Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: DOUBLE TEST?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno DOUBLE TEST?

CURE DRAGE :D ,
    može mala pomoć ako koja zna... Prijateljica mi je naravno trudna, nema internet, problemi sa štitnjačom (pod terapijom), počeo rasti tlak već u prvom tromjesečju (dobila normabel i još nešto za tlak) i dr je šalje na tzv. double test a ona nije pitala zbog čega (iako dr kaže da je rutinski) pa je to muči :? .
    Ja ne znam pa pitam vas jer mene na to nikad nitko nije slao, a njoj sam rekla se raspitati pa evo tko zna neka nešto napiše da jednoj trudnici skrati brige i indirektno snizi i tlak (možda... )

HVALA!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja nisam išla na duble test iako imam genetsku predispoziciju,naravno to je bila moja odluka iz razloga što može dati nepouzdan nalaz...da bi se umirila otisla sam na 4d UZV kod DR.Kos-a(preko preporuke)koji je odličan. on me je detaljno pregledao(nosna kost,srce ,kralješnica djeteta itd) i sve je ok :D sad sam mirna.TVoja prijateljica mora sama odlučiti.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene su isto poslali - također rutinski. Ništa posebno, vadi se krv.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

To je test za Downov sindrom, ali toliko nepouzdan da ne znam da li ga ima smisla raditi. Ako već hoće ići na nešto nek ide na PAPP probir koji je točniji. Na UZV s mjeri nuhalni nabor + vadi se krv i na osnovu toga se donosi procjena vjerojatnosti da ti beba ima DS.
    Menu u 1. trudnoći nisu ništa ni nudili, a u ovoj sam double odbila, oko PAPPa se dvoumila i na kraju nisam išla. Ako su nalazi loši šalju te na amniocentezu, a to je ipak rizična pretraga, a osim toga ako pokaže da nešto nije u redu, raditi abortus u 20tj meni je ipak malo previše!

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj bibita prvotno napisa
    jda bi se umirila otisla sam na 4d UZV kod DR.Kos-a(preko preporuke)koji je odličan. on me je detaljno pregledao(nosna kost,srce ,kralješnica djeteta itd)
    U kojem tjednu si išla na taj UZV?
    Ja moram u 20 tj. obaviti onaj detaljni UZV, rekla mi je ginekologica da se naručim u nekoj bolnici jer oni imaju bolje uređaje nego ona. Naručila sam se na SD, ali sam si mislila da možda odem privatno ako je to kvalitetnije.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Potpisala bih Karin. Svi ti testovi su prilično nepouzdani...

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

potpisujem Mama Natasa.
    A sad bih nešto kratko napisala, zbog čega sam ja odlučila ne ići na bilo kakvo testitranje...
    Moja prijateljica je 5 god. u braku. 3 spontana... Nakon obrade imunološke i još dosta tih koje ja ne mogu niti izgovoriti, dr. joj ustanove dijagnozu. Ovako su joj rekli: Jednaka mogućnost ti je da ostaneš trudna i da rodiš zdravu bebu i jednaka ti je mogućnost da ostaneš trudna i rodiš bebu sa D sindromom i bilo dojim drugim oštećenjima. To je zbilja bio šok :shock: , ne samo za nju nego i za sve druge ljude. Nakon nekog vremena i razgovora, razmišljanja, ona i njen M, odluče ići na trudnoću. Ljudi su spremni na sve samo da dobiju to malo biće , nije im bito kako će izgledati... Neki dan me zove i govori da je imala opet spontani 5 po redu, ali da joj ne prestavlja ništa, diže glavu i ide dalje, oni su odlučili imati bebu... Mislim da te ljude zbilja Bog treba nagraditi jednom živom i zdravom bebom , i od tada sam ja odlučila da ne želim ići na bilo kakav test, što god bude...a u dosta slučajeva bude dobro na kraju....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •