Results 1 to 11 of 11

Thread: čašćenje za rođendan?

  1. #1

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Split
    Posts
    82

    Default čašćenje za rođendan?

    u ponedjeljak bih za roćkas počastila ekipu na poslu, onako nešto "u sitno" uz kavu... do sada sam uvijek žicala baku , ali sada bih nešto sama napravila. suhe kolačiće, možda čak i nešto slano, ali jednostavno pliz, da ne bi bilo trčanja u samoposlugu u zadnji tren!

  2. #2

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Moja kolegica je ove godine donijela kiflice - neke bile punjene sirom, neke hrenovkama. Home made i prefino.
    Imaš recepata za takve kiflice i ovdje.

    Recepata za keksiće imaš stvarno hrpu.

    Mislim da ima i recept za slance - banalno tijesto od sira, brašna i margarina, koji su isto prefini.

  3. #3
    ivananeda's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    PARACIN,srbija
    Posts
    292

    Default

    Hola kocke, jednostavno i prelepo

  4. #4
    Dora06's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    130

    Default

    Kod mene uvijek pale maffini, razno razne kombinacije ali uvijek najbolje prolazi kombinacija višnje + čokolada
    No u zadnje vrijeme čak nemora biti ni povoda da bi se jeli kolačići uz kavu
    Evo zadnjji s kojim smo se počastili bio je

    Crnac bez jaja
    Sastojci
    Za biskvit:
    3 jogurta (3×180 g)
    300 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550 Podravka
    250 g šećera
    120 ml ulja
    25 g kakaa
    2 žličice sode bikarbone
    maslac za premazivanje lima
    Za glazuru:
    150 g maslaca
    150 g čokolade za kuhanje
    120 g šećera
    120 ml mlijeka Priprema
    Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
    Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
    Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
    Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
    Posluživanje
    Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

  5. #5

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZADAR
    Posts
    1,828

    Default

    žena traži nešto suho i sitno
    a vi joj nudite kolače s čokoladom i šlagom

    napravi kroštule , fritule , ušećerene bademe.....

  6. #6
    Dora06's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    130

    Default

    Previdjela sam suho i slano, bazirala sam se na jednostavno
    Sorry, može i bez šlaga

  7. #7

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Split
    Posts
    82

    Default

    dora06, ja sam ti smotana za kolače, muffini su moj domet! možda ću baš njih. idem vidjeti te hola koce sada... sramim se...

  8. #8
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Ja ti preporučam kiflice s pivom. Vrlo su jednostavne za napraviti, a možeš od iste mase tijesta napraviti i slanu i slatku varijantu 8) .

  9. #9

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Split
    Posts
    82

    Default

    s pivom? može recept?

  10. #10
    sasana's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    493

    Default

    Mozes i ove tost sendvici (slana varijanta)

    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...=tost+sendvici

    Jenostavno za napraviti

    A bogme i pijesak torta.
    Ja ju pravila i u prosloj i u novoj firmi i SVI su bili odusevljeni.
    Doduse nije sitna ni suha ali se ne pece

    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...=pijesak+torta

  11. #11
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Naravno, može recept. Baš sam ga u međuvremenu pretipkala .
    Dakle,

    Kiflice s pivom

    Sastojci:
    500 g oštog brašna
    3 dl ulja
    2 dl piva
    prašak za pecivo
    Sstojci za punjenje po želji:
    -za slatku varijantu: marmelada, višnje iz kompota, neko drugo voće narezano na komadiće;
    - za slanu varijantu: kockice gouda sira (ili nekog drugog), hrenovke ili neke druge kobasice izrezane na štapiće od oko 2-3 cm...

    Izrada:
    U brašno umiješati prašak za pecivo, prstohvat soli, pa uz dodatak ulja i piva umijesiti tijesto. Ostaviti u hladnjaku oko pola sata da odmori, dobro poklopljeno. Razvaljati ga na pobrašnjenoj dasci na oko 1/2 cm debljine. Izrezati u trokutiće jednake veličine ( duljine stranica 7-8cm), na svaki staviti malo nadjeva, i zarolati, tj. formirati kiflicu. Peći 10 minuta na jačoj temperaturi.
    Ukoliko praviš i slanu i slatku varijantu, nekako ih obilježi da znaš koji su koji nakon što budu pečeni ( npr. slatke bocni vilicom odozgo, a slane nemoj)... Slatke možeš još tople uvaljati u šećer u prahu, ali nije obavezno.

    Dobar tek! :D

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •