-
kate, pokušat ću ti odgovoriti na pitanja koja se tiču Ljubljane. Većinu toga sam već pisala ali nema veze..
Naša dijagnoza je također PHPV kao i kod MoMum, ali krenuli smo različitim putevima. Mi smo nakon Vinogradske, gdje su nam rekli da je mrena u pitanju, bili nekako sumnjičavi i potražili drugo mišljenje(dr. Pfeiffer). Dorešić je kod nas tek kasnije došla. Znači, bez točne dijagnoze, otišli smo u Ljubljanu, gdje smo imali ugovoreni termin za operaciju po dijagnozi Vinogradske. Tek kada nas je dr. Pfeiffer pregledao shvatio je da je to PHPV, a ne obična mrena. E sada, da je on znao o čemu se radi, ne bismo niti mi završili kod njega jer on ne operira PHPV nego je vrhunski stručnjak za mrene. Zato je MoMum odmah završila u Belgiji jer je Dorešić postavila dijagnozu. Uglavnom, PHPV vas ne zanima..
Ljubljana je nama, kao i iskustvima onih koji su bili, a u kontaktu smo, zaista pozitivno iskustvo. Nitko od onih koje znam nisu imali kasnije problema nakon operacije. Neki su bili i prije tri godine..
Na odjelu Očesne klinike primaju ponedjeljkom, a najkasnije se u petak ide kući. Prije odlaska se rade nalazi krvi,ekg, pregled pedijatra... Mi smo u Ljubljani neke nalaze ponavljali jer su bili prestari. U Ljubljani pregledava anesteziolog i sve ono što smatraju da je još potrebno, napravit će. Ništa ne propuštaju.
Povez se skida odmah dugi dan (nama se apsolutno ništa na oku nije vidjelo). Kortikosteroide ne daju oralno, nikako! Počeli smo sa intenzivnim kapanjem Maxidex, Maxitrol, Mydriacyl, Cosopt.. deset puta dnevno, pa sve manje i na kraju nam je Dorešić ukinula potpuno kapanje. Mi smo u Ljubljani rekli da bismo na kontrole išli kod Dorešić na što su oni reagirali pozitivno jer ju smatraju također iskusnom. Pfeiffer je nama dolazio svaki dan vidjeti bebu, priča hrvatski, kaže sve potrebno ali ne gubi vrijeme na ćaskanje. Nama leću nisu mogli ugraditi pa stavljamo Silsoft što nam se pokazalo dosta dobro. Naravno, ponekad je teško staviti ju ali ide nekako. Konce smo vadili u Zagrebu kod Dorešić.Kod Pfeiffera smo bili na jednoj kontroli kod Vukasa. Nemamo potrebe ići češće. Kod njega ćemo ići ugrađivati leću kada za to dođe vrijeme. Nadam se da će nam i dalje sve biti o.k kao i do sada. Eto, to je to.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma