evo mene opet s novim dilemama!

konacno je završila terapija s kortikosteroidima, upale su se riješile, ali je zato dobio ocni tlak. vrijednosti su granične, dobio je nekakve kapi za snižavanje. ne znaju je li to od kortića, jer kažu da je to nekad normalno i nakon operacije katarakte.
konačno je dobio i zeleno svjetlo za leće, išli smo na pregled u Vinogradsku, obavili skijaskopiju. neki doc je preporučio nekakve leće za odresle, da mu stavljamo po 2 u jedno oko. rekla sam "aha, dobro", ali ne namjeravam to napraviti, poučena vašim iskustvom.
idemo sad opet kod dr. Opačić, pa me zanima kako vi uspijevate sa silsoft lećama, jel ispadaju, jel ima upala????

bili smo i u poliklinici svjetlost, tamo nas nagovaraju na ugradnju nekakvih leća koje navodno nisu trajne, već imaju nekakve kvačice, i mogu se izvaditi kad više ne budu odgovarale.

strah me toga, jer nisam nikad čula za to, a i zanima me kako će to onda ići dalje. ugradnja košta 20 000kn, nisu mi baš odgovorili kada sam pitala koliko često će on to morati mijenjati.
kako se kod vaše djece mijenja dioptrija i promjer leće? koliko često?
koliko često kupujete nove leće?
ne znam što dalje, ići kod tog prof. Gabrića na ugradnju, ili ipak uzeti silsoft. nekako više naginjem nečemu što je već negdje provjereno.
ali s druge strane, Gabrić kaže da leće često ispadaju, da dolazi do kojekakvih upala, da ih djeca više ne nose nego što ih nose, pa da onda i nemaju neku funkciju. kaže da je sada jako važno da ih ima stalno u oku, dok traje razvoj vida. da će bolje kasnije vidjet ako mu se sada ugrade leće.

na 100 muka sam, pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiz pomagajte!!!!