-
BPD-GLAVICA BEBE KASNI 12 DANA
DRAGE MOJE DA VAS PITAM JELI NEKO IMAO PROBLEMA SA KASNJENJEM GLAVICE ZA 12 DANA NAIME JA SAM 30 TJ TRUDNA A DANAS NA ULTRAZVUKU POKAZALO 28+2. TAKO DA ME TO PRAVO NASEKIRALO. DOBILA SAM B KOMPLEX 3*1. ZNA LI NWEKO STA BI JOS TREBALA JESTI INACE DOBILA SAM 8 KG DO SADA
-
-
-
Ne znam jesi i primjetila da su sve mjere u okviru standardne devijacije od 1.5 sedmica. Sto u tvoj slucaju znaci 28.2+1.5 = tacno 30.
Kod moje bebice su (barem za sad') duge kosti krace od standarda. Na sto sam ja rekla da ako pomjere krizic za samo 1 pixel to bi bilo OK - babica se savrseno slozila samnom.
-
meni je moj dr rekao kako je jako tesko, sto je trudnoca veca, odrediti tocne mjere jer su to subjektivne procjene. odnosno, ukoliko on malo fula, ruka mu zadrhti ili se dijete pomakne, dodje do pogreske.
i rekao mi je da se s time ne treba zamarati
-
Dia pa kako si uspjela preživjeti , mislim od straha, do kraja trudnoće. Svaka čast. Ja sam prije 4 godine nosila curicu kojoj su potpuno istu dijagnozu utvrdili kao i tvome djetetu. Ja sam bila tada pet mjeseci trudna. Uspjeli su me uvjeriti da beba stvarno nije u redu i napravili su inducirani porod. Nakon toga mi nisu htjeli pokazati dijete i izbjegavali su svaki razgovor o tome. Sad si mi stvarno dala misliti.
:shock:
-
-
gledam svoj nalaz i na njemu piše odstupanje piše 16 dana osdtupanja +/- je sasvim u rasponu
-
Firdevs, ne brini se previse.
Meni su u 18-om tj. trudnoce rekli da nesto nije u redu, glavica i abdomen kaskaju za femurom 14 dana, ali mi nisu konkretno znali reci sto nije u redu. Do kraja trudnoce su me pratili ultrazvukom svaki drugi tjedan. Tek zadnji mjesec je beba pocela dobivati na tezini kako treba.
Rodila sam savrsenu curicu, istina, manekenskog tipa, sa strukom i dugim nogicama, glavica nije velika nego bas onako slatka, ovalna, zdrava i fizicki i mentalno. Odbila sam amniocetezu jer sam u dubini duse vjerovala da je sve u redu, ali jesu me isprepadali
-
kužim te da se za svaki mm brineš, ali ja baš i ne vjerujem svemu što uzv kaže.
u prvoj trudnoći su mi stalno govorili da imam jako krupnu bebu , rodila sam curku od 3000 g i 49 cm u terminu!
pa ti vidi koliko su precizni
-
mojoj seki su rekli 3800g,sa 36 tjedana isprepadali je misla je da će vola rodit...a beba bila 3000g
ali to nije bilo u zg
-
Ma svašta ti doktori kažu ali ti si taj koji na kraju odlučuje. Ja sam bila taman na granici. Odluka je bila na meni u tom jednom jedinom tjednu. Da nisam onda prekinula trudnoću, morala bih roditi to nesretno dijete. Jedan me je privatnik doslovno nagovarao da pristanem na inducirani jer se beba muči. Tješi me činjenica da je šest različitih doktora reklo da beba treba ići van jer će ionako umrijeti najkasnije godinu dana iza poroda, ali ne tješi me nalaz patologa koji na svoj nalaz nije napisao ništa od onoga što su svi ti doktori vidjeli. Tako da sam ja i dalje :?
-
-
Meni je doc na zadnjem pregledu u 36 tj. rekla da dijete ima veću glavu (38 tj.) od tijela (36 tj.) i da ima već 3000 g. Kao malo pretjerana kilaža i veća glava, a tijelo zaostaje.
Ja sam rekla da mi je i prvo dijete bilo glavato i preko 4 kg kad se rodilo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma