Stranica 9 od 15 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 712

Tema: mrena na oku??

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Na jednom, na kojem nismo otrkili taj uveitis na vrijeme, pa su se stvorile sinehije, a od njih vjerojatno i mrena nakon 2 mjeseca, potpomognuta kortiko kapima.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

MoMum jeste vi uzimali u obzir onaj smještaj za 15E po osobi:
    http://www.uza.be/NR/rdonlyres/53831...CA/0/3luik.pdf
    ali čini mi se da se tu sve dijeli s drugima? gdje ste vi spavali?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kate ti si sve detaljno proučila. Spremni ste! Samo se čuvajte još viroza i prehlada.
    MoMum bitno je da se kontrolirate stalno. Sve će biti o.k

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Fakat mi nije jasno zašto će nas koštati duplo od MoMum, pa ni mi nećemo spavati u bolnici.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Jesu li možda ubrojili neke posebne preglede? Nas je isto koštalo duplo više nego druge ali smo radili dodatnu pretragu.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne znam šta su ubrojili, samo su naveli "estimated cost", ali imamo 4 dolaska u bolnicu (konzultacije s pregledima, operacija i dvije kontrole). Koliko ste vi platili? Frtifljuška je oko 2000

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vjerojatno raskidanje postojećih sinehija, iako ne znam jel se to posebno naplaćuje

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kate, možda će ugrađivati drugačiju leću?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

eh da, raskidanje sinehija je malo kompliciranija operacija, možda vam to dodatno naplaćuju

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mislim da su oni oko 1500, a mi smo 2600. Uglavnom, anestezija je dosta koštala, nas i UBM pretraga, a ostalo je sitnica

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Frntfljuška je rekla samo 1500 anestezija, ostalo operacija. E sad vama se nije ugradila leća i ona košta.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nije ni njima ugrađena leća. Oni su bili prije tri godine, možda se i tu nešto mijenja. Znam slučaj i s ugradnjom leće oko 1500 prije godinu. Uglavnom, dobiješ račun i sve piše. Znam samo da Pfeiffer od toga ne dobije gotovo ništa.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da, znam da nije ni njima, mislila sam na vas oboje. Ipak je daleko manje od naših 4400.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Kate, postoji mogucnost da ce vam dio novca vratiti. Mislim da je to maksimalna cijena a onda od nje odbijaju ono sto nije trebalo napraviti... Tako je barem kod nas bilo.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Sto se tice smjestaja, mi smo gledali taj, ali nismo mogli pronaci email adresu za rezervaciju a dosta nam se zurilo. Bili smo u hotelu de basiliek u edegemu. Ako cete vec biti desetak dana, mozda da nadjete neki smjestaj u Antwerpenu? Ovaj je nas smjestaj bio 82 eura - dvokrevetna soba, ali su u njoj dva bracna kreveta. Hotel je star i jako davno renoviran, ali je zato bolnica jako blizu.
    Posljednje uređivanje od MoMum : 09.11.2011. at 00:08

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

I jos nesto kate, na aerodromu odmah kupite njihovu prepaid karticu. Isplati se. U usporedbi s nasim, slanje poruka, pa i telefoniranje je puno jeftinije.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nema mejl adrese za taj smještaj, nego treba zvati, sve je na nizozemskom da čovjek poludi.Ali kad sam prevela izgleda da se dijeli soba, a to mi ne paše, ni u ludilu. I hoćemo vjer. u Antwerpen, nije ni to tako daleko, a ima i jeftinije od tih 80 eur. Hvala ti.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Sve im je inace na nizozemskom i francuskom, ali svi odlicno govore engleski.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

MoMum da li si ikako kontaktirala doktoricu u Belgiju nakon operacije, da kažeš za membranu?
    Jesu li poslali report dr. Dorešić kako je sve proteklo?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Poslali smo joj mail, ali nas nije dobro razumjela pa joj saljemo novi. Dobili smo pismo na eng kada smo krenuli iz belgije, ali ga je pisala asistentica od doktorice, pa nam je rekla da ce nam sluzbeno pismo, s tassignonkinim potpisom, poslati postom. Jos ga cekamo.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koliko sad kapate? Kako vam je program kapanja bio nakon operacije?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Nakon operacije nam je program bio tobradex i dicloabak 4x dnevno mjesec dana. Sada 4-5x dnevno kapamo tobradex i mydryacil do daljnjega.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

To nije puno. Mi smo kapali 10x dnevno troje kapi i 2x jedne za tlak. Svatko ima svoje metode i kapi koje preferira. Je li sada vršite okluziju?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ovih dana ne, ali cemo poceti vec sutra. Mozda bi i mi izbjegli ovo sve da su nam rekli da vise kapamo...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne sviđa mi se to s malim kapanjem, baš ne sviđa. U najmanjem slučaju bi trebalo kapati svaki budan sat, ali po meni nekoliko dana i buditi dijete svaki sat. Pa nije čudo da se razvila membrana, dobro da ste došli odmah kod svoje dr.,bravo! spasila je stvar

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i mi smo u početku kapali maxidex svakih sat vremena, kasnije deste puta dnevno, i to mjesecima. ja sam se više toga bojala, radi glaukoma :/ i svejedno se stalno razvijala membrana, pa i priraslice. i glaukom

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme Vmama, pa šta je tako teški uveitis imao? Eto sve je lutrija.
    Kakvo je stanje s pritiskom sada? Jesu li raskinuli sve priraslice?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

priraslice su rješene, upale su stale negdje s njegovih godinu dana.
    za tlak ne znamo, trebali smo imati pregled ovaj tjedan, pa su odgodili za idući

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nama je Pfeiffer rekao za okluziju da ni slučajno ne radimo stanke duže od 5/6 dana jer se vid vraća na početak. Mi smo imali dva dana pauzu sada jer je bila šmrkava i suzile su joj oči. Odmah kapamo maxitrol dan,dva da bismo mogli nastaviti s lećom i okluzijom.. Naravno, za sada imam osjećaj da nam to uspijeva dosta dobro s obzirom kakve priče čujem...
    Vmama, tlak mjerite u Osijeku? Kako vam to uspijeva? Mene strah sljedećeg pregleda ali ipak, dr. Dorešić će poduzeti sve moguće da uspije!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne, tlak mjerimo u vinogradskoj, pod anestezijom.
    probala je dr. Dorešić nekoliko puta bez anestezije, i u prirodnom spavanju, pa nije uspjelo, oči su od tlaka jako osjetljive pa mu smeta čim se približi bilo čime i odmah reagira. al zbilja se potrudila, za razliku od svih ostalih dr. kod kojih smo bili

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

uf, te anestezije! Naravno, ako je to jedini način... Nisam uspjela skužiti zašto idete i u Vinogradsku i kod dr. Dorešić, a ne znam jesam li dobro pratila, idete i u Osijeku na kontrole? Nije li to za njega previše stresno? Previše ljudi pa ne može steći povjerenje u jednu osobu?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

u Os se samo javljamo povremeno, s nalazima iz vinogradske. ili odemo ako je hitno radi upale. tamo nas ni ne žele gledati jer smo "teži slučaj", ali prate ga kako bi mogli obavljati hitne stvari radi kojih nije potrebno ići u Zg.
    u vinogradskoj smo redoviti jer tamo obavljamo operacije i sve preglede u anesteziji.
    pošto nam u vinogradskoj do sada nisu radili skijaskopiju, tj. obavili su ju samo jednom kada je imao 8 mjeseci, kasnije nisu pod izgovorom da oni to ne rade u anesteziji, a normalnim putem se "nije moglo", skiju i procjenu vida smo do sad obavljali kod dr. Dorešić.
    prije mjesec dana smo se u vinogradskoj prvi puta se susreli s jednom mladom doktoricom koja je radila skijaskopiju, i pregled za naočale, tj. prvi puta da smo tamo imali kompletan pregled. pregled za naočale do sad nisu tamo obavljali, zbilja ne znam iz kojeg razloga. da nije bilo ovog foruma i interneta, ja ne bih ni znala da dijete treba nositi naočale ili leće, njima kao da je to sporedna stvar. jednom je (par mjeseci nakon one skijaskopije sa 8 mjeseci) bio na pregledu za leće gdje su mi davali one leće za odrasle što se stavljaju po dvije u jedno oko, međutim, to smo odbili, i nakon toga nikome ništa, kao da ne postoji alternativa. tek sad, kad je dijete već staro 3 godine, su se sjetili da mu treba korekcija, i to jedino ta doktorica koju sam već spominjala. ona je valjda jedina koja je s malim tamo uspjela i obaviti pregled bez anestezije, i jedina koja mi je suvislo i sa strpljenjem odgovorila na sva pitanja.
    sada ćemo vidjeti, ako ostanemo kod te doktorice, neće biti potrebe voditi ga kod dr. Dorešić.

a što se tiče jedne osobe za pregled, skoro je svejedno, jer on je već istraumatiziran, i nema povjerenja u nikoga u bijeloj ili plavoj kuti. on je neurorizično dijete, imao je hipotoniju kao beba, tak da se redovno pratimo i kod fizijatra i neuropedijatra, od nedavno i kod ortopeda. plus što za svaku anesteziju radimo krvnu sliku+EKG+pregled pedijatra. praktički je stalno na nekim pregledima i pretragama, tak da je to što ga povremeno pogleda i dr. Dorešić skoro pa ništa u usporedbi sa svime, pogotovo što je ona prema njemu zbilja ljubazna, i trudi se obaviti sve kroz igru i sa što manje stresa.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ma baš grozno ali kada ne ide drugačije! Mislim, oprosti ako ti je moje pitanje zvučalo čudno, nije mi bila namjera.. Pozitivno je što ste u Vinogradskoj naišli na nekoga tko ima strpljenja.. Žao mi je što je njihov odnos takav kao da su bogom dani i jedini znaju nešto o tome ( a ustvari znaju i daju vrlo malo).

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vmama, žao mi je zbog svega što ste prošli i prolazite. Čovjek jednostavno ne može vjerovati koliko se u medicinskim ustanovama propusta može napraviti, neoprostivih, a i neobjašnjivih. A onda čovjek tamo upozna i neke lječnike zbog kojih ne izgubi vjeru i nadu, da će biti bolje i da ipak ima netko kome je stvarno stalo i ko se bori kao čovjek, savjesno, onako ljudski, kao ta mlada lječnica vrijedna svake pohvale
    Vmama nadam se da će vam sve muke biti nadoknađene.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Vmama vjerujem da ce ipak na kraju sve biti dobro!

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Tomika, koliko vi radite okulziju? NAma su sada rekli 70-80% budnog vremena.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

MoMum jel rekla dr.T išta za membranu?
    Vi ste jedno oko operirali?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Kate, na prvi mail nam je poslala odgovor, ali mislim da nas nije dobro razumjela ili mi nismo dovoljno jasno napisali, pa smo joj poslali novi mail ali odgovora jos nema.
    Operirali smo jedno, lijevo.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Morate li drugo operirati ili je s njim sve OK?
    Ne sviđa mi se baš to što vam nije već odgovorila, nadam se da hoće brzo.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Momum, mi okluziju vršimo oko 5 budnih sati. Toliko možemo. Rekli su nam 50% budnih sati. Što je starija sve je teže.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Kate, drugo oko je ok. Nadamo se da ce tako i ostati.
    Tomika, malo se razilaze misljenja oko okulzije koliko mi se cini... Od doktora do doktora, svaki ima drugacije misljenje...
    Posljednje uređivanje od MoMum : 14.11.2011. at 16:41

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a ako ima učinka, znaju poduplati sate za okluziju

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kod nas je to išlo otprilike ovako; nakon operacije postepeno smo se uvodili u okluziju, prvo 2 puta po 15 minuta, zatim pola sata.. Nakon toga 70% budnih sati, a sada smo na 50% budnih sati.
    Razilaze se u okluziji kao i u svemu drugome; od vremena kada operirati, do toga ugraditi leću ili ne.....

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Mi smo bili na 70% budnih sati, pa na 2-3 sata dnevno, pa sada na 70-80%. Ne znamo bas na cemu smo, ali trudimo se da radimo najbolje...
    Posljednje uređivanje od MoMum : 14.11.2011. at 17:11

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Meni ti je to sve grozno jer sam naišla na nekoliko slučajeva gdje su vršili okluziju do 6 godina. Vid je bio odličan i nakon par mjeseci se naglo pogoršao?? Uopće ne znam što da mislim?!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pogledajte kako se u svakom radu drukčije tvrdi za dob djeteta do koje se vid razvija, niti to čak nisu ziher, kao da je oftalmologija od jučer. Ali medicina ima opravdanje "svaki pacijent je priča za sebe", izgleda da je i svaki liječnik priča za sebe, što više i za istog bi se dalo diskutirati od dana do dana.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Točno Kate. Doduše, nama još nisu rekli do kada ćemo morati vršiti okluziju. Još smo daleko od toga i ugradnje leće.. Ovo su američki primjeri. Ali da, svi govore da se vid razvija do sedme godine, a valjda onda to znači da se i okluzija tada prestaje. Stvarno užas, mučiti se tolike godine, a u par mjeseci sve propadne!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ima li uopće stručnjaka baš za ambliopiju tj slabovidnost?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Postoje li uopće stručnjaci za ambliopiju tj slabovidnost? Negdje sam nabasala da postoje neke skupe kompjuterske igrice za vježbanje kod slabovidnosti?!

I to mi specijalno ide na živce kad npr. djetetu u dobi od 6 godina utvrde slabovidnost i kao više ništa se ne može učiniti, a studije po svijetu pokazuju učinak čak i do 18 godine. Barem da pokušaju nešto učiniti, ali "ma kaki"
    Posljednje uređivanje od kate : 14.11.2011. at 18:48

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nemam pojma! Mi smo se nekako zakačili za Dorešićku i nju slušamo potpuno u svemu. Kod nje se sve može pokušati i sve učiniti do zadnjega!
    Što se tiče ostalih naših "stručnjaka" osobno smatram; naši liječnici dosta eksperimentiraju, nisu dovoljno stručni, a upuštaju se u sve i svašta kao da jesu. Ako ti nešto ne ide, pa potraži pomoć i drugo mišljenje! Nije sramota nešto ne znati.

Stranica 9 od 15 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •