Evo mene opet
Da ne duljim, ginekolog je lagano digao ruke od mene, tj. rekao je da je spermiogram MD-a loš i kad to spojimo s mojim problemima, da je najbolje da se krenemo na VV liječiti od steriliteta.

Dakle, stvari stoje ovako:
JA -
1. oligomenorrhoe (menga mi bez pilula koji put dođe nakon 30-60 dana, a znala je ne doći po pola godine!!!)
2. PCOS - hormonalna slika 3. dan - LH 11.2 FSH 6.4 (nemam ovulaciju)
3. arkuatna maternica+subseptum
HSG još nisam radila, pa ne znam prohodnost.

MD -
1. spermiogram - teratozoospermia (ne valja morfologija, dok su pokretljivost i koncentracija super)

Ginić veli da je to dovoljno indikacija za dijagnozu steriliteta, te mi je dao uputnicu za VV (ja sam tražila).

Ono što mene najviše smeta kod odnosa liječnik-pacijent je nedostatak komunikacije. Sa svojim ginekologom pokušala sam analizirati spermiogram MD-a, na što mi je on odgovorio: - Nećemo sad filozofirati.(?!)

Zanima me sljedeće. Planiram drugi tjedan otići s MD-om i svim nalazima u VV. Kome? Čula sam puno pozitivnih stvari o Lučingeru, no ono što je meni, osim naravno stručnosti za ovakvu problematiku, VRLO BITNO, jest
da liječnik kojeg odaberem SJEDNE S NAMA I SVE NAM OBJASNI NA POČETKU.
Dakle, koja je procedura? Nazovem i..?Kome da se naručimo?Tko će nas dočekati kao ljude i posvetiti nam barem desetak minuta i objasniti postupke koji slijede?Dosta mi je već uskraćivanja informacija, da nemam internet pojma ne bih imala što se događa...Ajde mi pliz pomognite oko ove odluke - je li Lučinger prava osoba za započeti trnovit put do bebe?