Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: vrećica za urin kod djevojčice- kako staviti?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno vrećica za urin kod djevojčice- kako staviti?

bezuspješno sam dva puta pokušala staviti vrećice za urin ali je mokraća procurila u pelenu koju sam labavo posatvila ispod za svaki slučaj...
    imate li možda neki provjereni sistem kako to uspješno učiniti??
    upute su prilično jednostavne, odvojiti zaštitnu foliju i samoljepivi dio pričvrstiti..hmmm..

Datum pristupanja
    Oct 2007
    61

Početno

I mi smo imale s tim frke. Zasad ju ja nisam morala stavljati, ali sam vidla kako joj to stavlja medicinska sestra već nekoliko puta. Onaj otvor staviti normalno na pišu, ali caka je da donji dio vrečice učvrstiš među guzicom. Ako razumiješ, jer to malo sve skupa učvrsti pa je stabilno koliko toliko.
    Nadam se da ćeš uspjeti.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ljepljivi dio zaljepiš što bolje, a pikica mora biti suha da bi se dobro primilo, a potom donji dio vrećice, onaj u koji mokraća ide, podvuci pod guzu. kužiš, onda mokraća neće sva iscuriti u pelenu. mi smo uspješno uhvatili mokraću kod naše curke i to tako da smo zaljepili vrećicu, donji dio podvukli pod guzu, malu ostavili golu dolje (s pelenom pod guzom naravno) i ja sam joj dala ciku. popiškila se, malo je scurilo vani, ali dovoljno je završilo u vrećici...
    nadam se da ćeš uspjeti i da će s bebicom biti sve ok!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

...još nešto, ako ti nisu rekli - jednu vrećicu možeš držati najviše dva sata zaljepljenu, poslije tog vremena se više ne smatra sterilnom.

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jedno prematanje prije nebi smjeli koristiti kremu za guzu,to nam je šapnula sestra u ordinaciji.Zatim samo očistiti npr. Octeniseptom,dobro osušiti i zalijepiti.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    ljepljivi dio zaljepiš što bolje, a pikica mora biti suha da bi se dobro primilo, a potom donji dio vrećice, onaj u koji mokraća ide, podvuci pod guzu.
    Ovako sam i ja napravila, pa se Lara lijepo pokakala!
    Zadnji put sam uspješno ulovila urin tako da sam cijelu vrećicu dodatno pričvrstila flasterom (onim s koluta bez mrežice u sredini) sa gornje strane i između nogica. Uz to, naravno, dala sam joj nešto za piti.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pošto mi nismo uspili ni iz trećeg pokušaja uhvatit mokraću, domislila se ja bezbolnijem i manje stresnom rješenju.

uzela sam onu tanku kesu za zamrzavanje hrane, što se ima kupit u roli od x komada, ali mora imati ručke.
    i jednu nogicu kroz jednu ručku, drugu kroz drugu ručku, povukla kesu priko guze i kokinete i stavila priko toga labavo zalijepljenju pelenu.
    mokraće za izvoz i 7 kontrola

ma koje sterilne vrećice, koje lijepljenje, koji bakaraći....ja se starala, cili dan izgubila na hvatanje mokraće a svaki put bi sve otišlo mimo kesice u pelenu. u kesicu tek dvi kapi.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I još jedan način bez vrećice: plastičnu kantu oprati u vrućoj vodi (ili u suđerici), našpricati Octenispetom, pustiti da se osuši, nad tim držati dijete da se popiški, i onda preliti u čašu za urin.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je bilo najjednostavnije da joj sestra stavi i odmah uzorak ostane tamo gdje se treba i odnijeti.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A meni je bilo najjednostavnije staviti je u tutu; opranu samo vrelom vodom, pričekati da se popiški, a onda to preliti u one sterilne kutijice za urin. Pitala sam u laboratoriju jeli to ok, i oni su mi rekli da je.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj znatizeljna prvotno napisa
    A meni je bilo najjednostavnije staviti je u tutu; opranu samo vrelom vodom, pričekati da se popiški, a onda to preliti u one sterilne kutijice za urin. Pitala sam u laboratoriju jeli to ok, i oni su mi rekli da je.
    je ok za "običnu" analizu mokraće.
    da je za urinokulturu ne bi bilo ok.
    ja pitala.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kod nas u labosu je i za urinokulturu to ok. Na kraju krajeva, navodno je cca 60% uzoraka uzetih pomoću vrećice kontaminirano (zagađeno) prilikom uzimanja urina :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram se pohvaliti da smo mi do sada (4 puta) vrlo brzo i uspješno uspjeli uhvatiti urin, i to u roku od par minuta.
    Naš recept:
    Ujutro skinem pelenu, operem područje ispod pelene vodom, našpricam Octeniseptom i osušim maramicom. Onda fino nalijepim vrećicu (donji dio točno na međicu) i pazim da nema nezalijepljenih dijelova. Onda uzmem fen i lagano popuhnem topli zrak preko pišice i - voila! Tehnika do sad još nije omanula, pa se usput i zahvaljujem mami čiji sam savjet za hvatanje urina pomoću fena pročitala tu na forumu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

uf...puno hvala na savjetima, pomogli su

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Naš recept:
    Ujutro skinem pelenu, operem područje ispod pelene vodom, našpricam Octeniseptom i osušim maramicom. Onda fino nalijepim vrećicu (donji dio točno na međicu) i pazim da nema nezalijepljenih dijelova. Onda uzmem fen i lagano popuhnem topli zrak preko pišice i - voila! Tehnika do sad još nije omanula, pa se usput i zahvaljujem mami čiji sam savjet za hvatanje urina pomoću fena pročitala tu na forumu [/quote]

ova fora sa fenom je SUPER, danas sam probala i popiškila se u roku par sekundi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •