Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: Uspavljivanje većeg djeteta

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Uspavljivanje većeg djeteta

Čisto me zanima koliko nas ima koji uspavljuju djecu (ove dobne skupine). Ja npr. kraj svoje cure ležim dok ona ne zaspi, onda se išuljam, dvd s mužem...malo pospremim i mi na spavanac...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Re: Uspavljivanje većeg djeteta

Citiraj Anci prvotno napisa
    Čisto me zanima koliko nas ima koji uspavljuju djecu (ove dobne skupine). Ja npr. kraj svoje cure ležim dok ona ne zaspi, onda se išuljam, dvd s mužem...malo pospremim i mi na spavanac...
    Identicno ovako...samo kada Mejra skuzi da me nema onda se kod MM i mene dosulja. Nekada i ne primijetimo do ujutru... 8)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja tako uspavljujem Bornu,svi mi se cude zašto uspavljujem tako veliko dijete.Ali moram priznati da mi to vec ide na živce,ležim po dva sat u mraku dok on ne zaspe.na spavanje krenemo u 9 pa to traje od sat do dva ja radim od 6 dakle dižem se u pet.tako da nema gledanja tv-a ni druženja s mm.U vrticu sam zaspe,ako ga uspavljuje mm to traje puno krace ali dok sam ja kuci nema šanse da ga on uspava . Tako da razmišljam kako prestat s tim uspavljivanjem.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Uspavljivanje većeg djeteta

Imam isti slučaj, ali to mi radi zimi. Ljeti, kad puno vremena provodi vani zaspe sam. Ali me užasno živcira to ležanje jer dugo traje,a on jednostavno nezna zaspati. Mora mi frkati kosu. A još gore mi je što ja skoro uvijek zaspem prije njega, a moram ustati jer imam i malu bebu.
    Uspijem nekad i s nekim trikovima da leži sam, žmiri i tako to ali to dugo traje i onda je isfrustriran.
    Nekad mi se čini da to njegovo graniči s bezobrazlukom. Glupo se osjećam kad se moram išuljati. Al drukčije neće zaspati u normalno vrijeme.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I kod Lane to traje duže. Nekad je znala zaspat sama i puno brže zaspi sama nego kad sam ja pored nje. Ovako stalno nešto šapuće, dira me po licu. Probat ću je opet vratiti nekako na to da se sama uspava.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma meni u biti nije problem ležati pored njega, vrijeme brzo ide i ove tri god. su mi prošle za čas.
    Bilo je baš teških momenata, znala sam biti i ljuta i plakati, smijati se i čuditi sama sebi. Često sam mislila da sam podbacila kao mama, jer taj dio nisam uspjela uspostaviti kako treba. A onda sjednem i razmislim i sjetim se da nisam sama da nas ima puno koje to prolazimo, znači da je na neki način normalno.
    Trenutni mi je problem jer imam malu bebu (ovaj stariji je užasno ljubomoran ) i zeznuto je kad bebać treba mamu u momentu kad ja ležim i zurim u plafon.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako uspavljivanje traje sat-dva onda im se vjerojatno ne spava, tj. stavljate ih prerano na spavanje.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ako uspavljivanje traje sat-dva onda im se vjerojatno ne spava, tj. stavljate ih prerano na spavanje.

Ne mora značiti. Kod nas je tako bilo prije nego što sam prestala s ležanjem kraj njega do besvijesti, otada puno brže zaspi, a otprilike u isto vrijeme.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mala sirena, kako si uspjela?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja još uvijek "uspavljujem" zaru (4 godine). makar, meni to što ležim pored nje i grlim ju nije uspavljivanje, meni je to maženje, skroz mi je normalno, sviđa mi se i uživam u tome. ne mogu zamisliti da ju stavim u krevet i odem iz sobe, to jednostavno nije naš stil.
    "uspavljivanje" kod nje traje 5-10 minuta.
    kad bi trajalo sat-dva, i meni bi to bio znak da joj je jednostavno prerano i pomaknula bih vrijeme lijeganja.
    što se tiče margite (7 mjeseci), ako i nju istovremeno uspavljujem, onda to izgleda tako da sam ja u sredini, marge doji, a zara se zalijepi meni za leđa, ili je marge u sredini, doji, a zara grli seku. i u tom slučaju zara zaspi za 5-10 minuta.
    možda je bitno to da smo mi co-sleeperi, i zara zna da ću ja ionako cijelu noć biti u istom krevetu, pa nema potrebu maziti se cijelu vječnost :?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mi tako uspavljujemo Leu, ili ja ili MM, ležimo u krevetu, pričamo priču, grlimo se. I kod nas to traje dugo ako Lea popodne spava jer onda navečer jednostavno nije umorna, a mi ju znamo staviti spavati prerano - jer mi je jednostavno nepojmljivo da se djetetu ne spava u deset navečer, ali, eto, njoj se ne spava. Kad ne spava popodne zaspe za 15-ak minuta.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam svoju šeficu "uspavljivala" do prije nekih misec dana.
    fino bi legla u krevet, ona do mene, ja upalim sebi neku seriju i odgledam je u tišini dok ona priča li priča svoje priče. i zaspe. onda bi se ja išuljala i nastavila radit ono šta sam radila dok nisam otišla s njom "spavat".
    sad je ulogu preuzeo mm, olitiga njen tajo.
    pa se njih dvoje uvale u krevet i na kraju oboje zaspu.

iskreno, sve mi se čini kako ću se opet počet ja bavit njenim uspavljivanjem jer od kad je ja ne uspavljujem naglo su mi se počele gomilat nepregledane kazete i serije.

i kod nas nema šanse da ona ode sama spavat bez nas. to je napravila samo jedan jedini put jer je očito bila slomljena od umora i nije mogla dočekat dok se mi spremimo za krevetac i uspavljivanje.
    inače bi bilo urlanja do ujutro da netko od nas dvoje ne ode s njom u sobu i na uspavljivanje.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lutonjice, i mi smo co-sleeperi i ja uspavljujem i Lanu i Jelenu. Nekad idemo sve tri skupa, a kad je malena jako pospana, nju stavim prvu pa s Lanom još pročitam pričicu u miru...Jedino što uspavljivanje nekad traje 10 min i ja u tome kao i ti uživam, ali kad traje sat-dva... Jedino ako zaista nije pospana...

Probat ću.

Još da dodam- najslađe je kad sekica doji a njih dvije se drže za ruke

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mala sirena, kako si uspjela?
    Postepeno. Jednom sam morala obavezno tu večer nešto napraviti i jednostavno ne bih uspjela da sam morala ležati kraj njega sat vremena pa sam mu, nakon priče i maženja, rekla da moram raditi, a on nek spava. Nama je odmah kraj dn. boravka spavaća soba i on me vidio s kreveta i tako je i zaspao. Drugi dan sam probala opet na tu shemu i upalilo je, njemu je bilo bitno da me vidi i čuje da sam blizu, ako bi me dozvao (a znao me ispočetka često dozivati) uvijek sam se odazvala, dala mu vode, pusu, da me pofrčka po kosi ili što god je tražio (u nekim razumnim granicama). S vremenom su se ti pozivi smanjili, a skratilo se i vrijeme koje mu je bilo potrebno da zaspi. On je tada imao oko 2,5 godine (nisam više sigurna).

Ritual nam je ostao isti, samo što se on više ne želi baš maziti, ne da pusu za laku noć i sl., ali vrata sobe moraju biti otvorena i ne smeta mu buka niti išta ak je umoran (ak nije, vrati se k nama, malo se počuva u krilu i pogleda sa mnom telku te sam ode u krevet kad mu se spava).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja curka ima 4 godine i niti jedan jedini put nije zaspala sama. obavezno ležim uz nju (ona je u kimbi) i čekam do besvijesti da zaspi. ako odem van sobe ona odmah đipa i išla bi van. jako teško zaspi i u podne i uveće.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Luka više nije co-sleeper, ima svoju sobu i svoj krevet, ali svejedno želi da sam s njim dok ne zaspi.
    Prestao je popodne spavati pa sad i puno brže navečer zaspi. Pročitamo priču ili dvije, ugasimo svjetlo, zagrlimo se, kažemo si laku noć i volim te, okrene mi guzu i za 5 minuta spava. Normalno se ustanem preko njega i to je to.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moj u vecini slucajeva zaspi sam, klasican vecernji ritual, tusiranje, knjiga, malo se pomazimo, ostavimo otvorena vrata i on zahrce nakon par minuta.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

od kada m. spava u svojoj sobici (od 3. godine) uspavljujemo se beskonacnim citanjem.
    s tim da odnedavno uspjevam procitati samo jednu, dve, tri price, i onda kazem ajmo sad malo popricati, malo prokomentiramo kakav je bio dan i sto se dobrog i loseg dogodilo, i onda kazem sad zatvori oci i idemo spavati jer se moramo naspavati za sutrasnji dan. dragam je po kosi dok ne zaspi i to je to!
    mozda se nekom cini komplicirano ali s obzirom da se jos sa 2 godine kad je prestala dojiti, uspavljivala iskljucivo uz sat vremena nosenja i vristanje iz petnih zila - ja sam na ovaj rezultat jako ponosna :D

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo mi smo napokon uspjeli :D borna vec tjedan dana zaspe sam. naime mm i ja smo bili bolesni ,pa da ga ne zarazimo stavili smo ga samog na spavanje.nije mi palo na pamet da ce to tako dobro prihvatiti,digao se tri puta da traži vodu,piški.sad im ispricam pricu,izljubakamo se i za 10 minuta spavaju.meni je puno lakše imam više vremena a i njemu jer se ne vrti po krevetu sat vremene iako je umoran nego spava.da sam znala da ce to tako lako proc,napravila bi to i ranije.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi ih još uvijek oboje uspavljujemo, mm uzme jedno, ja drugo, pa se sutradan zamijenimo. Pokušali smo i s opcijom jedan roditelj na oboje djece, ali.... M. više ne spava po podne, i navečer je mortus, zaspi u roku tri minute. Međutim, T. si odspava svoje u vrtiću (a vikendom doma popodne bez problema može odvaliti 2,5-3 sata) i njega navečer uspavati je izazov, on priča vrti se, ustaje, tako da njoj ne da zaspati, i od te smo opcije odustali.
    A ona zaspi u kojem se položaju zatekne, ali on baš mora uhvatiti u zagrljaj, zgrabi rukama kao kliještima i stisne čvrsto uz sebe. Jučer navečer ga je uspavljivao mm, i malac ne da mu je ruke obavio oko vrata, nego i noge

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

čitam gore svoje postove
    sve isto
    ali s tom razlikom da sad ne bih ništa mijenjala
    u međuvremenu sam počela raditi, malo vremena provodim s nih dvije i uživa u ovim trenucima: nas tri u mračnoj sobici, maženje...
    jedini problem je što obje hoće da gledam baš u nju, tj. nijedna ne voli da joj okrenem leđa!

pa se vrtim ko na roštilju

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Baš ovih dana intenzivno o ovome razmišljam...

J. će uskoro napuniti tri, oko mjesec dana spava sam u svojoj sobi.

Prelazak je prošao bez problema, ali uspavljivanje ponekad traaaaaaje...prvo uz svjetlo - čitanje, nekoliko knjigica, onda gašenje svjetla i pričanje o proteklom danu, onda malo maženja i smirivanje...koje zna potrajati, taman pomislim kako duboko spava pa se pokušam iskrasti, a on me uhvati za ruku i ni makac. I ponekad sve traje sat vremena ili duže.

S tatom redovito duže, on je zabavniji

Ide oko pola devet - devet i bude već stvarno jako umoran jer u vrtiću spava između 15 min i pola sata, često ni to.

Ono što bih ja htjela je čitanje, malo maženja i izlazak iz sobe dok je budan.

kako je to vama (onima koji su to htjeli i uspjeli) pošlo za rukom?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Obavezno tata ili ja idemo s njom, ona spava s nama u sobi, nekad na svom krevetu, nekad s nama, pricamo pricu...S obzirom da ide dosta kasno spavati, obicno onaj koji ide s njom zaspi i prije nje

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Joj meni je ovo bolna tema. Ja još uvijek uspavljujem Mislava (5g) i to je podnošljivo jer traje kraće. Obično je to čitanje koje priče i nakon toga zaspi za 10-15 min. Sada me izluđuje Nera (2,5 g), za nju mi treba po sat vremena i gotovo uvijek zaspim dok ju uspavam. Mrzim to. Ništa ne napravim, probudim se u neko gluho doba, otuširam se i nisam ni za što. Najgore mi je što sam često sama na uspavljivanju tako da moram uspavati djecu zajedno, Neri je to malo rano, a Mislav je već preumoran i moram ga staviti spavati. Probala sam neke varijante, ali nije išlo.
    Kada je MM kod kuće nije mi od pomoći jer djeca neće s njim na spavanje. Nera ponekad, ali Mislav, nema šanse. Sve u svemu, bilo bi to OK da traje kraće, ne bih imala ništa protiv, ali kada unaprijed znam da će mi propasti cijelo veče jer ću zaspati muka me uhvati.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    i kod nas nema šanse da ona ode sama spavat bez nas. to je napravila samo jedan jedini put jer je očito bila slomljena od umora i nije mogla dočekat dok se mi spremimo za krevetac i uspavljivanje.
    inače bi bilo urlanja do ujutro da netko od nas dvoje ne ode s njom u sobu i na uspavljivanje.
    samo ću se malo prijavit i pohvalit:
    L. od ovoga ljeta ide sama spavat. :D
    moja mama je zaključila kako smo nas dvoje "uništili" dite tim uspavljivanjem uz tv i umisto da je uspavamo mi smo je razbuđivali.
    i odlučila ona uzet konce u svoje ruke (ovdje joj stvarno zahvaljujem ) i jednu večer stavi je spavat, u njen krevetić, ugasi tv i svjetlo. L. nije rekla niti riči. legla i zaspala.
    kako tad tako i sad.

obučem je za spavanje, izljubimo se, uđe u svoj krevetić, zagrli svog bubija, upali lalu da joj svitli 5 minuta i zaspe. nema više upaljenog tv, nema nikakvih priča i napričavanja. nitko ne bude s njom u sobi.
    i što je najvažnije, u krevetu je najkasnije (ako smo slučajno negdi vani) u 21.30. inače mora bit do 21 (prije nije bilo šanse prije 23). i manje je nervozna, više naspavana, mi smireniji. :D

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A. (4,8 g.) se konačno prije mjesec-dva odlijepila od zajedničkog spavanja, i spava u svojoj sobi (koja je pored dnevne). Pročita se priča, i ako je jako pospana legne i uskoro zaspi. Ako joj se ne spava sama izvadi slikovnice, knjige, enciklopedije i lista i "čita". Kad pretjera dođemo ugasiti svjetlo, eventualno porazgovarati i sl.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

saška
    Identično kod nas. Starija ima 4.5 godine i zaspi u roku 5 minuta, a ova mala vrtiguza
    Neku večer sam se probudila nakon što sam je uspavala i išla nešto napraviti na kompu. Sjela ja i idem vidjet sat- 1:30 :shock:

Ja niti večerala, niti se otuširala, maskara razmrljana oko očiju

Sad imam dogovor s MM-om da ulazi u sobu nakon sat vremena i budi me

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

uspavljujemo, narafski, priča pa maženje, pa... u zadnje vrijeme uglavnom mm jer ja zaspem prije čovjeka

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    uspavljujemo, narafski, priča pa maženje, pa... u zadnje vrijeme uglavnom mm jer ja zaspem prije čovjeka
    ti bar imaš opravdanje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bravo, Loriblue! :D

I moje je iskustvo takvo da je tv generator problema sa spavanjem (a bogme i hiperaktivnosti, ako se pretjera tijekom dana) pa se kod nas to ne prakticira. Moji decki su sad vec veliki, ali u ovoj dobi to je bilo bas tako - pricica, pusa, omiljene plisane igracke morale su biti na broju, gasenje svjetla i spavanac!

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi se uspavljujemo samo preko dana (vikendom i kad su na bolovanju) i to tako sto legnemo svi na veliki lezaj (mama u sredini, sincine sa strane), procitamo pricu, oni zagrle svoje mace a ja svoje ( ), naslone mi se na grudi i uspavaju se za 3min.

Uvece imamo svoje rituale - kupatilo, prica, malo mazenja na krevetu (naizmenicno na Borisovom ili Matijinom - oni su zaduzeni za vodjenje evidencije kad je ciji krevet na redu) a onda poljupci i laku noc. Ja sam u dnevnoj, na 2m od njih - citam ili menjam kanale. Uspavaju se za desetak minuta.

Kad nisam sigurna da im se spava igramo se malo u pidzamicama ali na prvo trljanje okica selimo se u 'citaonicu'

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I, naravno, obavezni plisanci

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zašto moji, ni jedan ni drugi, ne vole plišane igračke, a nije da se nisam trudila razviti duboka prijateljstva između njih :?

uglavnom, juraj zaspe u roku sekunde, dok lijega na krevet već spava - to sad, od kad je krenuo u školu, ali isto ne voli sam zaspati.

a mara cica - koji put to traje pet minuta, a koji put bome zna se produžiti i na sat i pol - a najgore je što sam prije taj pokušaj uspavljivanja nakon najviše 10 min jednostavno prekidala i uspavala ju sat-dva kasnije, a sad nema šanse - oči su joj zatvorene, napol spava, a ako joj izvučem cicu se počne derati. srećom, to je rijetko, samo kad ja zeznem i npr. prekasno se vratim iz grada, pa mi zaspe u autu.

no, držim se savjeta litale, na nekom topiku o spavanju - uvijek prije uspavljivanja djece skinem šminku, operem zube i obučem pidžamu.
    pa kako nas put odnese. ako me u večernjim satima nema na forumu, znači da spavam.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uh, tek asd vidjeh da sam na topiku 3-6, a nemam nijedno dijete u toj skupini

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    no, držim se savjeta litale, na nekom topiku o spavanju - uvijek prije uspavljivanja djece skinem šminku, operem zube i obučem pidžamu.
    pa kako nas put odnese. ako me u večernjim satima nema na forumu, znači da spavam.
    Ja ga se, istina, većinom držim. S tim da ja dodajem na tvoj popis i večeru
    Ali ovaj put su me preveslale pa sam se probudila gladna i razmrljana

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ali ovaj put su me preveslale pa sam se probudila gladna i razmrljana
    a ima i toga, naravno

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Leći u krevet s djetetom može biti i opasno!

Preksinoć tako zaspem skupa sa G., ne zna se ko je prije ( oko 9, pola 10) i OSTANE MI RUČAK NA ŠPORETU!!!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Bravo, Loriblue! :D

I moje je iskustvo takvo da je tv generator problema sa spavanjem (a bogme i hiperaktivnosti, ako se pretjera tijekom dana) pa se kod nas to ne prakticira. Moji decki su sad vec veliki, ali u ovoj dobi to je bilo bas tako - pricica, pusa, omiljene plisane igracke morale su biti na broju, gasenje svjetla i spavanac!
    ma triba kazat: bravo mama :D šta je uzela stvar u svoje ruke i riješila problem s L.-inim odlaskom na spavanje. mi bi još kuburili s tv-om, crtićem i natezanjem oko spavanjca.
    sad nikakvih problema (da kucnem u drvo).
    čak je i ona sama jednu večer rekla tati: gasi tv, mama je zabranila da navečer gori (inače, mama sve zabranjuje ).
    i bože koja je promjena nastala od kad ide u pristojnu uru spavat. kad se samo sitim natezanja do 23 sata oko odlaska u krevet i sad se cila naježim.
    ovako fino imam vrimena i za dovršit šta imam po kući, sist na forum, posvetit se mm-u i sve to obavit do ponoći. nakon toga je moje vrime za omiljenu snimljenu seriju

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nama je super odkad je K. izbacila dnevno spavanje prije dva tri mjeseca!
    Tri godine nosanja, ljuljanja, beskonačnog pričanja, ležanja pored nje, moljenja, dozivanja, pijenja vode...
    Sad se moje dijete "onesvijesti" oko 20 sati! :D
    I zamislite šok neki dan kad su se promijenile ure- ode se obući u pidžamu u 19 sati jer da je jaaaako umorna i spava joj se.
    Obukla pidžamu preko hulahopki a ja je molim i preklinjem da ostane još malo budna- te čitat ću joj, može gledati crtiće, idemo se tuširati...
    Otkantala me, legla i zaspala :shock:
    Uslijedio je tulum u 5 ujutro

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj katajina prvotno napisa
    Otkantala me, legla i zaspala :shock:
    Uslijedio je tulum u 5 ujutro
    tebe je brinio tulum ujutro, a ne da ona ne ode spavat na "vrime".
    pa ajde ti sad promini mali unutarnji sat - nema šanse ako nisi spreman trpit tantrume

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo 5 puni i nema kraja uspavljivanju. Nekada najavi da ce sama zaspati, ode u svoju sobu i dodje nakon nekog vremena jer se navodno boji. Usred bijelog dana.

Nego da se pohvalim. Za mene jedan veliki milestone... ili Mejru! Svjesno odspava bez mene u sobi. Tj. ako moram preko noci kod Ahmeda u krevet ona ostane kod MM u krevetu. I TO SVJESNO... :D JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Krpelja mamina...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kad se ide spavati moja kći izabere slikovnicu, to pročitam, onda gasim svjetlo i ona spava za pet minuta. Onda ja odem iz sobe (spava ko top, ne smeta joj ni ako knjiga bubne sa noćnog ormarića ) ili zaspem skupa s njom.

Dok je još sisala, bilo je puno teže, jer je nekako u tom periodu bila i puno osjetljivija na zvukove. Još se sjećam izvlačenja iz sobe na vršcima prstiju i spuštanja kvake po milimetar. Isto bi se znala probuditi čim ja izvučem cicu, ali onda sam imala uigrani zahvat, cica van, duda unutra, i to je palilo.
    S dvije godine smo maknuli dudu a i cicu, odonda čitamo. I nikad nije bilo problema, ne urekla se.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

S 3g. i 3 mj. uspavljuje se isključivo na sisi. Mislim da je među rijetkima.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja jako ponosna jer smo u zadnjih godinu dana svašta savladali - počeo sam zaspivati, pa se preselio nazad u svoj krevetac, pa unazad 1 mj zaspi bez mlijeka prije spavanja (to ne ide bez protesta).

Koraci? Prvo- zaspivanje sam u našem krevetu: pomalo sam ga ostavljala, odem oprati zube, pa suđe, pa obaviti neki telefon i sl., vraćala se i ponovo odlazila. Poslije je sam počeo davati dozvolu nakon maženja, tipa: Sad možeš ići. Sljedeći korak-povratak u krevetac: povremeno nudila već dugo, on odbijao, onda par puta tražio po danu, pa bi probao po noći, ali nije znao zaspat (falila mu navika). Onda iskoristili kad se izrigao u naš krevet, pa opet pomalo i sve češće - i Filip već pol godine spava u krevetcu. :D
    Bočicu smo izbacili malo na silu- jer se često žalio da ga boli trbuh nakon bočice, pa se nedavno jako izrigao - pa sam mu skroz ukinula mlijeko na nekoliko dana. Sad mu ga opet dajem po danu, ali prije spavanja ne, iako se više ne žali na trbuh. Pomalo gunđa, zna imati navijačke ispade prije spavanja (skandira Mlijeko, mlijeko! u krevetcu), ali ga zadovolji kad mu kažem da će dobiti ujutro.

Ono što je bolje-brže zaspi sam, iako i to nekad traje preko pol sata (pjeva, priča priče). Kad sam ja s njim, priča i zapitkuje do besvjesti. Kad odbija ostati sam (veceras) onda ga izvadim iz krevetca, grlim i ljuljam u krilu dok mu ne bude dosta, a ako i dalje hoće da je netko s njim, sjednem na komp tako da me vidi iz krevetca (susjedna soba) dok ne zaspe.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Fora od prije par dana. On ode spavati, ja ga dodjem poljbiti i pokriti. Filip pita hoću li i ja u krevet, a ja mu kažem da ću gledati jedan film prije spavanja. Sve 5, pol sata kasnije gledam film i počnem se smijati, a iz spavaće se čuje "NEMOJ SE SMIJATI, SPAVAM!"

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ova tema je ko stvorena za mene. mi se uspavljujemo pročitamo pričicu, pomazimo se, onda mi okrene gujicu, zagrlim je. i prije je znala zaspati u 15min-pola sata. a ovih dana to traje preko sat vremena. ja poooooluuuuuudiiiiim. ili zaspim prije nje pa me onda ona budi danas sam nakon sat vremena izašla, izderala se na nju i rekla da sama leži dok se ja ne smirim. ležala je tako još 15 min. dođem provjeriti a njoj oči k'o fildžani. onda je mm uletio inače bih šiznula.

i nemojte mi samo reći da je djetetu od pet godina prerano zaspivati u 22h. to kod mene ne pije vodu. jedino što me donekle drži je činjenica da sam i ja takva bila - teško zaspivala. al ubuduće ćemo nešto drugo morati smisliti. uf.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A kaj da radi ako ne moze zaspati, nece san na oci i gotovo

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MC, ja se isto nekad iznenadim kad vidim koliko one mogu biti budne. A budimo ih u 6:15, 6:30... :/
    Skužili smo da ovoj maloj smeta kad pojede nešto slatko nakon 17 sati. Ono, kockica, dvije čokolade...

Inače, ova velika redovito zaspi prije nje
    Danas se ja izvlačim onako tiho van, kad ona mene presiječe pogledom: A gdje ti ideš?
    Nazad u krevet.

Inače, za ovo tvoje: ja luda bih ih još i ostavila budne, ali MM ima usađene one postulate da dijete treba biti u krevetu u pola 9 (ima i one tvoje s potkošuljom).
    A u biti i pokaže se tako: kad ih ja ostavim duže budne, puknu, rasplaču se, potuku...pa mi je bolje ranije ih staviti i izbjeći stres.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

anci, tvoj muz pametno zbori no, probat ću ovo s ishranom. dosta kasno jedemo... možda je u tome problem. :/

Danas se ja izvlačim onako tiho van, kad ona mene presiječe pogledom: A gdje ti ideš?
    Nazad u krevet
    oh, kako mi ovo poznato zvuči. još kad zaškripi krevet.

deaedi, ma nije da ju ne razumijem. al JA ću izludit ako još jednom budem morala reći pored nje. ne znam šta ću... ajd, sutra je ćaćin red. u subotu je kod babe. treba se psihički spremit za nedjelju. uf.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

edit: leći pored nje.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •