-
Denny jaaako smo sretni zbog vas!!! U cijeloj priči odmah pronalazimo svoju priču! Isto veelika strka, a na kraju sve odlično ispalo. Naravno, potpuno drugačiju ali opet ima sličnosti! Pfeiffer je zaista stručnjak!
Svima sretan Božić i Nova 2012.!!!
-
upravo su nam javili, putujemo za Zg. imamo operaciju u ponedjeljak, ugrađuju mini shunt i u lijevo oko.
mislite na nas i držite fige
-
Vmama mislimo na vas i zelimo vam uspješnu operaciju!! S obzirom da vam je krenulo na bolje, mislimo samo pozitivno. Hoće operirati ona nova doktorica?
-
ona će biti tamo, kao i prof. Novak, ali mislim da će operaciju raditi prof. Mandić.
u njegove kirurške sposobnosti ne sumnjam. sve operacije do sad su odlično napravljene. nas su zeznule komplikacije nakon njih koje nisu na vrijeme sanirane
-
Vmama neka je sa srecom! Mislimo na vas!
Zelim svima sretan i zdrav pocetak ali i nastavak Nove!
-
sretno vmama, držimo fige
-
Naša kontrola prošla super, idemo na 4x.
Vmama mislimo na vas.
-
-
evo nas već doma.
operacija prošla dobro, dr- je jako zadovoljna izgledom oka, kaže da je sve super, rožnica bistra, upale za sad nema (samo da tako i ostane).
u četvrtak opet kontrola
-
Drago mi je da je dobro krenulo u Novoj Vmama. Nadam se da ce proci bez upala!
-
Super Vmama
-
Vmama super, drago nam je zbog vas!
-
je li itko od vaše djece imao krvavi iscjedak iz oka nakon operacije?
V je imao 9 operacija, i nijednom nije bilo ovako. oko izgleda kao onda kada je imao upalu i kad su mu se stvarale membrane, ali umjesto žućkastog/bjelkastog, iz oka mu po malo ide crvenkasto. ne puno, ali ostaje trag na vatici kad obrišem nakon kapanja.
ne znam jel bi paničarila ili čekala kontrolu u četvrtak
-
S obzirom da sam ja pravi paničar vjerojatno bih reagirala odmah. Ali ti najbolje možeš procijeniti u kojoj mjeri si zabrinuta. Nama se nakon operacije nije pojavio nikakav iscjedak. Ako imaš broj zovi da se rasteretiš.
-
Nama su govorili ako išta bude crveno da dodjemo odmah, tako da odi. Držim fige!
-
nama nijednom nisu spominjali da pripazimo na takvo nešto.
kate, jesu li rekli od čega bi to moglo biti?
ne znam što da radim, sutra je nedjelja, ne znam jel bi ga mogao uopće tko pogledati, pogotovo u Osijeku. nema toga puno, samo malo na vatici, ali mi je jako čudno i baš me je strah, jer do sad nikada nije bilo ovako. a još u četvrtak su rekli da je sve ok.
-
srećom, danas više ni traga ničega crvenog, samo malo bjelkastog. lakše dišem, ali nisam sasvim odahnula.
još uvijek se ne vidi filtracijski mjehurić, a ne sjećam se više kako je bilo zadnji put, koliko je prošlo dana kad se on formirao.
žali se na glavobolju, ali ne jako, pa se bojim i začepljenja shunta.
prošli put je sve prošlo sasvim super, nekako puno lakše, iako nisam znala što mogu očekivati. ovaj put strepim nad njim, iako je istu operaciju već jednom prošao.
-
Ne znam Vmama. Samo su rekli u slučaju nečeg crvenog da odmah dođemo.
Kako je danas? jesi zvala vinogradsku?
-
Vmama kakvo je stanje? Jeste isli negdje na kontrolu? Je li sve ok?
Moja cura je otkrila da sama moze skinuti flaster i sada smo na mukama po cijeli dan... Tomika, kako ti to rjesavas?
-
Hej MoMum, što dalje sve je gore. Prije smo ju pet sati doslovno držali za ruke, vodali, zabavljali.... Odkada hoda puno je gore. Ne želi da ju netko stalno drži dok hoda ljuti se na nas.. Sada se bavimo flasterom doslovno cijeli dan. Ima ga pola sata pa skine, zatim opet kratko ima pa skine....... Jedino kada smo vani uspije imati duže u komadu.
Koliko uspijete imati dnevno?
-
bila je upala, kapamo i sad je sve ok. u četvrtak imamo mjerenje tlaka u anesteziji.
mi s flasterom jedva uspijevamo tek u zadnje vrijeme. do sad je bilo koma, ni minute ga nije htio imati ni pod koju cijenu. a i kasno smo počeli s flasterom, tek sa njegove dvije godine. sad se povremeno da podmititi, nekad ga i ucjenjujemo (nema van ako neće nositi i sl.). nije neka pedagoška metoda, ali je jedina koja pali
-
Uspjevamo ga nositi u prosjeku nekih 6 sati dnevno. Nekada manje, a nekada uspijemo i 7 nagurati...
-
odahnula sam!Shunt je profunkcionirao, oko izgleda super. Tlak je 14, što je idealno.U desnom oku 20
-
Odlicno vmama! Dobre vijesti!
-
I mi smo odahnuli skupa s tobom. Super!
-
-
kod nas stanje mirno. idemo na 3x. tlak 17.
-
Kate odlično! Samo naprijed! Vi ste veliki borci.
-
kate odlično! Bit će to sve dobro!
-
Odlicno Kate! Kod nas je redovno borba s flasterom...
-
Kako ste cure?
Kod nas stanje savršeno. Tlak 16.
Ostajemo i dalje na 3x.
-
i kod nas je sve ok. oko izgleda super, po opipu vidim da tlak nije narastao (oko je još uvijek manje od desnog, vjerujem da je vrijednost još uvijek negdje oko 15). upala je nestala, više ništa ne curi, nema crvenila.
jedino mi se čini da se i dioptrija promijenila (a taman smo skupo platili nova stanjena stakla na naočalama). i definitivno mu već trebaju bifokale. kad gleda slikovnice, nabije nos na njih ako gleda nešto sitno, a ove naočale mu izoštravaju sliku na oko 2 metra.
šteta što se ne javljaju cure s malo većim stažom na ovom topicu, da čujem iskustva, da li itko od djece već nosi bifokale preko leća, i kako se dijete prilagodilo.
-
kate, a što je s vidom malecke? kako vidi sada?
-
Super Vmama.
Vid je potpun i dalje, tj.1.0 i to uz proširenu zjenicu, pa je gledala optotip kroz rupicu tj.stenoskop
Danas nas je i dr. Kalauz pogledao i divio se leći, veli sve savršeno. On je sad šef oper. sale na Rebru.
-
odlično! baš mi je drago!
Posljednje uređivanje od Vmama : 27.01.2012. at 22:50
-
Kod nas nije dobro... Prosli tjedan bili na kontroli. Nama se sarenica pocela "lijepiti"za lecu. Najvjerojatnije cemo je morati vaditi ali moramo vidjeti koliki je uopce rizik vecih komplikacija, buduci da bi to bila treca operacija u manje od godinu dana... Opet se navukla membrana i u ovom stanju sada nemamo koristi od flastera... U slijedeca 2 mjeseca bismo trebali to rijesiti... Opet Belgija, sto drugo...
-
MoMum, pa kako to sad najednom, žao mi je.
Pa jel dijete pod upalom cijelo vrijeme kad ima membranu?
To su kao sinehije na umjetnu leću? Spominje li dr. fibrozu?
Jeste uspostavili kontakt s Prof?
Posljednje uređivanje od kate : 30.01.2012. at 10:55
-
uf, MoMum, i meni je žao 
ipak je on još premali, mala djeca su puno, puno više sklona upalama i sinehijama (što se i kod nas pokazalo). niste imali sreće, nadam se da će se to riješiti bez ikakvih problema
-
Nama su rekli da je djecje oko vrag i da je sve moglo biti idealno do danas, a da je sutra vec druga prica... Tek smo dosli s puta pa jos dolazimo sebi i pitamo se sto nam je ciniti dalje... Ovaj tjedan cemo pisati prof tassignon, cim prevedemo nalaz iz ZG.
-
Mo, kakva je terapija sada?
-
MoMum užasno mi je žao!! Nisam uopće niti pomišljala na takav ishod! Držite se!
Kate i Vmama želim vam i dalje sve pet!
-
Trenutno nema terapije osim sto ostajemo na tobradexu i mydryacilu po 1x dnevno. Vidjet cemo sta kaze prof.
-
MoMum jesu spominjali da bi inekcija mogla pomoći da se to raskine? Nekad se daju midrijatički kokteli kad se žele raskinuti sinehije.
Ne znam, bar da se udari intezivno s kortico kapima opet zbog svega. Znam i da kapi same pomažu da se rastapaju sinehije.
Iako sve je to puno teže, nego na pravu leću.
U svakom slučaju, mislimo na vas i želimo da to sve sredite na najbolji mogući način
Kad smo išli u Belgiju bili smo u hotelu u Antwerpenu "Il Mondo City", ogromna soba, odličan doručak, u samom centru, blizu kolodvora, sve 5.
Platili smo 1000EUR za 10 dana, skupa sa parkingom, doručkom i onim tarifama.
Ako budete išli autom, obavezno prelomite put na pola, spavanje u nemačkoj. Mi smo spavali u Wiersburgu, mali hotelčić "Fishzucht" tako nekako (može se rez. webom). I pripremite sitniše za tunele kroz austriju (7Eur) i WC po putu (1Eur).
-
Hvala kate. Ovo vise nisu obicne sinehije koje se mogu raskinuti kapima. To smo vec radili i bilo je ok... Ali sada je ovo sve nesto novo...
-
Ma znam, to i je navjeći rizik bio. Sad je najveće pitanje može li se uopće ugraditi nova leća.
Javi nam kad stigneš šta se događa. Držimo fige.
-
kod nas opet krv iz oka ovaj put malo jače, uz povremenu bol 
idemo na hitnu kad se probudi, luda sam od brige. više nema traga upali, oko je mi izgleda baš lijepo, ništa se ne crveni, nema sekreta, ničega, samo ta krv. čini se kao da curi iz suznog kanala, u kutu oka prema nosu
-
Vmama jeste obavili pregled?
-
da. opet upala. prije sam dramila oko takvih težih upala, a sad mi je laknulo. svašta mi je prolazilo kroz glavu, da se shunt pomaknuo, pa oštetio oko, da se mrežnica odlijepila... sama sebi stvaram stres.
dobro je dok god je nešto rješivo
-
Kako zbog upale oko krvari? Mislim, meni to zvuči zastrašujuće ali da, s obzirom što stalno prolazite ništa vas ne može iznenaditi!
Jadničak mali, nikad nema mira.
-
Sada primjetih da nam se Denny nije dugo javila!
Denny kako ste?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma