Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: mjerenje temperature - kako smiriti dijete?

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno mjerenje temperature - kako smiriti dijete?

Dobili smo nekakvu virozu mali i ja. Ništa osobito, ali pojavio mi se problem kojeg nisam imala kad je bio manji i bespomoćniji... Kada je zadnji put imao temperaturu sa svojih 6 mjeseci bez problema sam mu mjerila sa živinim termometrom pod pazuhom držeći termometar 10 minuta... No, sad imam vrlo živahno dijete koje će kroz koji dan napuniti 10 mjeseci i koje često radi cirkuse i kod presvlačenja, a mjerenje temperature je postalo nemoguća misija!
    Imam nekakav digitalni termometar sa kojim mogu približno odrediti temperaturu, ali kako da provjerim stvarnu temperaturu?! Ne dozvoljava mi niti da ga koju minutu držim mirno pod pazuhom, a u guzu se ne usudim ni staviti termometar.

Imate li sličnih problema i kako mjerite te smirujute dijete? Bilo kakav savjet bit će mi dobrodošao jer meni još samo pada na pamet da ga svežem na 10 minuta...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dosta ti je i tri minute mjerenja, ali mi za svaki slućaj ostavljamo pet minuta. Animiramo djecu ili crtićima ili čitanjem slikovnice. Ako su baš jako razdražljivi ili plaću ili se bacaju, prićekam de se umire, objasnim po tristoti puta kaj trebamo napraviti i uglavnom uspijemo.
    Od mjerenja "na silu" nema nikakve koristi jer dijete zbog plaća ili "borbe" ima za par stupnjeva veću temperaturu, tak da onda opet niste sigurni kakva je stvarna temperatura. Ponekad mjerimo i dok spavaju, tad moš mjerit koliko hoćeš, ali mislim da je 5 minuta stvarno dosta za izmjerit temperaturu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi to rješavamo s cicom.. jedino tako nam dopusti mjeriti odnosno valjda bude u cico- transu, pa ga vanjski svijet toliko ne dira kao inače

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja mjerim u guzi, cim ziva prestane rasti to je to.. 2 minute maximalno. Prije sam i ja mjerila ispod pazuha, ali je to takodjer postalo pre dugotrajno...posebno kada moras mjeriti svakih pola sata, sat da vidis raste li temp.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

danas mjerili u guzi tako da ej bio na prematalici, ja gurnula cicu u usta, a M. mjerio. mir i tisina

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja Kalebu mjerim isključivo pod pazuhom - tih 5 min stavim crtić.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kupite onaj scaner za uho...mjerenje traje 3 sekunde, i vrijedi svake kune zbog gnjavaže sa običnim toplomjerom koju izbjegneš.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Kupite onaj scaner za uho...mjerenje traje 3 sekunde, i vrijedi svake kune zbog gnjavaže sa običnim toplomjerom koju izbjegneš.
    Istina. Mi smo se preporodili.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jos kad bi pokazao neku drugu temperaturu osim one od 34 do 35°C
    a cijena mu je bila 400 kuna

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Braunov za uho :D :D ništa lakše,čak štoviše zanimljivo joj je pa sama traži da mjerimo!!
    da on je pomogao i kod doktorice jer kada dođemo i treba pregladiti uhice,kažemo da izmjerimo kao temp i mirna je !!! :D

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Braunov za guzu, 60 kn, okaže temp za 10 sekundi :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Aksilarno se mjeri 7- 10 minuta živinim toplomjerom. 5 nije dovoljno.

Ja orijentacijski mjerim digitalnim pod pazuhom i uglavnom odstupa do 0.5, ali kad ima temp. koju je zavrijedilo provjerit živinim tada nije aktivan i mogu mjeriti i pola sata bez problema.
    Nama je Braunov (za uho) trajao vrlo kratko i pokazivao oscilacije od po 4 st u razmaku od par sekundi.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja mu stavim crtić i mjerim pod pazuhom ili na krevetu MM mjeri u guzi a on ima cicu u ustima i naravno da šuti

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Inače, probala sam s cicom, ali ništa ne pomaže. Koliko-toliko je pomogao mobile - glavno da nešto svira. Za crtiće i slikovnice je još premali, to ga ne zanima. Čula sam za Braunove toplomjere da su među digitalcima jedini pouzdani. Nisam znala da ima i Braunov za guzu (vidim da je puno jeftiniji od onoga za uho). Ima ga u svim ljekarnama ili ga negdje posebno trebam tražiti?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Braunov za uho je mislim najeftiniji u Metrou, oko 280 kn. Ima ga i u Ippercoopu, TechnoMaxu u KC. Mozda drze i digitalni za guzu. U ljekarnama su obično najskuplji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •