Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: vrtoglavice-nesvjestice-mantanja

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno vrtoglavice-nesvjestice-mantanja

nisam znala da li da stavim topik ovdje ili na info i pitanja o trudnoci. nisam znala cak ni kako da ga nazovem

zadnja 3 dana imam te nekakve vrtoglavice, recimo ujutro radim dorucak i odjednom me strefi neka slabost kao da cu pasti u nesvjest. jucer smo isli na otvaranje jedne izlozbe i ista stvar mi se dogodila dok sam nosila malog po stepenicama. inace zivim na 3. katu bez lifta i moram ga stalno nositi gore (moze on i sam, ali onda to traje po pola sata), tako da u zadnje vrijeme zovem mamu ili frenda da idu samnom jer se bojim da ne ljosnem skupa s njim :/ .

inace sam niskotlakas, zna mi se desiti ali ne bas tako intenzivno (i cesto :/ ). u prvoj trudnoci nisam imala slicnih pojava. mucnine traju vec vise od 2 mjeseca iako u zadnje vrijeme jenjavaju, nisu ni tako ceste ni jake.

jel moguce da je zbog ovog vremena sugavog? idem na pregled u petak, onda ce mi mjeriti tlak. ima li tko slicno iskustvo?

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam ti bila padalica u nesvijest..Krivo je bilo povračanje i mučnine kojima sam izgubila 7kilograma,i jako nizak tlak,sa ulaskom su padanja prestala...
    ali tlak još uvijek nizaaak jako

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm, da, ja ne povracam, meni je samo zlo cijelo vrijeme, od jutra do mraka. hvala bogu pa jenjava. izgubila sam 3 kile.

cudno mi je to sto mi se to dogada u zadnja 3 dana, a sad sam u 15om tjednu. covjek bi rekao da ce dosad sve prestati, a meni vrtoglevice tek pocele.

stvarno si pala u nesvijest? nisi se ozlijedila? mene tog najvise frka. pogotovo jer sam sama s malim uglavnom cijeli dan i noc.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hej
    imam i ja isto takav problem, recimo kad negdje stojim ujutro, ajme..... samo mi ne bude dobro. neki dan mi tlak bio 100/60, ali danas mislim da je još niži, jer mi je tako slabo.
    a najgore je vikendom kad stojim uz ručak, malo sjednem, pa čučnem, pa legnem i tako, strašno.
    eto nisi jedina i meni je tako, a 16tj sam T.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

danas idem na pregled pa cu vidjeti kakav mi je tlak. razmisljala sam da si "ubodem" tlakomjer za po doma, kad me tako uhvati da vidim je li to od tlaka ili nije.

hvala curke na odgovorima, drz'te se, da ne padnete

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo se jos jedna prijavljuje . Danas sam po prvi put osjetila takvu slabost, nesvjesticu, kao sto Mikka rece kao da cu ljosnuti svaki cas. Odjednom me uhvatila neka drhtalica, kao da mi je secere pao.. Tezina u glavu.. Ma svasta nesto. Ja sam 11 tj. Moja veeelika sreca je sto nemam mucnine i ovo mi se prvi put dogadja. Vidim da nisam jedina, pa mi je odmah lakse . Sta raditi u takvim situacijama? Ja nisam kuci, na poslu sam, pa mi nije izvodivo recimo leci ili tako nesto..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uh, uh. ne znam sta bi ti savjetovala. meni je tlak na pregledu bio 90/60 (!!! a popila sam i kavu taj dan, cak). sestra veli-pijte vise vode. a ja pijem dosta. ni slanija hrana mi ne pomaze. jednosravno ne znam sta da napravim, neg da kuliram i cekam da prodje.
    a najgore mi je kad sam s malim, on bi trckarao a ja se borim s nesvjesticom. danas mi je skoro zgiljao na cestu, dobro ne neku prometnu, ali svejedno. :/

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ovu cijelu trudnocu mi je tlak bio 90/60. Cak i nizi.. I cijelu trudnocu sam imala taj grozan osjecaj da cu se svako malo negdje srusit. Jednom i jesam , i to nasred zebre, drzeci sina za ruku..al dobro vani je bilo plus 40 i ja sam taj dan svejedno morala s malim u park..
    Onda sam jedno vrijeme bila u strahu bilo kud a pogotovo s malim , al sam skuzila da moram. Puuno pomaze autosugestija, i puuno vode, neki dekstrozni bombon il nest za jest uvijek uz sebe ako usput padne i secer, ne se naglo ustajat, dizat, potrcat, recimo ja sam bas zbog trudnoce morala naucit sina da hoda na treci kat..svaki dan pomalo..
    I ne se zaboravit odmarat, cim osjetis slabost lec i malo odmirovat..

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Samo da dodam da ja imam tlakomjer doma pa sam si mogla mjerit tlak. Al bolje bi bilo da nemam, jer znala sam ponekad i u dobrom stanju izmjerit jako nisko pa onda si jos i tempiran da ce ti evo sad vjerojatno bit lose..
    Dobro je to sto se s trajanjem trudnoce polako priviknes na takav tlak pa ti bude lakse...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

95/55 tlak... Prošli tjedan na nagla ustajanja neki kao bljeskovi po očima. Ginićka rekla da pijem od 2-4 l na dan i da u trudnoći niskotlakašima ode još niže... Ali, generalno, osjećam se kao grom tako da sam se i ja ušokirala na tu vrijednost od 95/55, inače mi je bilo 110/60 u trudnoći.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kod mene ti je tlak 90/45 ali funkcioniram normalno zadnjih 4tjedna trudnoće

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam četo padala u nesvijest dok sam bila trudna i rekli su mi da mi je to od niskog tlaka. Sva sreća da je MM uvijek bio u blizini pa me hvatao inače bi se dobro razbila

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uf meni su jučer počele te slabosti, očajno se osjećam.
    nadam se da su potaknute promjenom vremena.
    sad sam 26 plus 1

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pinky, i ja sam ih imala, povezivala sam ih s heparinom a najčešće su mi se događale u ljekrni kada bi išla po heparin

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

sve gore navedeno u naslovu kako ide promjena vremena...taj dan prelezim, i vec sam navikla...tako je od pocetka T...

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam imala prometnu u prvoj trudnoći 20-ak dana prije poroda... Osjećala sam se jako dobro toga jutra (lagana kišica, sparina...), otišla autom u nabavku i onesvijestila se u vožnji (sva sreća na parkiralištu marketa)... Na kraju se uspostavilo da mi je tlak bio jako, jako nizak (gornji ispod 90 i padao je...), a i inače imam nizak tlak... Nagnječila sam koljeno i razbila glavom staklo na autu, ali bebi nije bilo ništa...
    Svi su mi nakon toga govorili da je općepoznato da trudnice ne smiju voziti u zadnjim tjednima trudnoće upravo iz razloga naglog skakanja tlaka...(policajci, liječnici u hitnoj i na odjelu, moja ginekologica...a prije toga nitko ništa...)!

U ovoj trudnoći ima dana kada osjećam grozne slabine, malaksalost, nemoć. Pomaže samo odmor... Tlak je i dalje na nekoj donjoj razini, ali kažu da je bolje da je malo niži nego povišeni...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Cur a da privjerite željezo, ja sam imala iste simptome i pripisivala sam ih niskom tlaku,ali uz to sam bila izrazito anemična po prvi put u životu.
    Željezo mi je spalo na 2 i pila sam opake količine da bi se vratila u normalu, nakon CR sam također zbog gubitka krvi dobivala intravenozno i dan danas me zna strefiti..
    Provjerite.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

željezo mi je prije 20 dana bilo 22. ali drugi parametri željeza (hemoglobin...) su stalno u padu. dr. kaže da je to znak da mi posteljice dobro rade.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •