Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Fasadni bojler

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Fasadni bojler

nisam previše našla na tražilici, pa ga evo...

imam stan, kupila sam neki novi bojler, ali taj nemre dobit atest na naš dimnjak u zgradi, pa da ja sad ne čekam dok oni adaptiraju dimnjak, a ionak moram kupit novi bojler ja si kopntam-možda fasadni?! :?

stvarno nemam ni najmanjeg pojma, nisam baš našla nešto informacija na netu...
    e sad kaj me zanima...koja je razlika između vulgaris bojlera i tog fasadnog...jel se isplati, kak to sve skupa funkcionira i to sve kaj trebam znat...

molim pomoć vas imaoca fasadnjaka
    hvala!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Preporučam fasadni. Dat ćeš nešto više novaca, ali je u njemu dobro što ne koristi kisik iz prostorije, nego iz vana vuče zrak za gorenje, i isto tako van idu svi štetni plinovi.

Osim toga, kad sam ja ugrađivala centralno, raspitala sam se kod nekoliko ing. strojarstva, i svi su mi preporučili fasadni.

Ja imam junkersov.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nism imaoc, ali sam bila raspitivaoc iz istog razloga kao i ti. no ipak smo dobili atest i montirali obični bojler.

dakle, provjeri moraš li za fasadni imati suglasnost susjeda. skuplji je ali bi trebao imati manju potrebu za čišćenjem jer nije izložen kupaonskoj prašini i mucicama.

ako nisi dobila atest, ionako ti nema druge jer ti obični bojler mogu montirati samo na crno, bez garancije. moj majstor to, recimo, odbija učiniti.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma neću na crno, pa da s djetetom useljavam u takav stan nema šanse...zato mi je opcija ovaj fasadni, ali ne znam na kaj trebam pazit kad gledam, jel istina da se oni ne priključuju na dimnjak i zakaj suglasnost od susjeda?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne priključuju se, u tome i je poanta. a susjedi mogu raditi probleme ako žele jer stavljaš nešto na fasadu, pa se unaprijed raspitaj.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Postoje pravila o tome koliko smije biti udaljen otvor od fasadnog bojlera na fasadi od prozora na sve strane. Pitaj u Vaillantu, mi imamo njihov i za sada je sve OK, a tamo su nam dali i brošuricu o ovim udaljenostima.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Fasadni je skuplji, ali nemaš straha od gušenja.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi imamo fasadni Vaillant. nismo nikakvu suglasnost od susjeda imali.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Fasadni definitivno!
    Je skuplji, ali da sad ne nabrajam cure su ti napisale glavne prednosti.

Samo malo upozorenje, ako se ne može dobiti atest zbog potrebne adaptacije dimnjaka.
    Ja bi osobno digla frku za adaptaciju dimnjaka!

Razlog:
    Ti nećeš montirat bojler na crno ali tko zna možda će susjed kraj tebe ili ispod i iznad tebe :/ i dimnjačar za takve stvari je dužan napraviti prijavu plinari i oni mogu zatvoriti plin za cijelu zgradu pa nema tople vode niti grijanja sve dok se ne izvrši adaptacija.

Ovo pišem iz iskustva znači nije rekla kazala.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam paničar na plin - mi smo kupili fasadni iako onaj stari nije trebalo mijenjati. I još smo zatvorili i ulaz u dimnjak.

Meni osobno to sve nema cijenu. Bojim se plina i nemrem si pomoć

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi zivimo u kuci. Obicni bojler, na dimnjak, prakticki nov, tek 2 godine, redovito odrzavan, atest iz veljace. I polovicom 9 mj dodje dimnjacar i veli: vraca monoksid! Katastrofa! Kaj da radimo?? NJegov gazda treba doci i savjetovati nas kaj da radimo (produzit dimnjak, ili turbo, pa nove cijevi u dimnjak, il fasadni.) I njegov gazda, koji je ujedno sluzbeni za nas kvart, prema tome meni i jedini moguci dimnjacar, jedini koji ima obavezu mi doci, se NE JAVI na uzastopne pozive MJESEC I POL! A mi sa 2 ipol godisnjim djetetom, svako juto se divim kak smo jos zivi! To nije normalno! I onda se cude kak je puna crna kronika otrovanja monoksidom! A dimnjacar-ko da zovem bila gejtsa da mi sredi windowse!
    Sorry za offtopic, al sva sam preplasena i sfrustrirana.
    Jedva smo ih namamili, cure, JEDVA. Uglavnom, nemre na zalost fasadni , iako smo sami u kuci, znaci bez obzira na susjede, jer bi otvor od dimnjaka bio preblizu kupaonskog prozora, pa bi nam opet monoksid usao kroz prozor natrag nutra. Predstoje nam grajdevinski radovi, jos 2 m cijevi u dimnjak, pa onda sajle zatege na tri mjesta...valjda bumo i to dozivjeli, drz'te nam fige

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam se isto počela raspitivat za fasadni kada se i nama desila ta poluhorror priča...
    redovna kontrola dimnjaka, usput i nama atestiranje. ok imamo moderan bojler, a dimnjak je prastar, pa nemreš dobit atest, a ujedno je i ustanovljeno da cijeli dimnjak svih stanova po našoj vertikali treba adaptirat...to vele nama i zaduže mm-a da o tome pisano izvijesti predstavnika stanara :shock:
    znači, postoji opasnost da se cijela lijeva strana stubišta poguši jer mm mora radit dimnjačarov posao...psmtr!

a,da, svezi suglasnosti stanara...kaj se ne bi onda trebala davati i suglasnost za postavljanje klime...mislim,i vanjsak jedinica ide na vanjski dio zgrade, pa nitko nikoga nikada nije pitao, a skoro svi imaju?! nije li to slično ili griješim?

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi imamo fasadni beretta, preporučio serviser vaillanta i berette, i odličan je, cijena je bila oko 5,5 tis kn. nismo nikakvu suglasnost tražili, pol susjeda na toj strani ima fasadni dimnjak

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Petarpan s obzirom da u tvojoj zgradi još uvijek nisu bili u stanju riješiti dimnjak od kojeg ovise životi svih stanara, zašto misliš da će ti netko raditi problem ako postaviš taj vanjski bojler? Inače sam za zakon i pravicu, pa i ja sam predstavnik suvlasnika i pošizim kad netko ide delati nekaj na svoju ruku, ali mislim da ovo kod tebe predugo traje, a niš se ne riješava. Ako netko i počne raditi probleme, reci da ćeš ti napraviti problem zbog dimnjaka i gotovo. Postavi taj bojler, useli u stan i konačno počni normalan život sa svojom malom obitelji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •