Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: zašto su važni noćni podoji ?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno zašto su važni noćni podoji ?

Drage moje !

Evo da se malo javimo , moj mali miško Jan-Renato i ja se polako vraćamo dojenju . Za sada nam ide Ok. sa 700 ml adaptiranog koliko je pio na poćetku došli smo na 300-400 ml . Tokom dana pokušavam što više doiti a boćicu sa adaptiranim ubacim samo ako smo vani s obzirom da nema baš intimnih prostora gdje bi mogla doiti . Noću mu muž zna dati boćicu adaptiranog ako se ja ne probudim no od jućer sam poćekla praktiicirati dojenje i noću .
    Zanima me kakva je povezanost noćnog dojenja i povećane kolićine mlijeka ?

Iako ovo nema direktne veza sa naslovom ipak me zanima .

S obzirom da propagiramo dojenje kao jeduinu hranu za bebe u prvoj godoni života zašto se onda ne osiguraju posebna mjesta u restoranima shopping centrima tako da mame mogu i tamo doiti . Svojevremeno je Mc Donald s iamo prostor za mame koje doje i to mi se jako svidjelo iako tada još nisam bila trudna , no na žalost tog kutka sada više nema pa sda kad odem sa prijateljicama i našim cicavcima u Mc. Donalds nemao ih gdje nahraniti ista stvar je i u Importane galeriji i importane centru , u WC-u iamju stolić ili prostirku za previjanje beba ali nema prostora gdje majka može podoiti svoju bebicu.

Nadam se da čemo moj mali bebać i ja uspijeti vratiti se dojenju u potpunosti .
    Svima velike puse i hvala na podrškama .

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kod povečavanja tj. ubrzavanja proizvodnje mlijeka bitno je da u 24 sata razmak između pražnjenja (podoja) na svakoj sisi bude što kraći
    ako je razmak između podoja 8 sati (spavanje) to je jako veliki razmak (kasnije ću ti linkati str o tome) i može blokirati taj proces
    osim toga, razina prolaktina (hormon za mlijeko) je najviša tokom noći
    bar 1 podoj nakon najduže 4 sata
    ako možeš da ubaciš bar 1 podoj tokom noći bilo bi dobro, TM može umjesto da ponoći hrani bebača, neka preko dana preuzme dio kućanskih poslova na sebe pa da ti odspavaš koju turu dnevnog sna

neki centri imaju prostoriju za bebu, drugi ne, našim zakonima to nije uvjetovano , stvar je njihove dobre volje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Apsolutno je važno dojiti noću i na svaki zahtjev pogotovo u početku kod uspostave dojenja. Što se tiče prostora za dojenje odn. dojenja u javnosti ja sam si od početka stvari postavila tako da beba mora jesti kad hoće i baš me briga hoće li mi tko možda na tren ugledati što (inače sam prilično konzervativna i samu sam sebe iznenadila zbog toga). Uvjek možeš pronaći kakav malo intimniji kutak i ako nije namjenjen za dojenje. Meni puno više smeta to što nemam gdje premotati bebu kad smo duže vani, a idu hladni dani i ne možemo se baš prematati na otvorenom.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: zašto su važni noćni podoji ?

Citiraj vlatkapeno prvotno napisa
    S obzirom da propagiramo dojenje kao jeduinu hranu za bebe u prvoj godoni života zašto se onda ne osiguraju posebna mjesta u restoranima shopping centrima tako da mame mogu i tamo doiti . Svojevremeno je Mc Donald s iamo prostor za mame koje doje i to mi se jako svidjelo iako tada još nisam bila trudna , no na žalost tog kutka sada više nema pa sda kad odem sa prijateljicama i našim cicavcima u Mc. Donalds nemao ih gdje nahraniti ista stvar je i u Importane galeriji i importane centru , u WC-u iamju stolić ili prostirku za previjanje beba ali nema prostora gdje majka može podoiti svoju bebicu.

Nadam se da čemo moj mali bebać i ja uspijeti vratiti se dojenju u potpunosti .
    Svima velike puse i hvala na podrškama .

pozdrav vlatkapeno,
    super da se vraćate na dojenje.
    ja ću se za početak osvrnuti na drugi dio tvog pitanja.
    istina je da u zagrebu i općenito u hrvatskoj nema posebnih mjesta predviđenih za dojenje. razumijem da ti je teško ili ponekad nemoguće podojiti bebu kad si vani, ali pokušat ću ti samo malo pomaknuti kut gledanja na stvar.
    dojenje je kako i sama veliš prirodno. djeca doje od kada je ljudi. zašto se skrivati? nitko od nas se ne skriva dok jede.
    majčine dojke su prirodne, uostalom ne smiješe li nam se sa svakog kioska. danas ima jako puno različite odjeće koja omogućava da majka doji, a da se ne vidi niti centimetar otkrivenih grudi. tako da što se toga tiče možeš se zakamuflirati.

također ima ljudi kojima je pogled na dijete koje doji gadljivo i sramotno. iskreno, na to nemam komentara. svakom po volji.

jedini problem jest možda nervoza djeteta, na koju ne možemo utjecati. neka djeca vole mir i tišinu dok doje. u tom slučaju možemo se maknuti u neki kutak, na neku klupu u parku ili slično.
    za hladnih dana je malo teže, ali po zatvorenim prostorima (shooping centrima i sl.) može se vidjeti majke da doje gdje god se može sjesti.

moje osobno mišljenje je da nam takvi prostori za dojenje niti ne trebaju jer je dojenje nešto što se ne treba skrivati. za mane osobno nema ljepšeg prizora.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

za mene osobno nema ljepšeg prizora

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •