Nisu.mama sanja prvotno napisa
gdje ima za kupiti linera, onih papirića za pelene u zg a da nije preko interneta?
Navodno u Billi ima Tosaminih, a i DM ima svoje (nisam se osobno uvjerila, pročitala sam to tu negdje na forumu).vrabec-te-dal prvotno napisa
Pitanje u vezi covera: koliko čvrsto mora prianjati uz nogicu - obzirom da smo pretežno u FB, kad stavim fitted+cover uvijek se bojim da nije dovoljno čvrsto i da će procuriti (do sad nije, ali jednostavno nisam sigurna da dobro stavljam)?
Pitanje br 2: Imamo Kamarisov cover vel. 1, dva puta sam mu ga obukla i bila uvjerena da je premali. Sad smo kupili vel. 2 i čini mi se prevelik, puno je veći od jedinice. Ima li neka međuveličina?
ima dm svoje, kosta oko 10 kn, evo ovako izgledaju
mama sanja - cover nikako ne smije stiskati oko nogice (niti drugdje), ali ne smije ni leprsati. onako - stavis dovoljno labavo da ne stisce, ali dovoljno cvrsto da na svim mjestima potpuno pokriva pelenu i da pelena ne moze lako izviriti van pri normalnim pokretima.
a kamarisova dvojka je stvarno ogromna, mojoj curki je bila velika i s 1,5 god. za medjuvelicinu ne znam, mozda mozes kontaktirati proizvodjaca, ili nabaviti neki drugi model.
jel se mogu švedske pelene koristiti kao zaštitne gaće (cover)
(u njima ima vune?![]()
švedske pelene su pamučne, ja još nisam naletjela na vunene :?
onda mi švedske ne mogu koristiti kao zaštitne gaće
Ne mogu, one samo služe da se pričvrste dvije tetre za široko povijanje
održavanje zaštitnih gačica od pul-a treba još kakvo dodatno održavanje osim pranja. (još u nekoj tekućini umakati...) ili sam pobrkala![]()
ne treba za pul (peres ih na 60 stupnjeva kao i pelene). samo vunene zastitne trebaju poseban tretman (lanoliziranje).
Ali vunene zato treba puuuuno manje prati i nikada ne smrde![]()
ovčice, gdje ima za naći vune u RIjeci - doduše još nisam bila u NAmi u Zg, al čini se da je slab izbor... Idem relativno često u Rijeku, pa reci di je dućan![]()
sta nisu to one disana? a ima i popolini nesto slicnovještičica prvotno napisa
GOVIĆ COMPANY d.o.o. Rijekamama Jelena prvotno napisa
51000 Rijeka, Franje Račkoga 12B (cesta za Zg)
Disana tie-on je kao švedska pelena, ali je od pamučnog konca, tako da na nju ide i njihov vuneni cover (imaju dva modela - pull on štrikane i s čičkom filcane. Ovaj potonji ja imam i super nam je)meda prvotno napisa
ok, da se ubacim s par pitanja:
dakle, s Elenom sam koristila platnene od njenih 4mj. pa do 2god. tako da vecinu informacija znam!
Eh, sad... platnene i novorodjence! Dakle, imamo brdo pelena Kamaris (koje su bile ok od 4mj-2god) i imamo jos neke velicina 'L' za od cca 1god. (definitivno prevelike za novorodjence) .. ove Kamaris su stare 4god. i od pamuka su ( nisu flanelne), covera imam dovoljno.. !
Neznam i trazim savjet/preporuku:
- pasu li te Kamaris 'uni size' za novorodjence?
- treba li stavljati 'pelene za siroko povijanje' preko platnene pelene (imam pelene za siroko povijanje od 'kamarisa')?
Evo sam ti ja friška: G2 se rodio s 3080, po otpustu je bio 2900. Na tu kilažu je sve OS ogromno: odgovarale su nam samo 2 pelenice: jedna u NB veličini, a druga u small. No već s 2-3 tjedna je došao na 3,5 kg i sada nam sve OS odgovaraju. Ja doduše nemam nit jednu Kamaris, pa ti ne mogu reći za njih, ali nam jako lijepo sjede: Bella Bottoms, Racman, Cuddlebuns i OS pocketice: BumGenius, Bumwear. (pregrmi prvih par tjedana s tetrama i jako brzo će bebica uskočiti u sekine pelene)
Ne trebaš široko povijati na platnene....
mel, ja ti preporučam da prvih mjesec, dva koristiš obične tetra pelene + kamarisov uložak + dobre zaštitne gaćice, a onda iskoristiš kamarisice. ja sam sašila malene pelene (nekakav medium) i sada ih komotno mogu proglasiti malenima. prednost sasvim malenih pelena je da dođu ispod pupka, ali je nedostatak da ih se munjevito preraste. tetra pelene možeš namjestiti kako ti odgovara, samo je važno da imaš dobre malene zaštitne.
dakle, kako sam i mislila biti ce ove nase ipak malo prevelike!
A, dobro.. hvala na savjetima!![]()
razmisliti cu, iako kad se sjetim onih namatanja i zamatanja u obicne pelene i peglanja![]()
A, mislim da imam malene covere: i to barem 3-4kom!
Moram jos provjeriti - to je ovaj vikend na redu!
Prekapanje po kutijama....![]()
I da pitam, koliko komada tih 'small' pelenica vam je trebalo za te prve tjedne? Onako optimalno procijenjeno?
Ma ja ga uopće ne motam u tetru već samo polegnem tetru složenu na pravokutnik u cover kao prefolds. Jednio si u tom slučaju malo štedim vunu pa stavim PUL ili fleece cover ako kakica procuri sa tetre.
ja ne peglam ništa. ni tetra pelene.
tetru samo stavim u zaštitne (možeš i dva komada, a tetra i uložak mi se čine optimalno) koje onda začičkam - bez švedskih. Stvarno je jednostavno.
hvala na odgovorima, puno ste mi pomogle !!
![]()
![]()
Je, uzela ja i par snappija - pa ništa. Koristim za one Little Kiwi, ali na tetrama mi se to sve zgužva i nikako ne stoji. A ovako samo položim i super...
Olivija, ja sam povremeno stavljala Vida u tetre sa Snappy kopcom i nikad mi se nije guzvalo. Mozda pogoditi koji nacim zamotavanja najbolje pase tvojoj bebi.
meni je jako teško procijeniti koliko toga treba jer moje cure imaju stalno gole guze. Zoru često luftamo, ima grčeve pa joj odmah skidamo pelenu kad krene i mazimo trbuh, pobrala je i gljivice , ... S druge strane, s dvoje djece se stalno nešto pere pa je i time jednostavnije za platnene. Meni najduže stoje dan-dan i pol, uvijek uleti mašina svjetlog, mašina bijelog, posteljina, ručnici (pola toga je posljedica igre starije sestre, ali neka
), tako da pelena i ne treba enormno puno. Ovisi i kakvo grijanje imaš. Meni sušilo stoji u toploj kupaonici sa onim radijatorom u obliku škala (za razliku od prvog djeteta kad smo imali samo mali uljni radijator na cijeli stan) i sve je suho kroz par sati, najnajnajviše jedan dan. Mislim da je onih standardnih 20-ak pelena ok ili 40 tetri (tu računam i da dio tetri služi kao podloga za prematanje i ostalo). Ja ti preporučam da prvih par dana ili tjedana koristiš papiriće jer onda ne moraš ni ispirati tetre /a nije ih baš lako isprati/. Ja sam papiriće koristila možda desetak dana jer nam je u početku bila doma ludnica, ne zbog novorođenčeta nego zbog nenovorođenčeta.
Ja cu svoje cetvrto dijete (jednog dana) povijati vjerojatno samo u tetre i one njemacke strikane pelene.
marta, meni su tetre i te štrikane toliko predivne (pogotovo nove) da mi sve čini da ću sebe ljeti u to umatati, onako spojene dvije tetre s otvorima za ruke te za glavu na lađicu. I jedna na glavu kao šešir. To mi je look za Lukovo Otočko.
ja ne peglam ništa. ni tetra pelene.
tetru samo stavim u zaštitne (možeš i dva komada, a tetra i uložak mi se čine optimalno) koje onda začičkam - bez švedskih. Stvarno je jednostavno.
meni se čini da je još mali: trokut mu dođe do koljena, a krajeve mogu valjda dva puta omotati oko strukamarta prvotno napisa
![]()
Da ne otvaram novu temu,
recite što mislite o mojem planu za platneno pelenaštvo.
Dobila 10 Kamarisica i 6 Rodilin pusa. Do sada kupila 3 HM, 5 MIB-ovih, jedan onaj uvodni paket od ME, jednu Racmanicu (jer u dućanu nisu imali baš neki izbor dezena), a doma je i hrpetina tetra pelena.
Kovere imam nešto od Kamarisa, jedan MIB, jedan ME.
Plan je sljedeći, ispočetka tetre, snapy i zaštitne gaće. Kad bebač poraste, trpam ga u fitted, jer sve ovo što sam kupila je OS.
Molim, komentirajte, što mi je još potrebno. Nije da je hitno, bebica je još u trbuhu (34. tjedan). Najdraže bi mi bilo kad biste napisale da to nipošto nije dosta.i da sljedećih 6 tjedana trebam provesti u potrazi za još pelena.
![]()
možda malo off topic - meni je tek sada sinulo da smo mojoj curi, kojoj je sada 9 god, prvih 9 mjeseci stavljali isključivo tetra+švedska. znam da smo kasnije koristili jednokratne jer je brzo prohodala a tetra su joj spadale. e baš sam sretna što je tako bilo. za drugo dijete će sigurno biti platnene od prvog do zadnjeg dana
Nitko ništa ne govori. Znači, izgleda da ih imam premaloFana prvotno napisa
![]()
Ja sam se do sad snalazila s 22 kom., prala svaki 2.-3. dan i funkcioniralo je. Sad sam dobila još 4 i mislim da je to sasvim dovoljno za pranje svaki 3. dan bez panike.Fana prvotno napisa
![]()
Fana - za početak ti je to sasvim dosta. (dok ti ne porastu apetiti za još lijepšim i šarenijim pelenama!)
I pošalji mi e-mail za vodič!
Vodič stigao, čituckam polako, guštam. Hvala, Olivija!
U međuvremenu sam naručila i Aristocrat vuneni cover. Mislim da lagano gubim kontrolu![]()
(Ispričavam se na off topiku)
Probaj zmaja! To ti je za malecke. I onaj neki origami/kineski nacin zamotavanja. Ako zelis, posalji mi mail na pp da ti posaljem slicice.Olivija prvotno napisa
Može - šalji na mail u potpisu! Hvala!marta prvotno napisa
mašala marta!evo ga već uživamo u tetri na zmajski način!!!
Zmajski je odlican, jer niti pelene dodju dijegonalno, pa se mogu rastezati koliko god treba. I sve se fino zategne.
Mi se motamo po zmajski u tetre, otkako se osula po guzi od novog deterdženta.
Guza sasvim fino stane u zmajaA dotle se ostale pelene peru i ispiraju... :mad: (inače, u pitanju je Tide, onaj sa visibabama)
Helou,
ja koristim ovaj origami, sva sam ponosna kako na kraju izgleda i kako nam brzo ide, demonstrirala sestri u ambulanti, baš je bila oduševljena...
Mogu li ja dobiti zmajski način, tj. gdje se nalazi?![]()