Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: čašćenje za rođendan?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Split
    Postovi
    82

    Početno čašćenje za rođendan?

    u ponedjeljak bih za roćkas počastila ekipu na poslu, onako nešto "u sitno" uz kavu... do sada sam uvijek žicala baku , ali sada bih nešto sama napravila. suhe kolačiće, možda čak i nešto slano, ali jednostavno pliz, da ne bi bilo trčanja u samoposlugu u zadnji tren!

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Moja kolegica je ove godine donijela kiflice - neke bile punjene sirom, neke hrenovkama. Home made i prefino.
    Imaš recepata za takve kiflice i ovdje.

    Recepata za keksiće imaš stvarno hrpu.

    Mislim da ima i recept za slance - banalno tijesto od sira, brašna i margarina, koji su isto prefini.

  3. #3
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    Hola kocke, jednostavno i prelepo

  4. #4
    Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    130

    Početno

    Kod mene uvijek pale maffini, razno razne kombinacije ali uvijek najbolje prolazi kombinacija višnje + čokolada
    No u zadnje vrijeme čak nemora biti ni povoda da bi se jeli kolačići uz kavu
    Evo zadnjji s kojim smo se počastili bio je

    Crnac bez jaja
    Sastojci
    Za biskvit:
    3 jogurta (3×180 g)
    300 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550 Podravka
    250 g šećera
    120 ml ulja
    25 g kakaa
    2 žličice sode bikarbone
    maslac za premazivanje lima
    Za glazuru:
    150 g maslaca
    150 g čokolade za kuhanje
    120 g šećera
    120 ml mlijeka Priprema
    Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
    Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
    Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
    Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
    Posluživanje
    Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    žena traži nešto suho i sitno
    a vi joj nudite kolače s čokoladom i šlagom

    napravi kroštule , fritule , ušećerene bademe.....

  6. #6
    Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    130

    Početno

    Previdjela sam suho i slano, bazirala sam se na jednostavno
    Sorry, može i bez šlaga

  7. #7

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Split
    Postovi
    82

    Početno

    dora06, ja sam ti smotana za kolače, muffini su moj domet! možda ću baš njih. idem vidjeti te hola koce sada... sramim se...

  8. #8
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Ja ti preporučam kiflice s pivom. Vrlo su jednostavne za napraviti, a možeš od iste mase tijesta napraviti i slanu i slatku varijantu 8) .

  9. #9

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Split
    Postovi
    82

    Početno

    s pivom? može recept?

  10. #10
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

    Početno

    Mozes i ove tost sendvici (slana varijanta)

    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...=tost+sendvici

    Jenostavno za napraviti

    A bogme i pijesak torta.
    Ja ju pravila i u prosloj i u novoj firmi i SVI su bili odusevljeni.
    Doduse nije sitna ni suha ali se ne pece

    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...=pijesak+torta

  11. #11
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Naravno, može recept. Baš sam ga u međuvremenu pretipkala .
    Dakle,

    Kiflice s pivom

    Sastojci:
    500 g oštog brašna
    3 dl ulja
    2 dl piva
    prašak za pecivo
    Sstojci za punjenje po želji:
    -za slatku varijantu: marmelada, višnje iz kompota, neko drugo voće narezano na komadiće;
    - za slanu varijantu: kockice gouda sira (ili nekog drugog), hrenovke ili neke druge kobasice izrezane na štapiće od oko 2-3 cm...

    Izrada:
    U brašno umiješati prašak za pecivo, prstohvat soli, pa uz dodatak ulja i piva umijesiti tijesto. Ostaviti u hladnjaku oko pola sata da odmori, dobro poklopljeno. Razvaljati ga na pobrašnjenoj dasci na oko 1/2 cm debljine. Izrezati u trokutiće jednake veličine ( duljine stranica 7-8cm), na svaki staviti malo nadjeva, i zarolati, tj. formirati kiflicu. Peći 10 minuta na jačoj temperaturi.
    Ukoliko praviš i slanu i slatku varijantu, nekako ih obilježi da znaš koji su koji nakon što budu pečeni ( npr. slatke bocni vilicom odozgo, a slane nemoj)... Slatke možeš još tople uvaljati u šećer u prahu, ali nije obavezno.

    Dobar tek! :D

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •