-
-
-
Osoblje foruma
hm, da, ja ne povracam, meni je samo zlo cijelo vrijeme, od jutra do mraka. hvala bogu pa jenjava. izgubila sam 3 kile.
cudno mi je to sto mi se to dogada u zadnja 3 dana, a sad sam u 15om tjednu. covjek bi rekao da ce dosad sve prestati, a meni vrtoglevice tek pocele.
stvarno si pala u nesvijest? nisi se ozlijedila? mene tog najvise frka. pogotovo jer sam sama s malim uglavnom cijeli dan i noc.
-
hej
imam i ja isto takav problem, recimo kad negdje stojim ujutro, ajme..... samo mi ne bude dobro. neki dan mi tlak bio 100/60, ali danas mislim da je još niži, jer mi je tako slabo.
a najgore je vikendom kad stojim uz ručak, malo sjednem, pa čučnem, pa legnem i tako, strašno.
eto nisi jedina i meni je tako, a 16tj sam T.
-
-
-
Osoblje foruma
uh, uh. ne znam sta bi ti savjetovala. meni je tlak na pregledu bio 90/60 (!!! a popila sam i kavu taj dan, cak). sestra veli-pijte vise vode. a ja pijem dosta. ni slanija hrana mi ne pomaze. jednosravno ne znam sta da napravim, neg da kuliram i cekam da prodje.
a najgore mi je kad sam s malim, on bi trckarao a ja se borim s nesvjesticom. danas mi je skoro zgiljao na cestu, dobro ne neku prometnu, ali svejedno. :/
-
Ovu cijelu trudnocu mi je tlak bio 90/60. Cak i nizi.. I cijelu trudnocu sam imala taj grozan osjecaj da cu se svako malo negdje srusit. Jednom i jesam , i to nasred zebre, drzeci sina za ruku..al dobro vani je bilo plus 40 i ja sam taj dan svejedno morala s malim u park..
Onda sam jedno vrijeme bila u strahu bilo kud a pogotovo s malim , al sam skuzila da moram. Puuno pomaze autosugestija, i puuno vode, neki dekstrozni bombon il nest za jest uvijek uz sebe ako usput padne i secer, ne se naglo ustajat, dizat, potrcat, recimo ja sam bas zbog trudnoce morala naucit sina da hoda na treci kat..svaki dan pomalo..
I ne se zaboravit odmarat, cim osjetis slabost lec i malo odmirovat..
-
Samo da dodam da ja imam tlakomjer doma pa sam si mogla mjerit tlak. Al bolje bi bilo da nemam, jer znala sam ponekad i u dobrom stanju izmjerit jako nisko pa onda si jos i tempiran da ce ti evo sad vjerojatno bit lose..
Dobro je to sto se s trajanjem trudnoce polako priviknes na takav tlak pa ti bude lakse...
-
95/55 tlak... Prošli tjedan na nagla ustajanja neki kao bljeskovi po očima. Ginićka rekla da pijem od 2-4 l na dan i da u trudnoći niskotlakašima ode još niže... Ali, generalno, osjećam se kao grom tako da sam se i ja ušokirala na tu vrijednost od 95/55, inače mi je bilo 110/60 u trudnoći.
-
-
ja sam četo padala u nesvijest dok sam bila trudna i rekli su mi da mi je to od niskog tlaka. Sva sreća da je MM uvijek bio u blizini pa me hvatao inače bi se dobro razbila
-
uf meni su jučer počele te slabosti, očajno se osjećam.
nadam se da su potaknute promjenom vremena.
sad sam 26 plus 1
-
pinky, i ja sam ih imala, povezivala sam ih s heparinom a najčešće su mi se događale u ljekrni kada bi išla po heparin
-
sve gore navedeno u naslovu kako ide promjena vremena...taj dan prelezim, i vec sam navikla...tako je od pocetka T...
-
Ja sam imala prometnu u prvoj trudnoći 20-ak dana prije poroda... Osjećala sam se jako dobro toga jutra (lagana kišica, sparina...), otišla autom u nabavku i onesvijestila se u vožnji (sva sreća na parkiralištu marketa)... Na kraju se uspostavilo da mi je tlak bio jako, jako nizak (gornji ispod 90 i padao je...), a i inače imam nizak tlak... Nagnječila sam koljeno i razbila glavom staklo na autu, ali bebi nije bilo ništa...
Svi su mi nakon toga govorili da je općepoznato da trudnice ne smiju voziti u zadnjim tjednima trudnoće upravo iz razloga naglog skakanja tlaka...(policajci, liječnici u hitnoj i na odjelu, moja ginekologica...a prije toga nitko ništa...)!
U ovoj trudnoći ima dana kada osjećam grozne slabine, malaksalost, nemoć. Pomaže samo odmor... Tlak je i dalje na nekoj donjoj razini, ali kažu da je bolje da je malo niži nego povišeni...
-
Cur a da privjerite željezo, ja sam imala iste simptome i pripisivala sam ih niskom tlaku,ali uz to sam bila izrazito anemična po prvi put u životu.
Željezo mi je spalo na 2 i pila sam opake količine da bi se vratila u normalu, nakon CR sam također zbog gubitka krvi dobivala intravenozno i dan danas me zna strefiti..
Provjerite.
-
željezo mi je prije 20 dana bilo 22. ali drugi parametri željeza (hemoglobin...) su stalno u padu. dr. kaže da je to znak da mi posteljice dobro rade.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma