Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 102 od 102

Tema: Prenesena trudnoca - kada se odluciti za indukciju???

Nora Fora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Bok, cure! Evo kako se završila moja priča... Dakle, hospitalizirali su me s 41+1, radi nadzora i kontrole (dr. Škrablin mi je rekla kako ona ne bi riskirala i da mi je potreban bolnički nadzor), iako je nalaz (cerviks, plodna voda, otkucaji) bio uredan. U bolnici sam brojala pločice i buljila u strop (samo da ne gledam turske sapunice) i nakon 5 dana, dr. Janđel se ipak odlučio na indukciju jer sam tog jutra na pregledu bila otvorena 7 cm!!! Trudići su mi tih par zadnjih dana bili nepravilni i slabašni tako da ih nisam ni računala pod trudove, a na tokografu (kad bih ga dobila) bi se tu i tamo pokazali.
    Uglavnom, s takvim nalazom na cerviksu nisam se usudila ništa odbijati, a i 41+6 mi je bila već jako velika brojka, ne radi mene, nego radi bebe i tih doktoričinih riječi o riskiranju (mada mi nikako nije bio jasan točan povod tom riziku, ali znate i sami kakvi su doktori, nakon 2. pitanja osijećate se kao da ste ih postavili već 22...)
    Da sad ne idem u detalje poroda, ali moram ukratko... Probili su mi vodenjak iako sam izričito zamolila da to ne rade ( sestra je nakon 5 min razgovora o toj temi došla s doktorom i rekla mi da raširim noge, da me doktor može pregledati... kad ono... sve samo ne pregled... vodenjak probijen-i zamislite plodna voda zamućena a par sati prije toga mliječna! Ipak, moram reći da nije boljelo kao što opisuju) a nakon toga, sam dobila drip (nakon što sam sama pristala na njega jer sam već bila počela vjerovati da moja maternica ne reagira ili mi tijelo ne proizvodi dovoljno oksitocina ili čega već da bi se sve skupa pokrenulo u neko dogledno vrijeme u kojem mi dijete ne bi bilo ugroženo). Pravi bolovi su počeli za 2 sata, trajali 3 sata, bili ublaženi Dolantinom-blagoslovljen bio , i okončani dolaskom mog predivnog dečkića!!!
    A nakon toga je uslijedio cirkus:
    1. ostavili mi tufer 2 dana nakon poroda
    2. kontaminirali mi krv iz pupkovine, rezultat toga - odustajemo od pohrane mat. stanica, uz financ. gubitak od 4500 kn...
    3. ostavili mi komad posteljice u veličini 3x4 cm!!! - rezultat toga - kiretaža 21. dan nakon poroda, uz obilno krvarenje
    4. pogriješili kod ispisivanja krvne grupe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Je li dobro da sam se ipak odlučila na indukciju, nemam pojma, ali činjenica što sad u naručju držim živo, zdravo i prekrasno dijete, govori mi da ni sljedeći put ne bih sjedila doma prekriženih ruku, pouzdajući se samo u svoje osjećaje, intuiciju i osluškivanje vlastitog tijela (eventualno bih zaobišla Petrovu ).

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ajme Nora, kolko komplikacija! Bas mi je zao...
    Cek, ti nemas nikakva prava na povrat tih 4500 kn?? Ne moze se dokazat da su oni krivi? Ja bi poludila!

Drago mi je da je beba dobro i da je bar taj dio zavrsio najbolje moguce al ovo ostalo...

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •