator

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Te naknade se financiraju iz lokalne 'blagajne' tako da svaki grad (a u skladu sa svojim proračunom; gradovi imaju različite prireze) određuje visinu naknade. I kolika god naknada bila - ipak je jednokratna (s rijetkom iznimkom). Mene više muče trajne stvari - jaslice, vrtići, škole, dodatne aktivnosti (da ne krenem u priču o zdravstvu).

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MIAL pokažem ja njemu sms samo se bit će nesto

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nina pa sad neznam koliko ti je to pametno ? ! a jesu li njegove tete u dežurstvu? ako nisu nemoj ga voditi jer nije još završio prilagodbu na svoje tete, a kamoli na druge.
    Wana i ja se slažem da nije u redu takva razlika u naknadama, ali moraš krenuti od toga kolika je razlika u porezima, prirezima,točkicama, zarezima . . . :/

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Te naknade se financiraju iz lokalne 'blagajne' tako da svaki grad (a u skladu sa svojim proračunom; gradovi imaju različite prireze) određuje visinu naknade. I kolika god naknada bila - ipak je jednokratna (s rijetkom iznimkom). Mene više muče trajne stvari - jaslice, vrtići, škole, dodatne aktivnosti (da ne krenem u priču o zdravstvu).
    da da baš to Mare
    Trak jel blizu vas onaj vrtić što su ga zatvorili zbog salmonele? odmah sam te se sjetila... al sam se zgrozila, joj nedaj Bože nikome...

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

samo cu ukratko sad su izbori pa vi opet glasajte za ZNA se susjeda nedavno rodila treće 9000 i tri godine porodiljnog

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da, kad stvarno dobro pogledaš to koliko nas oderu za prirez u zagrebu, pa bilo bi čisto u redu da nam nešto i vrate, ak već ne nama, onda bar dječici....
    pa ak hoće nek to zovu i populacijskom politikom or whatever, a u stvari to su ionako sve naši novci jer, nitko nam ništa ne "daje"

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a neznam danas cu se raspitat ako jesu njegove poslat cu ga ak nisu razmislit cu!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a koliko kompliciraju oko papirologije. pa to je katastrofa. meni su jedva dali za drugo djete onih 6000 kn jer nisam bila u braku ( ak se sjećate i MM i ja imamo vanbračno djete ) :? :? , a novci se daju po broju djece a ne po bračnoj il vanbračnoj osnovi. ma mislim užas

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa
    Trak jel blizu vas onaj vrtić što su ga zatvorili zbog salmonele? odmah sam te se sjetila... al sam se zgrozila, joj nedaj Bože nikome...
    Da,da...baš sam htjela to prijaviti-to je moj vrtić,odnosno vrtić u koji bi i Roko trebao ići baš su mi dali poticaj
    Prijateljica mi radi u susjednom vrtiću pa ću se malo raspitati , uglavnom strava i užas!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pa ak hoće nek to zovu i populacijskom politikom or whatever
    Uspješna populacijska politika bi mi trebala osigurati kvalitetnu brigu za dijete dok ja radim i uredno radno vrijeme. Sve te naknade i naknadice (s iznimkom one za vrijeme trajanja rodiljnog dopusta) su samo privremeno gašenje vatre.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da,da...baš sam htjela to prijaviti-to je moj vrtić,odnosno vrtić u koji bi i Roko trebao ići baš su mi dali poticaj
    Prijateljica mi radi u susjednom vrtiću pa ću se malo raspitati , uglavnom strava i užas!
    :shock: :shock: :shock:
    ajme koja sreća da neide u vrtić !!!!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je,definitivno. A bar 5-ero djece znam koja idu u "Vedre dane" , djeca jako dobrih prijatelja,za sada su ok,ali još se mogu zaraziti,ma grozno i tužno. Inače je vrtić kao zgrada super,renoviran ove godine i glasi kao bolji....

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A slušaj... Statistika je sad na tvojoj strani: kolika je vjerojatnost da će se tako nešto ponoviti dogodine?
    Zezam se, naravno. Vjerujem da ti je bilo prestrašno čuti tu vijest.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je,baš sam se zbedirala...em zbog upisa dogodine,em zbog djece od prijatelja nadam se da će se zaustaviti širenje bolesti i da će otkriti uzročnika!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

em zbog djece od prijatelja
    Kako se mališani nose s bolešću?
    U našoj bližoj okolini, dvoje mališana je preboljelo salmonelu (obojica su bili mlađi od dvije godine). Iako je bilo ružno dok je trajalo, nikakve posljedice nisu ostale.
    I wana ju je imala...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kako se mališani nose s bolešću?
    I mene zanima,ne znam jel neophodno bolničko lječenje i kako izgleda sama bolest?

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Wana i ja se slažem da nije u redu takva razlika u naknadama, ali moraš krenuti od toga kolika je razlika u porezima, prirezima,točkicama, zarezima . . . :/
    ko o čemu, ja opet...
    znam, i sve mi je to polu-nejasno, možda zato i ovakvi kvazizaključci od strane mene, jednog običnog i priprostog građanina
    Zg-18% prireza
    Os-13%
    St-10%
    Al, čuj, sa 9000,00 kn godišnje za 3. dijete, + na to i 500 kuna mjesečno populacijskog dodatka za treće dijete-sve u Zg, znači mjesečno 1250,00 kn za treće dijete, do njegove /. godine ako ništa drugo, isfinanciraš vrtić i još neke sitnarije :/
    no dobro...prestajem

quote="Maruška"]I wana ju je imala...[/quote]
    jesam, takve bolove nikad u životu nisam trpila, visoka temperatura malaksalost, proljev,a do wc-a ne može-tata me nosio na rukama i sjedio pored mene dok obavljam nuždu, a ja bih se svako malo "gubila", ne možeš ništa jesti...ma grozno, u 10 dana sam izgubila 7 kg, na svoju tada ne preveliku težinu, izgledala sam kao kostur (al sam se brzo "poravila")
    Ne poželi nikome...

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

znači mjesečno 1250,00 kn za treće dijete, do njegove /. godine
    Poanta je u tome što prirez ne plaćaš do djetetove neke godine već 35 (ili više) godina radnog staža. Skupi se tu...

Naravno da bi i ja rado da su naknade veće. Samo sam pokušala objasniti logiku iza 'računice'.

ne znam jel neophodno bolničko lječenje i kako izgleda sama bolest?
    Koliko znam, ova dječica nisu bila u bolnici. I puno su bolje prošla od wane. Vjerojatno i tu ima puno različitih iskustava.
    Držim fige da kod njih bolest prođe čim lakše.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

znači mjesečno 1250,00 kn za treće dijete, do njegove 7. godine
    Poanta je u tome što prirez ne plaćaš do djetetove neke godine već 35 (ili više) godina radnog staža. Skupi se tu...
    Naravno da bi i ja rado da su naknade veće. Samo sam pokušala objasniti logiku iza 'računice'.
    znam, al bolje išta nego ništa

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A ništa... Morat ćemo se dat u politiku.

(btw, sinoć sam peglala do dva)

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a baš ste mi smišne spličankice
    Wana ma ja ti nekako njima baš ne vjerujem . jer navodno ovih 500 kn mjesečno dobijaju samo oni koji imaju pravo na dječiji doplatak i još neku foru imaju da moraš biti zaposlen, al nisam sigurna šta točno se dobiva nezaposlenošću.
    npr. kad mi je završio porodiljni s Kalom otišla sam na burzu jer je firma u kojoj sam bila prijavljena otišlau stečaj. svaki razgovor bio je negativan jer mi djete nije upisano u jaslice, jaslice ne primaju ( ako nemaš vezu ) ako oba roditelja ne rade. bila sam prisiljena raditi na crno jer jedino tako sam mogla uvjetovati radno vrijeme. kako god okreneš pronatalitetna politika im je u banani i trebali bi ju promjeniti od temelja - moje mišljenje.
    al slažem se i stobom bolje išta nego ništa!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a baš ste mi smišne spličankice

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A tko još mame pita što je njima poticajnije za rađanje djece. Oni lupe što njima odgovara, nekima uspiju zamazati oči, nekima ne, ali u konačnici smo svi presretni što smo uspjeli bilo što "ušićariti".....
    a i pomaci se baš uvijek slučajno događaju prije izbora...da se mene pita ja bih izbore svake godine, pa možda za koje stoljeće bi mogli reći da uopće imamo populacijsku politiku

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A tko još mame pitao što je njima poticajnije za rađanje djece. Oni lupe što njima odgovara, nekima uspiju zamazati oči, nekima ne, ali u konačnici smo svi presretni što smo uspjeli bilo što "ušićariti".....
    a i pomaci se baš uvijek slučajno događaju prije izbora...da se mene pita ja bih izbore svake godine, pa možda za koje stoljeće bi mogli reći da uopće imamo populacijsku politiku
    tako jeeeee!!!!
    Stijenu za predsjednicu

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Stijenu za predsjednicu
    čega???????
    ...ah, evo već smislih promidžbeni slogan za kampanju
    "ŽLICU ZA PREDSJEDNICU!!!!"

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dok se vi bacate u kvazi političke vode ja svom sinu pokušavam ispeći palačinke (1. put u životu) i već mi 2 izgorile totalni sam promašaj za sve slatko, ne znam jel do smjese (po receptu) ili je (vjerojetnije) do loše tave.
    Tako sam nesretna pa ništa ne znam.....

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja svom sinu pokušavam ispeći palačinke (1. put u životu) i već mi 2 izgorile totalni sam promašaj za sve slatko, ne znam jel do smjese (po receptu) ili je (vjerojetnije) do loše tave..
    Mogući razlozi za izgoriti:
    - puno šećera u smjesi
    - premalo ulja u smjesi/na tavi
    - loša tava
    A sada metodom eliminacije...

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja svom sinu pokušavam ispeći palačinke (1. put u životu) i već mi 2 izgorile totalni sam promašaj za sve slatko, ne znam jel do smjese (po receptu) ili je (vjerojetnije) do loše tave..
    Mogući razlozi za izgoriti:
    - puno šećera u smjesi
    - premalo ulja u smjesi/na tavi
    - loša tava
    A sada metodom eliminacije...
    - tava nije dosta zagrijana
    - previše vode u smjesi

:D ŽLICA :D ŽLICA :D ŽLICA ! ! !

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bit će da je tava
    Ubila sam 4 palačinke promjenila 3 tave i IMAMO JEDNU PALAČINKU :D :D :D
    Odoh peći dalje.....

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ooooooooooo trak, pa zar ni palačinke....e tu sam ja ekspert...
    sve već gore navedeno, a moje iskustvo progovara - smjesa treba odstajati bar pola sata + jaaaaaaaaaaaaaaaaaakooooooooooooo vruća tava

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

IMAMO JEDNU PALAČINKU :D :D :D
    :D

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

+ jaaaaaaaaaaaaaaaaaakooooooooooooo vruća tava
    po mogućnosti teflonka (može i gus )

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kakav šečer? kakva voda? u palačinke ide glatko brašno,1 jaje,malo soli,pola mlijeka,pola mineralne ak nemas mineralne malo sodebikarbone,dobro dobro zmiksat i peci...kakvu si smjesu zmiksala??

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj NINA80 prvotno napisa
    u palačinke ide glatko brašno,1 jaje,malo soli,pola mlijeka,pola mineralne
    I ja ovako.
    Ako nemam mineralnu, stavim običnu vodu.
    Soda bikarbona - nikad u životu to nisam kupila.
    Šećer - poznajem masu ljud koji u smjesu stavljaju šećer (i raznorazne druge 'začine').

I da, najvažnije: ja zamutim, MM peče. 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •