Dobivanje na tezini - brinem se, utjesite me

Tema: Dobivanje na tezini - brinem se, utjesite me

1. Lucija Ellen avatar

Lucija Ellen said:

Početno Dobivanje na tezini - brinem se, utjesite me

Bili smo danas kod pedijatra zbog kontrole upale uha.

Kako smo s izdajanja presli na iskljucivo cicanje, zatrazio je vaganje.

Beba mi je u 11 dana dobila samo 60 grama. Jako sam zalosna, jer tih 11 dana je iskljucivo na cici, do tad sam se izdajala i kombinirala izdojeno s cicanjem. Onda je pedijatar sugerirao prestanak izdajanja i iskljucivo dojku. I onda ovaj sok.

Istina, u prva 4 tjedna dobila je vise od kilograma, a sad u skoro 2 tjedna samo 60 grama. (danas joj je ravno 6 tjedana) Pedijatar kaze neka se ne brinem, ali kontrola je za tjedan dana. Ja se svejedno brinem.

Sad smo dojile i ponudim joj izdojeno mlijeko na flasicu i ona nece. (Svake noci malo izdojim jer mi dojke budu prenapete., pa to kaj izdojim zamrzavam za dohranu sa 6 mjeseci.) Ponudim joj na zlicicu, nece. Ali nakon podoja, place, neutjesno. Zasto, ne znam, ali ipak zakljucujem, nije gladna. No, s druge strane, bojim se da radim nesto krivo kad je dobila tako malo... A dok smo izdajale i dojile, dobila je tako puno. Sad joj nudim jednu dojku unutar 4 sata, tako da se teoretski dojka puni oko 8 sati.

Na dan ima i po 8 popiskitih i 6 pokakanih pelena, zlatnozute boje. Ne djeluje dehidrirano ali danju ili cica ili place (kenjka).

Upala uha jos prisutna i dobila je nove kapi. Ponovno antibiotik i kortikosteroid.

2. vještičica avatar

vještičica said:

Početno

Svaka čast za isključivo dojenje :D
    Dok se ne javi neka od savjetnica, da te ja pokušam malo utješiti.
    Nemoj se toliko brinuti. Normalno je da dok je bolesna (a jeste, jer ima upalu uha) dobija manje na težini. Mnogo energije usmjerava na borbu sa infekcijom.
    Takođe nije nebitno na kakvoj se vagi vagala prethodni put (da li je ista vaga u pitanju? ).
    Ako vrišti dok sisa, tj. naglo ispušta dojku možda je bole uši.
    i i ~~~~~~~~ da sve to brzo prođe

3. Sun avatar

Sun said:

Početno

Lucija Ellen

nastavi kaka radiš, pokušaj ne brinuti toliko, poslušaj pedijatra. Sigurno će na kontroli za tjedan dana biti bolje!
    Ako ju boli, a upala uha vjerojatno boli onda je manje raspoložena za jelo, kao i svi mi. Žao mi je da kroz to prolazite, žao mi je zbog antibiotika!
    Radiš najbolje moguće! Po pelenama se vidi da nema nekih problema, beba nije ni gladna ni žedna.

Ajde drži se i izdrži, proći će ta prokleta upala uha i bit e sve bolje
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

4. Snjeska avatar

Snjeska said:

Početno

Baš mi je žao što se tako mučite

savjet nemam, šaljem vibre da što prije problemi prođu~~~~~~~~~

5. emily avatar

emily said:

Početno

Lucija Ellen, bas mi je zao da je djevojcica bolesna , to je sigurno utjecalo i na njezino dojenje i dobivanje na tezini.

Kada sise, da li ju vidis i cujes da guta? tj. da li barem jedan period na cici aktivno sise?

Sad joj nudim jednu dojku unutar 4 sata, tako da se teoretski dojka puni oko 8 sati.
    zasto ovako dugacak period na jednoj dojci?

(Svake noci malo izdojim jer mi dojke budu prenapete.
    kako stojite sa nocnim obrocima?

6. Lucija Ellen avatar

Lucija Ellen said:

Početno

Aktivno sise jedno 10 minuta, a onda krene grcenje, crvenjenje, meskoljenje. Tada ju najcesce skinem i nastojim joj pomoci da podrigne i vratim je na cicu. Ili se situacija ponovi ili nastavi cicati ali ne tako aktivno nego se "nacicava".

Dugacak period jer danju trazi ucestalije dojenje pa zelim biti sigurna da dodje do masnog mlijeka i da je ne natrpavam s vodenim - imam jak LD a ona ima i grceve. Koliko sam shvatila vodeno mlijeko moze pogorsati grceve. No pokusat cu joj skratiti na 3 sata, jel to ok?

Nocni obroci su manje ucestali ali jede konkretnije: svaka 4 sata 15 minuta aktivnog cicanja i ispustanje dojke i zaspivanje skoro isti cas.
    Danju ne spava uopce osim ako se "nacicava" pa zadrijema u to vrijeme no to nije osobito dugo (cca 20 minuta).

Kaj se vaganja tice, vagana je na istoj vagi u istoj odjeci (bodjiju) sa suhom pelenom. Tako da nema greske.

Inace, nemam dojam da ona zbog upale slabije jede, ona je danju prakticki non stop na dojci.
    I dok je bila na antibiotiku i lupocetu, bila je veselija, tako da pretpostavljam da nije boljelo. Grdo je bilo jedno 2 dana. Sad je opet pocela plakati jer smo s antibiotikom prestali u subotu a upala se vraca... tako da moze bit da zadnja dva dana manje jede. Ali nemam takav dojam.

Kako da postupam dalje? Nudim joj danju dojku i kad ne trazi i uvijek prihvaca, nocu ne, nemam snage jer me danju 100 posto iscrpi, ali ako je greska u nocnim podojima, budit cu je i necu spavati uopce, ali bojim se da ce jos veci umor nepovoljno djelovati na kolicinu mlijeka...

7. vještičica avatar

vještičica said:

Početno

A da nije skok? Njoj je 6 nedjelja :/

8. MGrubi avatar

MGrubi said:

Početno

nastavi tako , grčeve može uzrokovati tvoja prehrana kravljim mliječnim proizvodima (tako je bilo kod nas) ali i zrak koji proguta tokom sisanja, uzmi neke kapi, ja sam koristila sab simplex i dosta su nam pomogle (dok nisam skužila da je u pitanju k.m.)

bebači ne dobivaju kontinuiranoi na težini, zato se i ne treba svako malo vagati, poslije skoka dobiju najviše
    nadam se da će slijedeće vaganje biti puno bolje
    po pelenama nemaš brige, nije gladna
    usporavanje na težini može biti uzrokovano borbom tijela protiv bolesti, povećana nervoza iscrpljuje bebača ....

9. MGrubi avatar

MGrubi said:

Početno

koliko vremena provedeno na sisi bebica aktivno siše?

10. Lucija Ellen avatar

Lucija Ellen said:

Početno

Recimo da je stavljam na dojku 15-ak puta na dan, ne racunajuci prekide za podrigivanje. Od toga u 10 puta sise po 10 minuta aktivno - cuje se glasno gutanje, a ostatak je nacicavanje, no ovo je gruba procjena, morala bih postenije pratiti.

Uglavnom, unazad 7 dana, ona puno bljucka, ima vise stolica i popiskitih pelena, nego prije cca 14 dana.

Kaj se tice mlijeka, ne pijem ga, bas zbog grceva, ali ne vidim poboljsanje. Saab simplex koristimo vec 4 tjedna. Osim njega povremeno dobije i spazmolitik ila med, kad su grcenja osobito jaka i kad je nista ne moze umiriti. Sve, dakako, propisao pedijatar.

Sad cu pokusati smanjiti vrijeme kad joj nudim novu dojku. Danju cu smanjiti na 2-3 sata a nocu na 3. Tako cu imati, prema logici, jos vise mlijeka, jel tako?

11. spooky said:

Početno

Draga Lucija, moj skromni savjet ti je da se ne opterećuješ vremenskim razmacima.Ok, vodi računa da iz iste dojke dojiš recimo unutar 3 sata.
    Ako imaš problema s prejakim LD, izdoji malo prije podoja da smanjiš jačinu mlaza.

Reci mi jesi li primjetila da se bebica možda buni kod dojenja u nekom položaju? Pitam te to zbog toga što je moguće da bebica ne želi sisati jer ju boli uho. Iz vlastitog iskustva znam da su moje curice odbijale dojiti u ležećem položaju, ali ne mora nužno značiti da je to i kod tebe tako.
    Probaj malo mijenjati položaj kod dojenja pa češ vidjeti reakciju.

Evo malo o položajima
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475

12. Lucija Ellen avatar

Lucija Ellen said:

Početno

mi dojimo samo u sjedecem, s tim da ponekad lezi na meni kad skuzim jak ld. sad joj je upaljeno lijevo uho pa gledam da ne lezi na njemu. sad je vristala i zeljela jesti, zbljucala se i onda jela normalno...

jutros je imala u 4 sata 4 puta stolicu, nije proljev, i mokrila 3 puta. ma stvarno nije moguce da je gladna...

13. mikka avatar

mikka said:

Početno

mozda je dobila u visinu, ako nije u tezinu.

vibram da prodje to s uhom.

14. apricot avatar

apricot said:

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    jutros je imala u 4 sata 4 puta stolicu, nije proljev, i mokrila 3 puta. ma stvarno nije moguce da je gladna...
    ovo neka ti "služi" kao podsjetnik da ne trebaš brinuti oko toga je li gladna ili nije.

15. Lucija Ellen avatar

Lucija Ellen said:

Početno

hvala vam cure, beskrajno.

Umirile ste me i vjerujem u nas uspjeh. Ma nisam nikad ni sumnjala, ali se pitam - zasto. cinjenica je da prije 14 dana nije tako dobro punila pelene, pisala sam i o slucaju da nije mokrila 10 sati a bilo je i dana kad smo imali u 24 sata samo jednu ukakanu pelenu.

Nekako si mislim da je ovaj mali prirast rezultat hranjenja tog tjedna
    a da ce zato za sedam dana biti vidljivi rezultati od ovotjednog hranjenja koje nam dobro ide.

Sreca je sto imam prodojeceg pedijatra koji ne dize frku. Cak mi je i sestra danas rekla (zvala sam zbog bedoumica oko antibitika) da bebe slabije vuku kad je upala i da cemo sve vidjet za 7 dana. I sreca je sto imam vas.

16. sbuczkow said:

Početno

Ovo sto kazes je skroz tocno. Meni bi Tvrtko sedam dana lose jeo i ne bi dobio gotovo nista i onda pola kile nadoknadi u tri dana obzderavanja. Dobivao je skroz nelinearno na tezini. (ja sam svog redovito vagala radi izdajanja da znam koliko jos trebam ispumpati za povecati kolicinu )

17. sbuczkow said:

Početno

OT...svidjaju mi se tvoje fotke i obrade fotki...a vidim pod prijateljima par poznatih imena s newsa i drugih foto sajtova.

18. Lucija Ellen avatar

Lucija Ellen said:

Početno

od 30. 10. do danas - dakle 8 dana, moja je beba dobila 400 grama samo na cici, uz mastitis i soor, i grceve i upalu uha. Ona je pravi borac
    Hvala vam svima za podrsku i utjehu.

19. vještičica avatar

vještičica said:

Početno

:D

20. MGrubi avatar

MGrubi said:

Početno

21. Mamita avatar

Mamita said:

Početno

super Lucija Ellen

22. Sun avatar

Sun said:

Početno

23. zmaj avatar

zmaj said:

Početno

24. Lucija Ellen avatar

Lucija Ellen said:

Početno

Danas sam joj obukla bodi broj 68 jer je 62 nekako preknap, stina nakon susenja u susilici... ali ipak, moje dijete ima 7 tjedna i 5770 grama :shock:

25. dambo avatar

dambo said:

Početno

Bravo, :D :D :D
    5770 :shock:

mislim da nemaš nikakve brige

26. željka! said:

Početno