Tomika i Vmama - hvala vam na svim ovim informacijama. Pročitala sam sve postove i pomogle ste mi jako!
Tomika - pokušala sam se javiti na pp prije dva mjeseca , ali mi tada kao novom članu foruma to još nije bilo dopušteno, ipak uspjeli smo obaviti pretrage o kojima sam te htjela pitati.
Naime, s dva tjedna starosti svoje bebe vidjela sam mu točkicu u desnom oku, mislila da će nestati ( kao oko se razvija pa možda je to nešto prolazno) no ona je ostala. S mjesec i pol dana smo otišli na Rebro kod Vukojevića - rekao je da je to prednja polarna mrena i da ne treba operirati, poslao nas na vađenje krvi i pretrage za metabolizam da utvrdimo uzrok- tu nismo ništa našli. U nalazu ništa drugo nije pisalo, niti kolika je mrena, ništa...
Nakon što sam pročitala vaše postove odvela sam malenog u Ljubljanu kod Pfeifera - potvrdio je da mrena nije za operaciju i da ju pratimo, da mu zaista ne mora previše smetati ako se ne bude širila
(pregled košta 120 eura - za informaciju drugima).
Na slijedećoj kontroli kod Vukojevića početkom 8. mj. ništa novo - iako mi nije bilo jasno kako će utvrditi širi li se mrena kad si na prvom pregledu nije ništa zapisao. Rekao nam da dođemo za mjesec dana da maloga pregleda sa normalnim zjenicama - bez ukapavanja kapi- pa ako mu mrena uzima dosta prostora na zjenici da će mu dati kapi koje šire zjenicu - to mi nije bilo ok jer te kapi mu onda dodatno smanjuju vid na blizinu !!
Nisam se smirila dok nisam otišla kod dr. Dorešić ( super sestra dogovorila nam pregled već 30.08.) - potvrdila nam da ne moramo na operaciju, ali mu i mjerila dioptriju što me začudilo. Uglavnom, imamo na tom oku +4 i moramo ga vježbati okluzijom 1 sat dnevno ( čekamo naočalice). Dioptrija bi trebala padati s vremenom, a sve to je potrebno da se ne bi razvila ambliopija ( što na Rebru nitko nije ni gledao)!
Njen nalaz je super detaljan ( cijela stranica) - žena si sve piše kako bi slijedeći put točno znala što je bilo , a što joj je slijedeće za činiti i da - otprilike je izmjerila mrenu!
Uglavnom, treba otići po što više mišljenja bez obzira koliko grozno to bilo!! Dr. Dorešić , što se mene tiče, broj 1 za malu dječicu - nježna i profesionalna!! Sve provjerava i pregledava!

Happygirl - htjedoh samo pitati imaš li dojam da je bebi oko na kojem joj je mrena i nešto manje? Nama je, navodno zbog toga i ima dioptriju na tom oku.

Ako nekome trebaju svježe informacije gdje nabaviti naočalice neka se slobodno javi - mi smo sve obišli.