ooooooooo već drugi glas, pa ovim tempom ću pobijedit i Hilary 8)**mial** prvotno napisa
ooooooooo već drugi glas, pa ovim tempom ću pobijedit i Hilary 8)**mial** prvotno napisa
Moje palačinke su najbolje na svijetu:
2 jaja, 1 vanilin šećer, malo soli, mlijeka i brašna ovisi kolko ih mislim speć i maaaalooooo mineralne da mi ne ispadnu rupe umjesto palačinki, odstoji pol sata i na jaaaaakooooo vruću tavu s malo ulja![]()
![]()
Evo rezultata :
5 ubijenih palačinki
7 čitavih i jestivih palačinki
Bilo je definitivno do tave,smjesa štima,odmorila je u frižideru,ulje bilo vrelo....eto i ja nešto napravila-ali sumnjam da ću uskoro ponovitia kolače ću praviti u drugom životu
Nisam stavljala vode,ni sode bikarbone-to nemam,stavila sam malo soli i malo šećera,po receptu iz kuharice,i ove što su uspjele su mljac, jedino što su malo debljenije mi se dalo stajati za štednjakom pa sam to malo "ubrzala"
![]()
A što mi kuća smrdiiiiii..........fuuuuj!!!
maaaaaaaaaaaaaaaaa dajte nemojte kuharicu vući za jezik. na Krku radila smjesu za 3oo porcija i pekla u 7 tava![]()
- soda bikarbona može ,al u veš mašinu otapa kamenac i veš je prekrasno bijeli![]()
- jaje, gl. brašno, malo ulja( pol žličice, ako je previše onda su žilave), sol, šećer, mljeko i voda
- i da najbolje je da se tjesto odmori ne samo za palačinke nego sve vrste tjesta
Trak
Hvala,hvala,hvala
Evo da se još malo "pohvalim"-ja uopće ne znam za čega je koje brašno,jer naravno ne radim ništa sa brašnom![]()
Kad smo prije mm i ja radili doma pizzu,onda smo kupovali gotovo tijesto,a drugo je za mene špansko selo
Ali da ne bude tako sve crno-kuham ko Jamie Oliver 8)
TRAK :D MIAL soda se pokazala kao sredstvo sa širokom primjenom kako u kučanstvu tako i u gastronomiji,glavni sastojak praška za pecivo,dodaje se u pjenušava pića,a u palačinke kao zamjena za mineralnu
ja se mogu pohvalit jedino palačinkama, pitama i strudlama kolači 0 bodova niti me zanima niti ih volim
![]()
Da,da......Stijena prvotno napisa
![]()
![]()
traktorka prvotno napisa
aaaaaaaa, onda sorry mial, stvarno ne znam kaj bi još trebalo traktorkinom M-u da počne raditi na drugom podmlatku....mom bi to bilo čist dost ako ne i previše
Ma radi on,ali se ja ne dam![]()
![]()
Ustvari koliko ja znam Wana i Mare su prve na listi budućih trudnica, zatim ti (Stijena) ,a ja i Josie smo na dnu liste...a za ostale cure ne znam...vidiš,vidiš Haribo se ne izjašnjava ,a ni Točkica!!??
živila nam žlica!:D
nego, program moraš danas predati komisiji
a palačinke,
jaje, brašno, voda, zrno soli.
ulja možda kap, ne volim kada se maste.
a mogu ti i zagoriti ako ih previše držiš na drugoj strani, ono, kada flipaš, 20 sekundi je odvoljno da se druga strana speče.
ali neka si ti ispekla palačinke, kakve god da jesu
sigurno su najbolje!
ja mislim da će nas točkica iznenaditi za koji dan![]()
Ček,ček-dođeš,plasiraš nam ovu informaciju :shock:josie prvotno napisa
Jel ti to nešto znaš a nećeš s nama podijeliti ??
Točkiceeeeeeee ?????
ova naša josie, vrelo informacija, svako malo uleti s nekom novom...da nema josie možda neki svoj forum![]()
a vidi ti traktorke, kak si je ona to poredalatraktorka prvotno napisa
![]()
![]()
znaš ono radili račun bez krčmara...ili možda ražanj, a zec još u šumi....tako nekako
![]()
![]()
![]()
aha ima još tajnih agenata!!!
pa nek si mi sad mislimo šta je pjesnik sotim htio reći!!!
dobro dobro teta Nina , vidim pala si pod utjecaj SM ni ti me više nevoliš![]()
![]()
![]()
kad mi već spominjes mm javio mi da on odolazi po dijete u vrtić :shock: al oko 15h napomenula sam mu da obavezno pita za dežurstvo u petak al sve se bojim da ce zaboravit :/ e da netko je spominjao masne palačinke u smjesu dodaj 2-3 kapi rakije to ubija masnoču! odoh pohat moji partizani samo što nisu stigli![]()
Trak- u potpunosti te razumijem, ni ja do prije nedavno nisam uspijevala ispeći palačinke (čak mi je Maruška za neku godišnjicu braka i oriđiđi tavu poklonila-ništa), al onda, pronašla sam neki recept u dodatku iz novina i....sve 5, super mi ispadnu.
Ja palačinke obožavam!!! Jure i ne baš :/
Točkiceeeeeeeeeeeee
i da, nema me do ponedjeljka....živili praznici i spajanje s vikendom!!!!!
a da ne budem baš stalno OT, evo nešto malo i o našoj dječici....![]()
Naime, moj sin, kako se pomaknuo sat, ide spavat okolo 10 (navečer) kak je išao i prije, a budi se sat vremena ranije okolo pol 7 :shock: (po starom pol 8) što će reći on nije "dobio" jedan sat, nego uredno već par noći jedan negdje pogubi.
Jel i vi "osjetite" to pomicanje u odlasku na spavanje i buđenje?
pa evo Kala je sad u krevetu, što bi bilo po starom pol 4 i grozno je razdražljiva. što bi značilo da je trebala već biti u krevetu. po novom klinci mi idu ranije spavati :D :D
ja J. stavljam po novom u 20,30...ljeti u 21,00
budi se sad oko 6,30-7,00...ljeti 7,30![]()
ajme bacila ja kost...
a zapravo nemam pojma, samo čisto ošacala 8)
A-ha....budemo mi čekali da se Točkica sama javi i demantira ili potvrdi ovo!josie prvotno napisa
Roko već mjesec dana (neovisno o micanju sata) ide spavati u 22 ili 22.30,a nema teorije da se probude prije pola 10.
Popodne dosta kasno zaspe-oko pola 3 pa do 4-pola 5,5.
A što ja ne volim praznikemislim znam da je vama svima drago kad se ne radi,ali meni je to bez veze,ništa ne radi,nigdje nikoga,vani kiša...bljak...a i dućan nam zatvoren....
A ova kiša me izluđuje![]()
![]()
ja bar malo odahnula jer patrik bolje spava po noći, al što me izludi ovo dizanje u pol 7 (iako se ionako moram dignut).
A jutros smo kašljali patrik i ja u duetu, ne zna se koji gore...samo da nas prođu više te džidže![]()
i trak, totalno te razumijem ni ja baš ne volim praznike (pravi mali grinč) bez obzira što ne moram raditi, a pogotovo ove "izmišljene" kad su samo neke gužve na silu.....
slažem se s tobom tako mi je i samoj, još mi se za sutra najavi mama na ručak. mislim mogla sam ja u restač ko i svake god na "sisvete" na ručak i obiteljsko druženje, ali princip je princip.traktorka prvotno napisa
ajme ljudi što je moja Kala postala inatljiva, kad joj nešto pričam ona mi samo kaže "ne šušam" ili "ne čujem", a kad pitam zašto, njen odgovor je "nemogu" ili "nisam pazila". dovodi me do ruba živčanog sloma, al doslovce. danas mi je već 2x popišala kutnu. e sad da ona to meni napravi kad sam ja na kompu pa da ja ne igram se s njom ili je nečujem pa bi mi bilo jasno, al ona se sama zaigra ili leži i pije flašicu, a njen medo papa ciku i onda se popiški. ružno vrijeme i bolest učinili su svoje vidim. ma joj jedva čekam da opet krene u vrtić jer vidim da joj fali divljanja.
Roku je u nedjelju navečer procurio nos,i curio mu u ponedjeljak. Jučer se spustilo na grlo i kašlje,ali samo po noći,nema temperaturu uopće i opće stanje super. Evo i sad je kašljao dok spava,kod doktora ga neću voditi jer mislim da je viroza,a ako baš bude gore,onda sutra na dežuru,a nadam se da neće. Nismo bili kod pedijatra od veljače i nadam se da ni nećemo skoro!
Mial-definitivno im fali divljanja,Roko je očajan što nema više parkova i trčanja po cijele dane...
A gdje nam je YAS?
joooj, nemoj mi pedijatra, mi isto od travnja, ali nešto nam rekoše da se opet moramo cijepiti :shock: :shock: , zadnje je bio priorix sa skoro 2 godine, pa sad kao neko docjepljivanje, nemam pojma kakvo, jel zna netko što ide nakon priorixa i do kad to moramo obavit?
al uvijek se mogu izvadit da smo bili bolesni![]()
![]()
Nemam pojma,mi još nismo ni Priorix obavili , a sve mi se čini da ni nećemo skoro!
evo tu sam, čitam vas
i ivanu je procurio nosić, čula sma ga kako kiše po noći, mi to u začetku pokušavamo riješiti inhaliranjem i kremom dr Theissa protiv prehlade, u zadnja dva navrata nam uspjelo, ivan sad već bez prestanka i boleština ide u jaslice punih 6 tjedana, najdulje do sada
i ništa se ne buni što ide a ja i "Vucija" doma
joj opičen je skroz, svako malo je grli, legne pored nje, ljubi je i mazi a kad ja hoću doći blizu sam viče "Ne, ti ne, ti tamo sjedi mama" ili "Gledaj televiziju" isto tako je i s odlaskom na piškanje, sve radi sam i neda si prići
za sada je sve po starom i ne vidim na njemu nikakve promjene, davi i dalje kad navečer legne "ja bi to i to..." kad mu damo onda viče "Ne bi..." ond aopet bi pa nebi i u nedogled
već dva dana zaspi iza pola 10, a od pola 9-9 je već u krevetu
na oglasnoj ploči vrtića stoji obavijest kako su ivan i još jedna njegova kolegica dobili seku i bracu pa jedva čekam da se mm vrati s posla da mi pokaže slikice, uvalila mu fotić
slikice će biti, samo malo strpljenja molim... jučer sam luciju nosila u slingu desetak minuta, spavala je ko top, ali nije bilo nikog da nas uslika... :/
Yas-zaista možeš biti ponosna na Ivana,ja ću se vjerojatno onesvijestiti kad mi Roko bude rekao da sjednem i gledam tv ili da će on nešto pametno obaviti bez mene.
Danas sam mu rekla da proba sam navući gaćice i hlače poslije piškenja,a on navukao do pola guze i hoda takavboli ga đon za cijeli svijet...
Kod nas i dalje ništa novoga u vezi nove obuće i odjeće,tako mu je svejedno što ima na sebi,bitno mu je da ga ne žulja,grebe i da je udobno (uopće nije na mene)
Ni kod nas ništa novoga. U stvari - da: konačno sam naručila ormariće za ono moje čudo od kupatila. Trebali bi biti gotovi za mjesec dana a onda ću vas 'počastiti' jednom foto galerijom. 8)
(kada konačno dođu ormarići, ponovo ćemo urediti Lovrinu sobu i pokušati ga prebaciti)
Oooo Mare-saga kupatilo još nije gotova :shock:![]()
Obavezno hoću fotke od "čuda od kupatila"![]()
Mial-sad sam ti malo gledala fotke i čini mi se da je Kala ipak više na tatu :/ a Kiar na tebe ?!!
Moj medo još spava,vani kiša lije,a ja se ubijam u hrani,ako ovako nastavim,nećete skoro vidjeti moje nove fotke![]()
![]()
Trak mislim da ćeš TI dobiti poklon kad mu to velim.
jedva sam se odlučila koju ću sličicu staviti u avater. i kakva je? a imamo mi i novih sličica koje moram staviti u albumić!
da nedavno sam vidjela slikicu MM kad je bio mali curica curica s loknicama.
kad sam Kiara rodila isti je bio Kala al sad su sve veće i veće razlike, on će biti mamina plavuša![]()
mamice koje imate iskustva s antibiotikom ( nadam se da nema ni jedna ) jel proljev "normalna" popratna pojava il da zovem dr?
![]()
A što se antibiotika tiče-koliko se sad mogu sjetiti,Roko nije imao proljev poslije,ali nisam sad baš 100% sigurna! Bolje nazovi da si mirna, nadam se da je sve ok ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
hvala Trakza info!
a tak ih je teško uloviti zajedno!
avatar je predivan,tak su medeniMi smo jednom uzimali anibiotike al nije bilo nuspojava,vidi još kak če do bit večeras uvijek imaš dežurnog al nadam se ti neće trebati
Došlo moje dijete iz vrtića,mm veli da je plakao samo ujutro kad ga je ostavio poslje ne,jeo je,spavao i sve ok,u petak neide jer nema njegovih teta...zamislite došao je doma u trenirci al NE svojoj, :shock:
pitam mm kaj je to on :shock: došli smo do zaključka da je dvojicu presvlačila istovremeno i zabunom pomiješala trenirke doduše i slične su al halo moja košta nadam se da ču je dobit nazad,mm veli sve je dobro dok jednom ne dođe u ženskoj crvenoj
![]()
![]()
MIAL i moj Mateo je ne plav već žut,mm smeđ a ja crna kak su se kod nas hormoni poigrali nadam se da će s vremenom izići na tamno![]()