Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Kad dijete ne želi ništa jesti...

MamaIvy

Početno Kad dijete ne želi ništa jesti...

Na žalost, posljednjih mjeseci vodim bitku sa svojim dvogodišnjim bebanom oko hrane.
    Do prije nekoliko mjeseci jeo je što god mu se ponudi, od lipnja (taman pred ljeto) počeo je odbijati slanu hranu. Pokušanji papanja su prave drame, on se izvija, vrišti, ja udim, gubim živce, vičem, plačem...
    Naravno, pokušala sam na sve načine. AJde, i medo papa, ajde sam papaj, vidi i mama papa, fina juhica... Nikakvih rezultata. Sad to već traje par mjeseci... mislila sam, poslije ljeta će ga pustiti. Jede sa guštom jedino čokolino.

Molim vas, pomozite, drage mame, jer sam već luda, ne znam što je ovome razlog i kako da ga ponukam da počne papati slano, a radim mu finu papicu, domaće juhice, povrće, meseko... sve ono što mu treba za razvoj.

Hvala...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj se sekirati - vjerojatno ti zvuci nedostizno, ali pokusaj samo jedan dan ne sekirati se oko jela. pa onda jos jedan, pa jos jedan... kad se ustanes ujutro, reci si ispred ogledala naglas, danas se necu zivcirati oko jela.

ponudi mu, ako nece, nece. izbacite sve stapice, smokije, kinderpingvije i njemu slicne, monte, sokice, limunice i slicno (ja bih izbacila i cokolino, to je sami secer). i onda mu nudi kuhano, svjeze voce, povrce... i naravno dovoljno vode.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    ponudi mu, ako nece, nece. izbacite sve stapice, smokije, kinderpingvije i njemu slicne, monte, sokice, limunice i slicno (ja bih izbacila i cokolino, to je sami secer). i onda mu nudi kuhano, svjeze voce, povrce... i naravno dovoljno vode.
    potpisujem
    bilo je puno tema o ovom problemu pa pogledaj u pretraznik

MamaIvy

Početno

da, to sam i mislila, ispričavam se ako je bilo puno tema a ja ponovo drvim po tome... ali nova sam pa dok se malo snađem...

u svakom slučaju hvala vam na odgovorima i ovdje!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj sin jede jako malo, ali samo sam i to poprilično vješto. Ne želi da ga itko hrani.

MamaIvy

Početno

Ma probala sam i da sam jede, mislila sam da je u tom problem, dala mu žličicu i rekla ''Ajde sam papaj'', i on je uzeo žličicu, ali samo je brljao po papici i miješao. Kad sam rekla ajde papaj, odmah počne jaukati i stenjati u stilu ''Pusti me na miru''...

A kamoli da mu prinesem njegovu ručicu sa žličicom ustima... to je tek drama... uh... :/

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj sin je bio u toj fazi nekih 6-7 mjeseci, odnedavno se vratio na staro.
    Bilo mi je to teško shvatiti, ali on jednostavno nije mogao ili nije htio jesti. Izbacila sam sve grickalice, međutim ništa. Izluđivala sam samu sebe. Neki kažu pusti ga da izgladni pa će jesti, ali ne neće. Jedini pomak je bio kad sam mu izbacila mlijeko u bočici s čokolinom. Tad me je počeo tražiti papat.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joj, Andrej od početka dohrane nije bio neki jedac, ali sisao je do 19 mj. pa se nisam zabrinjavala. Ipak je malo pomalo ipak ponešto prihvaćao. Od 1 g do nekih 18 mj. su se svi pitali na čemu on živi (ja sam odgovarala da dobije sve iz mog mlijeka što mu je potrebno, ali je željezo ipak bilo malo nisko pa smo morali dodavati). Imala sam sreće da je uvijek volio voće. I jogurt.
    Ja nisam izbacivala čokolino, nekad je po cijeli dan bio samo na tome, ali ja sam jednostavno htjela izbjeći situaciju u kojoj će on vidjeti da ja imam problem s tim što on želi samo čokolino (grickalice su drugo, to smo izbjegavali, osim rižinih kuglica). Uglavnom nismo nudili hranu, sjeli bi jesti, a on bi se onda zainteresirao što radimo, pa tu i tamo pristao probati, pa pojeo komadić šnicle... pa je šnicla postala pojam za svo meso koje sam mu dala da proba.
    Također je htio jesti juhe, ali samo s tijestom (i inače bi se gušio u tijestu), bez povrća. Pa sam pravila krem juhe. I kupila sam u DM-u sok od povrća pa sam mu to davala da pije i prihvatio... E, da, nekad sam mu juhice samo ulila u čašu i davala piti jer tekućinu bi uvijek htio...
    Eto, možda ti nešto pomogne.
    Ako voli tjesteninu, kombiniraj s umakom od povrća. Sretno!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MamaIvy prvotno napisa
    Ma probala sam i da sam jede, mislila sam da je u tom problem, dala mu žličicu i rekla ''Ajde sam papaj'', i on je uzeo žličicu, ali samo je brljao po papici i miješao. Kad sam rekla ajde papaj, odmah počne jaukati i stenjati u stilu ''Pusti me na miru''...

A kamoli da mu prinesem njegovu ručicu sa žličicom ustima... to je tek drama... uh... :/
    U drugoj godini djeca ne trpe pritiske, ostavi ga na miru, radi svoj posao, pusti da brlja nešto će uletiti u usta i svaki dan će biti sve spretniji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •