Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Kako vaša beba spava

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jonna avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Kako vaša beba spava

Zanima me kako vi stavljate svoje bebe spavati? Da li ih stavljate na bok ili na leda?
    Procitala sam negdje da bebu uvijek treba stavljati spavati na leda tako da se izbjegne SIDS. No ja svoju curu stvljam na bok i izgleda da je to jedini polozaj u kojem zeli zaspati. Kada joj vise to ne pase ona se okrene na leda. Pa me samo zanimaju vasa iskustva

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Stavljala sam ga spavati na bok sve dok se sam nije počeo okretati na leđa...tako da zadnja 2 mjeseca spava na leđima, u biti kako se sam namjesti.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nama su u bolnici rekli da spava na leđima, pedica veli na leđima sa malo povišenim madracem.
    A ne voli spavati na boku, buni se pa ju vratim na leđa. Na boku zaspi samo kada je već jako umorna i pospana.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

na leđa jer se ionako sam preokrene

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U početku smo ga stavljali na bok, a kada je počeo "putovati" po kinderbetu to više nije imalo smisla jer se vrlo brzo sam spustio na leđa. I podignuli smo madrac da bude malo povišen.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam ju od početka stavljala spavati na bok (prvo vrijeme u jastuk za bočno spavanje) a uzglavlje madaca smo malo uzdigli da leži na kosini. Sada se i sama okreće najčešće spavati na bok, mada ponekad spava i na stomaku ili leđima, a spava na ravnom.

mrla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

stavim ju spavati na bok (u rolice, iz kamarisa, da se ne prevrne), no u toku noći se okrene na leđa i otputuje na drugi kraj kinderbeta.
    A što mislite o spavanju na trbuhu? meni se ne sviđa ta ideja, no MM me stalno gnjavi da je stavim tako spavati. moja frendica stalno stavlja svoju pet i pol mjesečnu bebu (moje kumče) na trbuh.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

na leđa,tako najviše vole a nekad se same prevrnu na bok.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mrla prvotno napisa
    stavim ju spavati na bok (u rolice, iz kamarisa, da se ne prevrne), no u toku noći se okrene na leđa i otputuje na drugi kraj kinderbeta.
    A što mislite o spavanju na trbuhu? meni se ne sviđa ta ideja, no MM me stalno gnjavi da je stavim tako spavati. moja frendica stalno stavlja svoju pet i pol mjesečnu bebu (moje kumče) na trbuh.
    Iz vlastitog iskustva: neka beba spava kako mu/joj se svidja!
    Moji klinci u pocetku nisu htjeli drugacije nego na trbuhu, a svi su mi pili mozak da je to jako stetno i opasno. Pa sam probala drugacije, ali su se budili vec nakon par minuta, pa sam se bre-bolje vratila na staro. I otada se vise ne sekiram. Glavno da spavaju. Ionako ce spavati kako ih volja cim se pocnu sami okretati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

na bok

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

L spava na boku od rodenja, pa se u toku noci prevali na leda ... nisam je nikad stavljala u te rolice ... ali cini mi se da sad imamo problem, naime savladala je okretanje sa leda na trbuh ali obratno bas i ne, i sad kad se uspavljuje okrene se na bok i na trbuh, kao zaspe ali za minutu digne glavu i kuka jer se ne moze okrenuti natrag. Nadam se da ce uskoro to savladati jer vidim da ju to polako nervira, a i ja sam malo brrr oko tog spavanja na trbuhu.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    a i ja sam malo brrr oko tog spavanja na trbuhu.
    Odi se malo jadati na: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=45674
    Moja (6,5 mjeseci) spava na trbuhu od rodilišta. Sve do pred desetak dana kada se sama počela okretati na leđa ili bok. Sada spava kojekako. Noćas na leđima, noć prije na trbuhu, trenutno na boku,... Jako dobro se okreće i namješta u položaj koji želi, ali danju. Noću je pospana i u veeelikoj peleni, pa joj ide osjetno teže. Za koji tjedan će se valjda i to riješiti.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo od početka spavali na boku, dok nije skužio kako se prevrnuti na leđa. Onda mu je to postao omiljeni položaj.
    Sad spava svakako, leđa, bok, pa rotira.
    Nisam ga nikada stavljala na trbuh, baš zbog straha od gušenja, ali sad mi je malo i žao zbog toga jer smo veliku bitku bojevali sa trbušnim položajem. Nije ga nikako volio i nije mu se dalo oslanjati na rukice i držati glavica visoko. Čak smo postali i vježbači zbog toga.
    Drugu ću bebu, jednog dana, sigurno stavljati da spava na trbuhu, barem malo, u mojoj prisutnosti.

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nasi malci od 3.tjedna spavaju na trbuhu.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ava M prvotno napisa
    Drugu ću bebu, jednog dana, sigurno stavljati da spava na trbuhu, barem malo, u mojoj prisutnosti.
    Moj plan je bio da je svako spavanje stavljam spavati u drugi položaj baš zbog tog ležanja na trbuhu i dizanja glavice, ali ona do pred malo nije prihvaćala niti jedan drugi položaj za spavanje osim trbuha.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moja ribica spava na boku (kad ju ja stavim u krevetić) i na leđima (kada se sama okrene). Nikad nije spavala na trbuhu, osim na meni, pa ipak odlično drži glavicu pri ležanju na trbuhu. Osobno ne bih stavljala spavati bebu na trbuh, ali dok je budna, dapače, jačaju se leđni i vratni mišići

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moja mala (2.5 meseca) spava na ledjima i na boku. Na boku ostane spavati nakon dojenja (kada lezimo obe u krevetu) i to joj prija. Na ledjima se isto opusti, rucice zabaci u vis, iznad glave i uziva. Lezanje na stomaku ne podnosi. Kada spava na boku dobro je obezbedim pokrivacem s obe strane, a narocito spreda, da se ne bi prevrnula na stomak.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja I je od početka spavala na boku,sada ju polegnem na bok i tako ostane sve dok čvrsto spava,a onda se okreće u sve moguće položaje.Najčešće je to ipak na trbuhu.OK,ona je sad skoro 10 mj.pa se više ne brinem!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ako beba spava na boku ili na leđima (konkretnije-novorođenče), da li stavljate jastučiće?

Meni se ovaj jastučić što sam dobila od prijateljice nekako sav čini prevelik-predebel. Pa ako se stavljaju jastučići, može li prijedlog za kvalitetne- koja marka i koje dimenzije. Posebno me zanima debljina jastuka.
    Posljednje uređivanje od zekana : 30.04.2013. at 23:16

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Ako beba spava na boku ili na leđima (konkretnije-novorođenče), da li stavljate jastučiće?

Meni se ovaj jastučić što sam dobila od prijateljice nekako sav čini prevelik-predebel. Pa ako se stavljaju jastučići, može li prijedlog za kvalitetne- koja marka i koje dimenzije. Posebno me zanima debljina jastuka.
    smotaš ručnik ili dekicu u kobasu i staviš gdje te volja

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ja sam kupila bila nekakav bezvezni usko- duguljasti jastuk u Yjsk-a I s time joj podbocila ledja, na njega bi stavila jastucnicu. Neke moje prijateljice uopce nisu jastukom podbocavale svoje bebe nego su stavljale smotani rucnik iza ledja svojih beba.
    Moja beba je spavala mozda tako prvih mjesec I pol, a onda smo je poceli stavljat na trbuh da spava (znam da nije preporuceno) jer se nije budila tako, niti je hrkala niti se trzala (problem sa plucima pa joj je taj polozaj vise odgovarao za spavanje).

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

moja beba ima 12mj...još uvijek spava dva puta na dan...pred podne 1,5 sata te popodne oko 3 još 1,5-2 sata....te od 21h do 6,5 -7h ujutro.do negdje 6mj je spavao tri puta na dan te od 22h do 8h ujutro

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •