Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 102

Tema: Prenesena trudnoca - kada se odluciti za indukciju???

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Prenesena trudnoca - kada se odluciti za indukciju???

Bok cure,
    vidjela sam da ima vec nekih pdf-ova sa slicnom temom, ali kako me fakat muci trenutna situacija i trebam podrsku iskusnijih, koji su prosli nesto slicno, otvaram novi.

Danas sam 40+6, a od trudova ni t. Idem na kontrole svaki drugi dan (u Vž gdje su stvarno divni prema meni), s bebicom je sve OK, CTG uredan, provjeravaju mi svaki put plodnu voda koja je mlijecna, znaci jos nema razloga za paniku. Naravno, meni nije to tako lako. Imam osjecaj da sam se previse fokusirala na to i da iscekujem i stalno se vrtim oko tog KAD CE?, tako da mi se tesko opustiti, a time mozda samo pogorsavam stvar...

Stalo se pitam zasto nije pocelo, pocinjem sumnjati u sposobnost svog tijela da prirodno zapocne s porodom, a sve sto sam zeljela je jedan prirodan porod, po mogucnosti na stolceku i sve je bilo ok do sad. Kako dani idu, mene sve vise strah da bas i nece biti tako i to tesko prihvacam. Pitam se zasto jos nije pocelo? Sto nije u redu? Ili je sve u redu ali sam ja prenestrpljiva i ne dam svom tijelu i bebici da zapocne kada je vrijeme za to?

Dr je vec spominjao da li zelim indukciju, no ja sam rekla da zelim jos cekati dok je s nama dvije sve ok, a opet pitam se do kada cekati i ako ne krene kada pristati na indukciju?

Pa pitam vas, koje ste prosle nesto slicno, kako ste prosle ovaj cekajuci period, kako ste se smirile i utjesile i kada i kako ste konacno rodile? Da li bi sada napravile nesto drugacije (npr. duze cekale ili...)?

Puno hvala i

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja ti iz mojeg iskustva 1. trudnoće mogu samo reći da mi je drago što je doktor odlučio čekati...
    čekao je do 41+2 kada me je ipak ostavio u bolnici gdje sam provela jedan dan u predrađaoni na promatranju, ništa se ni tada nije događalo, beba visoko, ja zatvorena, amnioskopija nije rađena, ctg je pokazivao nekakve lagane trudove koje ja nisam osjetila
    kad s edo navečer ništa nije promjenilo rekaom i je da ćemo sutra vidjeti što i kako dalje
    hvala bogu sutra sam se počela otvarat, iako se tako nije činilo sve je bilo jako brzo gotovo, ne baš skroz prirodna kao ovaj drugi put (epi i prokidanje vodenjaka)
    kako bih prošla da su me odlučili inducirati ne znam i uopće ne želim razmišljati
    ovaj porod je bio na 40+5

ako nema razloga za indukciju, odnosno ako je s tobom i bebicom sve o.k. ja bih još čekala, stvarno ima vremena a mislim da će ti u vž itekako izaći u susret

i ja sma bila nestrpljiva, ubijali su me pregledi i ctg-iranje svaka dva dana pred kraj na drugom djelu grada, nemma svajeta kako da se opustiš,
    i inače tek kad prođeš 42 tjedna se računa kao prenešenost, ti si zapravo u terminu, i doktori to često tako znaju reći samo ne znam zašto tako često induciraju bez potrebe

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa još uvijek si u terminu, sve od 38-42 je termin. Predlažem ti umirujući razgovor sa nekom od staloženih primalja, ako liječnici nemaju vremena. Ono da ti objasni sve polako i bez žurbe. Ako trebaš kontakt, obrati se na http://www.udrugaprimalja.hr/Faq.aspx?G1=10#Odgovor36 imaju mail za pitanja.
    Ti pregledi su sami po sebi stresni čak i kada su svi nježni. I dovode do uznemirenosti baš ona kad bi se trebala opustiti i isključiti od svega. Meni je to srećom uspjelo do te mjere, da nisam znala niti koji je dan, datum, dan termina, nisam išla cca 2 mj. na forum, totalno sam osjećala nasušnu potrebu da sve otkantam i mislim samo na sebe. Ali ne na porod.
    Isključi se, i porod će doći.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je bio termin 12.9., rodila 19.9.
    Zadnjih 10 dana sam svaka 2 dana išla na kontrolu. Bila sam otvorena 1 prst, ali to je tako bilo negdje od 6.-tog mjeseca trudnoće. Od trudova ni t. Baš ništa.
    Ali prema mojoj računici, termin je i bio oko 19.9., a ne kako se inače računa.
    Ja nisam bila zabrinuta jer sam se dobro osjećala, s bebom je bilo sve u redu i vjerovala sam da moje tijelo zna najbolje i da ću imati porod kakav želim, u vodi, bez dripa, rezanja, i ostalih nepotrebnih intervencija.
    Isto sam se malčice bojala da dr. ne bi krenuo s pričom o indukciji, ali nije. Nikad mi to nije spomenuo.
    Zadnji pregled sam imala dan prije poroda (opet ništa od trudova). Dr. mi je rekao nek šetam što više, nek nešto lagano jedem i pijuckam Donat.
    I lagani trudovi su mi počeli oko 7 navečer, otišla u bolnicu sutra oko 12,30, ušla u kadu oko 15,00 i rodila u 17,35.

Nema potrebe žuriti dok si u terminu, a jesi, i ako je s bebom sve OK.
    Moj savjet ti je manje brige, puno kretanja i seksa i krenut će to brzo

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tvoja trudnoća nije prenešena, prenešena bi bila tek s puna 42 tjedna.
    ti si jednostavno u terminu.
    što ćeš više biti u grču, to je manja šansa da će ti trudovi krenuti.
    jer trudove pokreće oksitocin, a adrenalin (zabrinutost) ga blokira.
    dakle, probaj se okupirat nečim drugim, opustit se i ne mislit o brojevima.
    relax

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možeš pogledati i ova dva topica
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=25493
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=26307

ako je beba ok, ti si ok, uvijek je bolje čekati.
    imaj u vidu da indukcija ima svoje ne baš zanemarive rizike i da oko polovica indukcija ne uspije već završi carskim rezom.

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala na odgovorima, cure.
    Nisam ih stigla niti procitati jer sam u medjuvremenu rodila, 03.11. Na kraju sam pristala na prokidanje vodenjaka, nakon cega sam nakon sat vremena dobila prirodne trudove. Tada sam bila 41+2. Da li sam mogla jos cekati, vjerojatno jesam, no nije mi zao i vjerujem da sam donijela dobru odluku u tom trenutku jer jednostavno vise nisam bila sposobna cekati jos uz neizvjesnost. Porod je bio ok, vaginalni, nisam rezana, ali nisam niti zavrsila na zeljenom stoclicu jer se beba nije mogla spustiti kroz porodjani kanal... No, napisati cu svoju pricu sa poroda sa vise detalja i pitanja...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čestitke mmagnolija .
    ovo mi samo nije jasno ...
    nisam niti zavrsila na zeljenom stoclicu jer se beba nije mogla spustiti kroz porodjani kanal...
    ...jer zapravo stolčić, tj uspravan položaj i hodanje bi trebao pomoći da se beba lakše spusti.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čestitam mmagnolija i jedva čekam priču

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    čestitke mmagnolija .
    ovo mi samo nije jasno ...
    nisam niti zavrsila na zeljenom stoclicu jer se beba nije mogla spustiti kroz porodjani kanal...
    ...jer zapravo stolčić, tj uspravan položaj i hodanje bi trebao pomoći da se beba lakše spusti.
    Ni meni nije jos jasno sto se tocno desavalo, znam samo da sam i hodala, i sjedila na stolceku, gibala se kako mi je pasalo, no niti nakon 5 sati trudova drugog porodjajnog doba malecka se nije spustala...da li je zapela u spinama, da li su moji trudovi bili prekratkog trajanja, bilo bi mi drago saznati...osjetila bi kako se glavica spusta i uzasan pritisak na debelo crijevo i bol...no nakon toga kao da bi se ponovo vratila...i tako sa svakim trudom.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

osjetila bi kako se glavica spusta i uzasan pritisak na debelo crijevo i bol...no nakon toga kao da bi se ponovo vratila...i tako sa svakim trudom.
    ma to ti je najnormalniji scenarij.
    tkivu treba vremena da se rastegne.
    ali ležanje na leđima ili poluležeći položaj usporavaju i otežavaju porod.

sajbermama

Početno

Nema prenesene trudnoce nego samo krivo izracunatih termina. Dijete nece ostati u maternici, kad bude spremno izaci ce van .

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

postoji realna mogućnost stvarno prenesene trudnoće, vrlo, vrlo rijetka, ali ipak moguća i ne baš bezopasna situacija.

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sajbermama prvotno napisa
    Nema prenesene trudnoce nego samo krivo izracunatih termina. Dijete nece ostati u maternici, kad bude spremno izaci ce van .
    Moj termin je sigurno bio tocan. Znam tocno kad smo zaceli Luciju. I moj ginic je izracunao krivi termin, ali na moje pojasnjenje ga je pomaknuo, a i UZV je otprilike tako pokazivao. No niti to ne znaci da je trudnoca bila prenesena, jer bila sam 41+2, znaci jos uvijek u terminu. No, lakse je pricati nakon iskustva. Dok sam bila u tome, svaki dan mi se cinio kao godina...

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    osjetila bi kako se glavica spusta i uzasan pritisak na debelo crijevo i bol...no nakon toga kao da bi se ponovo vratila...i tako sa svakim trudom.
    ma to ti je najnormalniji scenarij.
    tkivu treba vremena da se rastegne.
    ali ležanje na leđima ili poluležeći položaj usporavaju i otežavaju porod.
    OK. Ali kako onda objasniti mojih 5 sati drugog porodjajnog doba (koje inace traje oko 2 sata) i ne spustanje glavice do međice? I ponavljam, za vrijeme trudova nisam lezala, nego stajala, sjedila, kretala se...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

porod je vrlo lako omesti.
    i da bi se cerviks otvorio i da bi se dijete spustilo, potrebne su jake kontrakcije.
    za jake kontrakcije potreban je hormon oksitocin, jako "sramežljiv" hormon.
    ako je žena napeta, u strahu, osjeća da joj štopaju vrijeme, da je pod prismotrom, tada adrenalin(hormon stresa) prirodno blokira oksitocin.
    jer smo sisavci i tako programirani-kada se ne osjećamo dovoljno sigurno, adrenalin zaustavlja porod, potpuno nesvjesno čekamo sigurnije vrijeme.
    ovo je onako pojednostavljeno objašnjenje, možda bolje sve to opisuje ovi članci:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2549
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=1885

i ovaj o hormonima u porodu
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=144&Show=804

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Znam. Citala sam Odenta i Wagnera prije poroda, i na porodu sam bila skroz ok, opustena. Kaj da ti velim, u samo tri sata prvog porodjajnog doba otvorila sam se svih 10 cm. Dr J. nije mogo vjerovati. Fakat je sve bilo super. Prognozirao je jos 2 sata i malecka je vani. Ali friska figa. Zapelo. Eh, sad, ono sto ja mislim da bi moglo biti ja to sto su mi dali jednu inekciju (ampulu) nece... ne sjecam se tocno imena u guzu za smanjenje boli. Naravno, na moj pristanak jer su mi trudovi bili jaki za popizdit. Nije bilo opce razmaka izmedju njih. A opet, mozda su takvi trebali i biti. Moja sumnja je da me to sredstvo malo omamilo i tako smanjilo ucinkovitost i trajanje mojih trudova. I sada mi je uzasno zao sto sam pristala na inekciju. Mozda, da ju nisam uzela bi rodila zacas...???
    Nemam drugo objasnjenje. Nisam bila pod pritiskom, svi su bili super prema meni, MM davao mi je bezuvjetnu podrsku i sigurnost, nisam sumnjala da ja to mogu... Mozda je jedino bio problem sto su trudovi fakat bili uzasno bolni, a ja nisam bila spremna na to... Mislila sam da ce to doci kasnije... Da li je moguce da mi se zbog toga digla razina adrenalina???
    Stvarno bi zeljela skuziti kaj se desilo...

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

evo i mene zanima ponešto o indukciji...
    naime, danas sam 40+2 i dr mi je rekla da ću drugi tjedan ostati u bolnici (ako ne rodim) i da bi trebala roditi drugi tjedan...
    meni sad više ništa nije jasno, jer sam na dosta mjesta pročitala da se indukcija (naravno ako je sve u redu) radi tek nakon dva tjedna nakon što prođe termin :? :?
    ja idem svaka dva dana na ctg i sve je u redu, jedini problem je što se ništa ne događa i što sam ja skroz zatvorena , i nikako da se otvorim barem malo
    sad kad mi je rekla da ću drugi tjedan ostati u bolnici, znači postoji mogućnost i da će me inducirati ali ja ne bi najrađe pristala na to dok za to nema potrebe....
    imam osjećaj kao da nikad neće krenuti
    šta vi mislite cure, dal da pristanem na to ako mi ne dođu prirodni trudovi ili da pričekam??
    e i još da kažem, da mi plodnu vodu ne mogu gledati jer sam skroz zatvorena
    užasno se bojim te indukcije

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i još samo nešto da kažem...baš kao što kaže začetnica ove teme...i ja počinjem sumnjati u svoje tijelo da započne jedan normalan prirodan porod
    baš zato mislim da me i to sve skupa koči da dobijem prirodne trudove, jer stalno mislim na to, ni minutu ne prestajem misliti o tome, i adrenalin mi je ja mislim jaaako povišen, srce mi tuče sto na sat, i nikako ama baš nikako ne mogu to izbiti iz glave i prestati misliti na to....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Traži da ti naprave UZV-om stanje posteljice i protoke.
    To daje puno više informacija od promatranja plodne vode.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Traži da ti naprave UZV-om stanje posteljice i protoke.
    To daje puno više informacija od promatranja plodne vode.
    pa tražila sam uzv, a dr mi kaže da nema potrebe za uzv...ma ništa mi nije jasno...sad idem tek u ponedjeljak na pregled, nadam se da će biti sve ok

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj laura_001 prvotno napisa
    i još samo nešto da kažem...baš kao što kaže začetnica ove teme...i ja počinjem sumnjati u svoje tijelo da započne jedan normalan prirodan porod
    baš zato mislim da me i to sve skupa koči da dobijem prirodne trudove, jer stalno mislim na to, ni minutu ne prestajem misliti o tome, i adrenalin mi je ja mislim jaaako povišen, srce mi tuče sto na sat, i nikako ama baš nikako ne mogu to izbiti iz glave i prestati misliti na to....
    Visoki adrenalin znači niski oksitocin!!!

Probaj se smiriti, jako pomažu repetitivne radnje poput štrikanja, heklanja...

Ako to ne dolazi u obzir čitaj, meditiraj, šetaj, bojaj dječje bojanke posudi koju komediju u videoteci...

Ako se nečega bojiš probaj definirati koji je to strah koji te koči. Napiši ga na papir. Zatim ga probaj sagledati sa svih straha. Što bi bilo kad bi bilo, kako bi reagirala, kako bi ti obitelj reagirala....Suoči se s njim i porobaj ga nadvladati ili pričaj s nekim o tome.

Onda zgužvaj papir ili ga ritualno zapali.

Popričaj s bebom, reci joj da si spremna, da nek slobodno dođe, da je čekate i volite...

Eto to su samo neke ideje.

Molim te ne sumnjaj u svoje tijelo. Ono je bilo spremno imati seksualni život, bilo je spremno zanijeti, bilo je spremno izgraditi zdravu bebu.
    Zašto ne bi bilo spremno i roditi je?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Draga neželim te plašiti ali moj savjet je da odbiješ indukciju. Ok istina, svaka žena je priča za sebe i sve se odvija individualno,ali...... Evo mog primjera - redovne menstruacije, dala točan prvi dan zadnje menge, dakle radi se o izračunu termina-možda je bilo pogrešno računano od strane doktora ali kažu da se oduzima 3 mj. i dodaje 7-10 dana - e sad, trudnoća uredna i kao ja prenijela ,bila sam 40+6 -čekali bi oni još dan dva i htjeli su me na indukciju, ali eto prirodni trudovi na 40+6
    Hvala bogu zdrava lijepa moja Kimi se rodila, vjerojatno znaš da kad se rode onda pedijatri po neznam kojim parametrima izračunavaju pravu dob tj. zrelost bebe - i kaže meni pedijatrica -pa da,malo je nedozrela po našoj procijeni ona je 37 tjedana a ja ostala u šoku............

Kroz glavu ti proleti a što da su me inducirali ranije kako su htjeli,po terminu šta bi bilo, kad i ovako znači nije ušla u realan termin za porod.......
    Tako da sam presretna što je zdrava i prava beba bez obzira na zrelost

eto zato sam za to da priroda odradi i odredi svoje jer dijete zna kad treba i hoće van
    Već ćeš ti donijeti pravu odluku Sretno!

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Citiraj laura_001 prvotno napisa

Ako to ne dolazi u obzir čitaj, meditiraj, šetaj, bojaj dječje bojanke posudi koju komediju u videoteci...

Ako se nečega bojiš probaj definirati koji je to strah koji te koči. Napiši ga na papir. Zatim ga probaj sagledati sa svih straha. Što bi bilo kad bi bilo, kako bi reagirala, kako bi ti obitelj reagirala....Suoči se s njim i porobaj ga nadvladati ili pričaj s nekim o tome.

Popričaj s bebom, reci joj da si spremna, da nek slobodno dođe, da je čekate i volite...

Molim te ne sumnjaj u svoje tijelo. Ono je bilo spremno imati seksualni život, bilo je spremno zanijeti, bilo je spremno izgraditi zdravu bebu.
    joj hvala ti, baš su me dirnule ove tvoje riječi...toliko si me sad utješila, baš ti puno puno hvala, poslušat ću ove tvoje savjete definitivno ž
    baš mi treba ovako netko da me utješi, hvala još jednom

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

eh mi smo čekali do ulaska u 43 tjedan i onda na žalost dopustili indukciju (prema našem dr smanjenji index količine plodne vode koje nam nije igralo ulogu i kasnije prema jednom dr. mekonijska plodna voda)

bili smo jadni, osjećali se kao pavo sam na svijetu (jedino smo imali mammu juanitu koja nas je urazumljavala i hrabrila). nažalost, rekoh, na kraju nas je bolnička mašina uhvatila pod svoje.
    veliku ulogu je odigrala i moja prežarka želja za fiziološkim porodom koja me blokirala i kontrolorska priroda.

imaš negdje na forumu što odent kaže koje parametre da gledaš, inzistiraj da ti vidi protoke i ostalo. ne nasjedaj na indukciju na osnovu samo jednog parametra.

poslušaj što ti govore cure.
    ja sam se telefonski čula s mammom j koja me uvijek smirila. no moj kontrolorski um je na kraju pobijedio i od trudova ni t.

baš pišem priču 'kako sam svjesno pristala na indukciju'. na kraju sam uspjela izbjeći potpunu kaskadu, ali mislim da će me ovo dosta dugo proganjati.

držim ti fige da ti trudovi počnu, znam kroz šta prolaziš.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

još nešto, ako je na uzv sve ok nedaj se u bolnicu, tamo si im na pladnju da rade što god žele s tobom.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa
    eh mi smo čekali do ulaska u 43 tjedan i onda na žalost dopustili indukciju (prema našem dr smanjenji index količine plodne vode koje nam nije igralo ulogu i kasnije prema jednom dr. mekonijska plodna voda)

bili smo jadni, osjećali se kao pavo sam na svijetu (jedino smo imali mammu juanitu koja nas je urazumljavala i hrabrila). nažalost, rekoh, na kraju nas je bolnička mašina uhvatila pod svoje.
    veliku ulogu je odigrala i moja prežarka želja za fiziološkim porodom koja me blokirala i kontrolorska priroda.

imaš negdje na forumu što odent kaže koje parametre da gledaš, inzistiraj da ti vidi protoke i ostalo. ne nasjedaj na indukciju na osnovu samo jednog parametra.

hvala i tebi puno puno, stvarno ste mi puno pomogle cure i stvarno sam vam zahvalna....pa ja ne bi na tu indukciju, ali šta ću ako ona bude inzistirala
    ma da se bar počmem otvarati, barem malo, ja se i dalje isto osjećam, ma ništa me ne boli, niti imam nekakve naznake da ću roditi
    alii kako da inzirstiram na uzv-u kad neće da me pogleda, šta da kažem, već sam rekla par uta a dr neće...jedino da idem kod nekog drugog dr-a, al ovo je mali grad gdje ja živim i taj drugi dr će odmah njoj reći da sam bila kod njega
    ja sam se telefonski čula s mammom j koja me uvijek smirila. no moj kontrolorski um je na kraju pobijedio i od trudova ni t.

baš pišem priču 'kako sam svjesno pristala na indukciju'. na kraju sam uspjela izbjeći potpunu kaskadu, ali mislim da će me ovo dosta dugo proganjati.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala i tebi puno puno, stvarno ste mi puno pomogle cure i stvarno sam vam zahvalna....pa ja ne bi na tu indukciju, ali šta ću ako ona bude inzistirala
    ma da se bar počmem otvarati, barem malo, ja se i dalje isto osjećam, ma ništa me ne boli, niti imam nekakve naznake da ću roditi
    alii kako da inzirstiram na uzv-u kad neće da me pogleda, šta da kažem, već sam rekla par uta a dr neće...jedino da idem kod nekog drugog dr-a, al ovo je mali grad gdje ja živim i taj drugi dr će odmah njoj reći da sam bila kod njega
    tužno je ovo kad moramo ovo sve prolaziti, stalno sebi govorim da neću misliti na to ali nikako da izbacim iz glave misli o tome kad će kreniti

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Idi privatno.Ja sam otišla da bih izbjegla preglede u bolnici.Važno je kako se ti osjećaš i kako je beba,a ne voditi računa da li će se netko uvrijediti što si otišla kod drugog doktora.Osim toga ,ne moraš im niti reći ako je sve u redu.I počni plesti ili peći kolače,kao što Fidji kaže.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

oprosti nemoj se ljutiti, ali nije li malo neodgovorno od tebe savjetovati curu da se ne da u bolnicu, da ne nasjeda doktorima i onda još ostali to mirno promatraju i ne reagiraju. jesi ti upućena u njeno osobno stanje i znaš kakva je kod nje situacija, imaš li ti nekakvog znanja o ginekologiji na temelju kojeg joj možeš davati takve savijete.
    ostalo neću komentirati.
    znam da svatko ima pravo na svoje mišljenje i da si ti iznjela svoje, pa eto onda i ja moram iznijeti drugu stranu medalje jer znam kako je biti u toj koži i koliko se može "zalutati" čitajući sve i svašta itd....da ne ulazim predublje, da ne krene na osobnoj osnovi.
    samo sam htjela reći lauri da dobro odvaže što je za nju i bebu najbolje i da nisu doktori ti koji jedva čekaju trudnicu da joj uvale drip i induciraju porod jer baš tako vole.
    evo ti puno~~~~~~~~~~~ da krene samo od sebe

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa

oprosti nemoj se ljutiti, ali nije li malo neodgovorno od tebe savjetovati curu da se ne da u bolnicu, da ne nasjeda doktorima
    ma šta bi se ljutila...samo, ne znam koja je bila tvoja situacija na porodu, tvoja iskustva. mi smo prošli kroz sito i rešeto bolničkih i doktorskih nebuloza pa se zato usudim reći to što sam rekla. no, dobro, priznmajem da sam možda trebala svoje iskustvo na pp.

još nešto, ako je na uzv sve ok nedaj se u bolnicu, tamo si im na pladnju da rade što god žele s tobom.
    uostalom, da ne bi došlo do ovakvih postova dodala sam ovaj gore boldani dio.

znači ako su svi faktori na uzv ok (rekoh, negdje na forumu ima koji su to), onda prema mom dr, nema potrebe da rodilja ostane u bolnici (možda sam trebala tako napisati, da mi je dr to rekao, ljudi lakše prihvaćaju).
    mene su čak pustili doma sa mrvicu smanjenim indexom plodne vode :shock:

bdw, ja sam također željela samu sebe hospitalizirati, igrati prema njihovim pravilima, da im budem na oku, da budem 'fina', ako će ih to zadovoljiti, samo da me ne induciraju jer sam 40+3 i jer se pitaju zašto ne želim roditi. no hvala bogu da me jedna primalja razuvjerila. jer je po uzv sve bilo ok.

evo samo jedna od nebuloza
    nakon uzv kaže meni jedan dr (mog nije bilo) da bi trebala ostati u bolnici. ja pitam za ai, protoke itd., on kaže sve ok. na moje pitanje zašto bih trebala onda ostati u bolnici odgovor je bio da sam u visokom stupnju trudnoće (39tj) i da se trebam idući tjedan poroditi (tj da će me oni, zašto čekati) i da je jako opasno voziti se autom jer možeš imati saobraćajku!!!!! znači trebala sam zbog opasnosti koje krije vožnja autom od sat i 15 minuta pristati na indukciju u 40om tjednu.

i još jedna
    gospođo morate na carski, dolazi anesteziolog da se dogovorimo.
    naravno, ja pitam zašto, djetetovi otkucaji srca su ok, u trudovima otkucaji srca su također ok, porod ide svojim tokom, sve normalno.
    na to će oni meni, a što ako otkucaji srca ne budu ok?
    pa da im nakon toga vjerujem da me režu na njihovu izjavu što ako ne budu? a što ako...

eto, ja im nisam nasjedala na ovakve 'fore'.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

draga enchantress ti imaš stvarno grozno iskustvo, ne mogu vjerovati da su tako neodgovorni, i da procjenjuju što ako bude i tako....mislim katastrofa....
    meni je zasad sa trudnoćom bilo sve u redu, plodnu vodu mi ne mogu gledati jer sam skroz zatvorena , al me na uzv nisu gledali od 37 tjedna, jer je to takva praksa ovdje kod nas (ili možda kod moje doktorice)
    ja sam cijelu trudnoću išla privatno kod svoje doktorice i sve je bilo super....samo sada moram u bolnicu na ctg, jer ona u svojoj ordinaciji nema ctg a i moja je dr trenutno na godišnjem pa me zato dopadne bilo koji doktor
    ovih dana se vraća moja dr, pa ćemo vidjeti....rekla mi je baš jučer da dođem na pregled u pon pa da ćemo vidjeti kakvo je stanje, samo ne znam....malo me buni šta mi je rekla da moram roditi ovaj sad tjedan :? :?
    ne znam, ne znam stvarno....samo se nadam da će krenuti prije nego se možda ona odluči na inducirani....

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma gle, to nije grooozno iskustvo, doktori i bolnice jednostavno funkcioniraju tako i ja ih razumijem. tako su ih učili.
    bilo mi je čudno što su na mome porodu i neke primalje i doktori su više bili preplašeni od mene i mm-a jer su neprestano u strahu i očekivanju da će nešto poći po krivom.

sada mi je žao što sam uopće postala išta na ovu temu, drži se, kao što rekoh znam kako ti je, uostalom, ti i tm odlučujete što ćete i kako i kada, no zaista moram priznati da je čudno što dr ne želi provjeriti stanje na uzv, jaaaako čudno.

sretno i navijam da trudovi krenu kada ti bebica bude spremna

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ipak još jedan moj post na ovu temu, vrlo bitan, shvatila sam čitajući na temi o otvaranju doroteino iskustvo.

mi smo u rodi posudili onaj mali prenosni uzv i mjerili otkucaje srca svaki dan od 41 tjedna jednom dnevno, a kasnije i dva puta (u dogovoru s dr). imali smo i fetoskop i stetoskop, ali ovako smo bolje čuli i bili sigurni da je s bebom tada sve ok.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ma gle, to nije grooozno iskustvo, doktori i bolnice jednostavno funkcioniraju tako i ja ih razumijem. tako su ih učili.
    bilo mi je čudno što su na mome porodu i neke primalje i doktori su više bili preplašeni od mene i mm-a jer su neprestano u strahu i očekivanju da će nešto poći po krivom.

sada mi je žao što sam uopće postala išta na ovu temu, drži se, kao što rekoh znam kako ti je, uostalom, ti i tm odlučujete što ćete i kako i kada, no zaista moram priznati da je čudno što dr ne želi provjeriti stanje na uzv, jaaaako čudno.

sretno i navijam da trudovi krenu kada ti bebica bude spremna
    nemoj da ti bude žao što si postala ovdje, meni je drago čuti svačija mišljenja i drago mi je što si mi i ti pomogla i rekla svoje mišljenje....
    zahvalna sam svim curama koje se jave i koje kažu svoje mišljenje, jer mi bar sad treba nekakva podrška...a naravno da je odluka na meni što ću i kako ću

ma nije ni meni jasno zašto me ne pogleda na uzv kad već ne može plodnu vodu gledati, u ponedjeljak ću joj opet to reći valjda će pristati da me pogleda...
    ma problem je šta kod nas u rodilištu nema uzv- a nego se treba ići na hitni odjel, to je zgrada poviše rodilišta....a valjda će me sad pogledati

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

eto, na kraju...mene ni danas nije gledalo na uzv, pokušala mi je pogledati plodnu vodu ali nije uspjela jer sam i dalje zatvorena....u četvrtak moram ostati u bolnici jer mi ne može gledati plodnu vodu a ulazim u 41 tjedan

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa

joj fidji kako ti znaš složiti stvari kako treba

ja sam po nekim mjerima 41+4, po drugima 40+5, luda sam više od svega toga, brine me sve a opet uvjerena sam da moje dijete i moje tijelo znaju što rade... sinoć sam radila šalšu (umak od pomodora za zimnicu), baš mi je bilo super ne razmišljati i morat ću i danas opet tako nešto. trebala bih ići u bolnicu na pregled ali me tamo toliko prestraše (mislim, meni je strašan sam prizor rodilišta) da možda bolje da pričekam sutra... vidjet ćemo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Doktori mogu vidjeti na UZ u kakvom je stanju beba, jel joj vrijeme ili nije još, jel ima dosta plodne vode itd. Mislim da je to jedan od pokazatelja treba li na indukciju ili ne.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam prosisala termin 9 dana. Odbila indukciju i poslije mi je bilo bas drago jer ko zna na sta bi to licilo da su provocirali porod...beba bila 4050 i 56 cm a ja positna...Ja sam misljenja da tvoje tijelo i beba znaju kada to treba da se desi...i nemoj misliti da ji presisala termin jer- termin ti je upravo onda kada porod krene! Sretno!

...ako se do sada vec nisi porodila

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prvu bebu rodila sam 10 dana poslje termina, a za drugu gin mi je rekao da možemo je pričekati samo 2 tj. a onda moram u Split na induciranje. Beba se valjda preplašila i rodila se točno 14. dana poslje termina
    Iskreno nisam željela induciranje, posebno stoga što termini po mjesečnici i po UZV bili su različiti za 9 dana...

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Yuna prvotno napisa
    Doktori mogu vidjeti na UZ u kakvom je stanju beba, jel joj vrijeme ili nije još, jel ima dosta plodne vode itd. Mislim da je to jedan od pokazatelja treba li na indukciju ili ne.
    Da ovde jeste, rodila sam 44+2, na uzv se videlo da ima malo plodne vode. S. je bio i malo vise miran ali je ctg bio uredan, pa su ga pustili toliko dugo i imam utisak da se on ipak rodio kad je on hteo, nesto bas i nisam toliko dobro reagovala na drip tj jaoko sam se sporo otvarala pa mi je porod trajao oko 30 sati valjda i zbog toga sto sam morala lezati Sa S. je sve bilo super jedino je imao suvu kozu, izgledao je kao starac naboran no posle dan, dva dojenja bio je ko nov

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj cure super da ste tu

danas sam 40+2 i počele su brige iako se osjećam odlično, a i svi parametri su potpuno OK (što se tiče i mene i bebe)

ipak bebicu čekam 12 godina i 5 godina sam liječila neplodnost

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

sretna35 sad ce bebica jos malo bi da uziva kod mame u stomaku, probaj se opustiti beba zna kad joj je vreme

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

sretna nabaci malo akcije,koji sex,nek se muž malo veseli malo pred kraj 8) .malo više hodaj,pranje kupaone i tako to ja sam puno šetala-uzbrdo-nizbrdo(ali to kad su me već drugi dan mučili neredoviti trudovi).

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure totalno sam se aktivirala i ne prestajem hodati, smijati se na sav glas, prati suđe, sitezati se, jednom rječju raditi sve ono čega sam se čuvala do 38 tjedna...valjda bude.. skoro

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mene su s Izijem inducirali nakon 10 dana, s tim da je, navodno, bilo manje plodove vode. Bar sam se pocela otvarati, bila sam 3-4 prsta, time se tesim..

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo na jučerašnjem pregledu je doktor rekao da oni imaju praksu krenuti s indukcijeom (ukoliko je sve u redu i kod mama i kod bebe do tada) s 41+3

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    evo na jučerašnjem pregledu je doktor rekao da oni imaju praksu krenuti s indukcijeom (ukoliko je sve u redu i kod mama i kod bebe do tada) s 41+3
    koja praksa mislim sta je problem sacekati do 42.tj ako je sve u redu sa oboje?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj kole prvotno napisa
    Citiraj sretna35 prvotno napisa
    koja praksa mislim sta je problem sacekati do 42.tj ako je sve u redu sa oboje?
    Navodno se ni kod nas u rodilištu više ne čeka puna 42, nego samo 41 tjedan trudnoće.
    A opet, imam dvije prijateljice koje su prenijele 9 dana, dakle 41+2 (obje 2. trudnoća). Ako će koga utješiti, obje su rodile brzo i lako (jedna skoro u autu).

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam hospitalizovana s pune 41 nedelje, i na istoriji porodjaja su mi velikim slovima napisali "41 NEDELJA!!!".
    Cudo jedno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •