Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: BPD-GLAVICA BEBE KASNI 12 DANA

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno BPD-GLAVICA BEBE KASNI 12 DANA

DRAGE MOJE DA VAS PITAM JELI NEKO IMAO PROBLEMA SA KASNJENJEM GLAVICE ZA 12 DANA NAIME JA SAM 30 TJ TRUDNA A DANAS NA ULTRAZVUKU POKAZALO 28+2. TAKO DA ME TO PRAVO NASEKIRALO. DOBILA SAM B KOMPLEX 3*1. ZNA LI NWEKO STA BI JOS TREBALA JESTI INACE DOBILA SAM 8 KG DO SADA

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moj savjet jedi što više zdrave hrane...nešto hranjivo a ne samo kalorično...ne znam ništa drugo što bih ti savjetovala...možda se netko javi pametniji od mene

~~~~~~~~ za malog i da sve bude ok

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam imala problema, al ne sa bpd nego sa femurom koji je kasnio mjesec dana tj. bio kraci 3cm, takoder i sve druge "duge kosti" ruku i nogu (makar je i bpd i opseg prsa kaskao)
    rekli su mi da ce biti patuljastog rasta, rodio se kao normalno proporcionalna beba sa 1950/41
    uzv mjere je radio vrhunski specijalista
    neki dan u razgovoru sa ginekologom koji mi je vodio trudnocu rekao mi je da je to tesko ocjeniti, jer da nesto sto na uzv mjerenjima odstupa od njihovih tablica, na oko izgleda totalno drugacije
    da oni meni nisu fulali mjere, ali da tih par cm i mm kad gledas rodenu bebu uopce ne uocis
    stoga ne sekiraj se

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam jesi i primjetila da su sve mjere u okviru standardne devijacije od 1.5 sedmica. Sto u tvoj slucaju znaci 28.2+1.5 = tacno 30.

Kod moje bebice su (barem za sad') duge kosti krace od standarda. Na sto sam ja rekla da ako pomjere krizic za samo 1 pixel to bi bilo OK - babica se savrseno slozila samnom.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

meni je moj dr rekao kako je jako tesko, sto je trudnoca veca, odrediti tocne mjere jer su to subjektivne procjene. odnosno, ukoliko on malo fula, ruka mu zadrhti ili se dijete pomakne, dodje do pogreske.
    i rekao mi je da se s time ne treba zamarati

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dia pa kako si uspjela preživjeti , mislim od straha, do kraja trudnoće. Svaka čast. Ja sam prije 4 godine nosila curicu kojoj su potpuno istu dijagnozu utvrdili kao i tvome djetetu. Ja sam bila tada pet mjeseci trudna. Uspjeli su me uvjeriti da beba stvarno nije u redu i napravili su inducirani porod. Nakon toga mi nisu htjeli pokazati dijete i izbjegavali su svaki razgovor o tome. Sad si mi stvarno dala misliti. :shock:

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ankara
    hm...nemam pojma, nekako sam u dubini svoje duse osjecala da je ipak sve ok, ponekad bi me uhvatio strasan plač i depresija, a onda sam si razmisljala ako nesto i nije u redu sa njim, on je moj i takvog sam ga trebala dobiti, jer ja sam ocigledno najbolja majka za odgajanje takvog djeteta i da to nije kazna
    doduse meni su rekli u 32 tj. da nesto ne stima u uzv mjerama, on se rodio spontano u 37tj. da me utjesi i pokaze da je ipak sve ok
    tako a ta neizvjesnost nije trajala "toliko dugo"

kako je i crvic rekla sto je veca trudnoca teze je odrediti mjere

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

gledam svoj nalaz i na njemu piše odstupanje piše 16 dana osdtupanja +/- je sasvim u rasponu

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Firdevs, ne brini se previse.
    Meni su u 18-om tj. trudnoce rekli da nesto nije u redu, glavica i abdomen kaskaju za femurom 14 dana, ali mi nisu konkretno znali reci sto nije u redu. Do kraja trudnoce su me pratili ultrazvukom svaki drugi tjedan. Tek zadnji mjesec je beba pocela dobivati na tezini kako treba.
    Rodila sam savrsenu curicu, istina, manekenskog tipa, sa strukom i dugim nogicama, glavica nije velika nego bas onako slatka, ovalna, zdrava i fizicki i mentalno. Odbila sam amniocetezu jer sam u dubini duse vjerovala da je sve u redu, ali jesu me isprepadali

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kužim te da se za svaki mm brineš, ali ja baš i ne vjerujem svemu što uzv kaže.
    u prvoj trudnoći su mi stalno govorili da imam jako krupnu bebu , rodila sam curku od 3000 g i 49 cm u terminu!
    pa ti vidi koliko su precizni

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mojoj seki su rekli 3800g,sa 36 tjedana isprepadali je misla je da će vola rodit...a beba bila 3000g
    ali to nije bilo u zg

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma svašta ti doktori kažu ali ti si taj koji na kraju odlučuje. Ja sam bila taman na granici. Odluka je bila na meni u tom jednom jedinom tjednu. Da nisam onda prekinula trudnoću, morala bih roditi to nesretno dijete. Jedan me je privatnik doslovno nagovarao da pristanem na inducirani jer se beba muči. Tješi me činjenica da je šest različitih doktora reklo da beba treba ići van jer će ionako umrijeti najkasnije godinu dana iza poroda, ali ne tješi me nalaz patologa koji na svoj nalaz nije napisao ništa od onoga što su svi ti doktori vidjeli. Tako da sam ja i dalje :?

Datum pristupanja
    Oct 2007
    61

Početno

Bit će dobro.
    Meni je u 7 mjesecu doktorica odjednom rekla da nešto nije u redu s plodom:" Slabo se razvija. Tjedni se nisu poklapali. Neravnomjeran razvoj. Bla, bla, ...." Inače, mi smo ciljano radili na bebi i točno sam si znala termin i tjedne. Kad sam to čula utrnula sam od straha. Poslali me na color dopler, sve pretrage, i bla, bla. Nijedna od mjernih jedinica na ultrazvuku nije nam se poklapala u tjedne, a ni dane. A gle sreće, rodila sam na dan termina. I sve je bilo u redu. Zdrava i lijepa, sada već mali terminator beba.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je doc na zadnjem pregledu u 36 tj. rekla da dijete ima veću glavu (38 tj.) od tijela (36 tj.) i da ima već 3000 g. Kao malo pretjerana kilaža i veća glava, a tijelo zaostaje.
    Ja sam rekla da mi je i prvo dijete bilo glavato i preko 4 kg kad se rodilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •