Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 68 od 68

Tema: Uspavljivanje većeg djeteta

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Sinoć . Bili su kod moje mame dok sam bila na jogi, kaže ona "Joj što su se iskakali, nisu jednu minutu mirovali, zaspaće za tren". Aha, mislim si ja. Nakon tri priče ugasila sam svjetlo i ide se spavati. 21.30. (Pametno sam se s njima otuširala i obavila sve što trebam.) Nera tuli. Oću dolje, neću ajat, doljeee. Mislav tuli, reci joj da šuti, ja sam pospan, šuuutttiii. Nećććuuu, oooću doljeeeee. Zaštooo ona mora bitii s namaaaa. Suti moja je mama. Ti šuti moja je mama. Mama pjevajjj kukunku. Mama hoću spavati umoran sam....
    A ja si mislim u p. m. hebenih 5 godina na prste mogu izbrojati slobodne večeri. Mrzim takve trenutke u kojima im se kao dajem, a u sebi (a nekad i naglas ) pucam po šavovima. Ne znam što je dalje bilo jer sam zaspala (obrambeni mehanizam ).
    Danas je mm doma i on uspavljuje Neru, ja ću si podići film. Hura!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jučer dođem doma, malo se zadržim u kuhinji i krenem u sobu da uspavam klince, a kad ono:

muž leži na krevetu i gleda tv
    sin u svom kinderbetu leži :shock:
    kćer u svom :shock:
    i nitko ne vrišti, ne skaće, ne zove mama, tata :shock: :shock:

vide mene i gotovo. T. se diže i vrišti da hoće cicu, M. hoće mene, a MM pizdi zakaj sam ušla u sobu jer oni njemu tak uvijek leže i zaspu :shock: kad ih uspavljuje :shock: ( inače je to stvarno rijetko radio ali sad mi se čini da je dobio novu zadaću ).

Nemoram ni napomenut da ih ja uspavljujem tak da kraj M. ležim u nedogled, a T. hićem s lijeve na desnu cicu isto u nedogled i naravno nemoguća misija je pokušat ih uspavat u istoj prostoriji ( meni )

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

po broju šokiranih smajlića se vidi da sam stvarno u šoku

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Djeca znaju imati poteškoće sa uspavljivanjem ako su PREUMORNI, tj. ako idu prekasno spavati. Treba o tome voditi računa. Ja sam taj zanat ispekla sa svojim mlađim sinom. I tako, premaknuli smo vrijeme spavanja za pol sata unaprijed i stvar riješena.

Inače, nema jedinstvenog recepta - kod nekih će upaliti ovo, kod drugih ono. Divljanje prije večere i spavanja, kao i gledanje televizije često pogoršava stvar, a šetnjica oko kuće i svježi zrak pomažu da se dijete umiri i zaspi na brzinu.

Sretno!

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo isto u grupi uspavljivača.
    Kod nas ide ovako procedura-pišanje, pranje ruku i zubi, pijenje vode, oblačenje u piđamu i tri četri sad ipuhnemo i svjetlo se gasi i naravno netko ostane sa njim u sobi, neće sam.
    On spava u kinderbetu oduvjek a ili ja ili MM legnemo na krevet do njega. i onda obično otpjevamo mamu kukunku i onda si on nešto sam priča i nekad zaspe za 10-15 minuta a nekad i traje duže.
    Ako pšočne filozofirati da mu se piški da je žedan onda potraje, ali to nije često.
    Tako da obićno da spava u roku od pola sata, samo što zadnjih par dana to bude i poslije 22, što se meni nikak ne sviđa jer mi je to nekako prekasno.
    Stalno razmišljam kako da uspijemo nekako rješiti to uspavljivanje da ostane sam u sobi ida zaspi sam ali ne znam kako bi to.
    Probali smo u par navrata i bije uspjelo nije htio plakao je.
    Ajde dajte mi neki savjet neku ideju kako da to rješim....

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Djeca znaju imati poteškoće sa uspavljivanjem ako su PREUMORNI, tj. ako idu prekasno spavati. Treba o tome voditi računa. Ja sam taj zanat ispekla sa svojim mlađim sinom. I tako, premaknuli smo vrijeme spavanja za pol sata unaprijed i stvar riješena.
    Inače, nema jedinstvenog recepta - kod nekih će upaliti ovo, kod drugih ono. Divljanje prije večere i spavanja, kao i gledanje televizije često pogoršava stvar, a šetnjica oko kuće i svježi zrak pomažu da se dijete umiri i zaspi na brzinu.

Sretno!
    Ovo je istina živa, bar u našem slučaju potvrđeno u više navrata - ako ide u krevet u 8 - pola 9, zaspe začas, ako ide u 9, bar do 10 je šou + ustajanje tokom noći bar 3 puta, za poludit!

A ima još jedan momenat - nekad se previše pomaže djeci da zaspu !
    Pa se oko toga napravi prevelika frka i strka, djeca se unervoze i naravno da nema ništa od spavanja.

Znalo mi se desiti da ( čisto meni radi moje ugode ) legnem uz G. da mu ispričam priču ili ga mazim ili bilo šta drugo - da ga kao uspavam. I onda se sve iskomplikuje na duge staze i uglavnom završi naopako i daleko od željenog. A kad ga legnem i kažem laku noć, izljubimo se i ja pritvorim vrata, onda je gotov za 10 minuta.
    Ili, u krajnjem slučaju, desilo se par puta da mi je rekao - mama meni se ne spava.
    Ok, kažem ja, ali je vrijeme za krevet. Hoćeš slikovnicu da prelistaš?
    Može, kaže on, i poruči koju da mu donesem.
    Ja ostavim svjetlo u hodniku i kažem, kad pročitaš slikovnicu zovni me da ti ugasim svjetlo da ti ne smeta. I on stvarno zovne

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj, nemate pojma koliko mi fali to uspavljivanje juraja. to su nam bili baš posebni momenti, jedini da saznam što se desilo u njegovom danu, da podijeli sa mnom neka svoja razmišljanja i doživljaje.
    naravno, koji put bi me izbezumilo čekanje da zaspije, a meni frendovi u dnevnom pijuckaju vino , ali sve u svemu, sad, kad zaspije još dok se spušta na krevet, baš mi fali to maženje s njim prije spavanja. :/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Tko uživa u uspavljivanju- svaka čast. Ostalima- naviknite ih da zaspu sami. Odvojite nekoliko mjeseci (u mislima) za to i polako, step by step. Nikome ne koristi kad to radite nasilu.

Moj Filip se dugooo uspavljuje oduvijek. Sad to radi sam, pjeva, priča, vrti se po krevetu. Nas pozove da ga "poljubimo, zagrlimo, poželimo mu laku noć i kažemo što ćemo sutra raditi", a dalje sam sređuje utiske i zaspi.
    Ja za to vrijeme gledam tv, tračam na telefon ili kuham, kaj god. Divota!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Djeca znaju imati poteškoće sa uspavljivanjem ako su PREUMORNI, tj. ako idu prekasno spavati.
    ovo potpisujem jer smo došli do istog zaključka.

meni je večeras svejedno, jer je tata na redu ja forumarim.... ergo sum.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I mi se jos uspavljujemo(za par mjeseci ce 5 godina). Moram reci da bismo i mm i ja jaaaaako volili kad bismo to nekako izbjegli. Trenutno je u nekoj fazi straha od crne bake :/ (to je iz jedne slikovnice) i nema sanse da navece sam ude u sobu a kamoli da se pokusa uspavati Taj strah blokira sve nase pokusaje,je li netko ima slicno iskustvo?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A ja pak mislim da je čitanje pred spavanje vrlo korisno, kao neki ritual. Naime, uopće ne bih da mi se dijete samo uspavljuje. Odlazak na počinak je svakodnevni, a dnevni raspored je podložan promjenama, pa nije sigurno bih li joj svaki dan stigla čitati. Ovako, čitamo svaku večer.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    A ja pak mislim da je čitanje pred spavanje vrlo korisno, kao neki ritual. Naime, uopće ne bih da mi se dijete samo uspavljuje. Odlazak na počinak je svakodnevni, a dnevni raspored je podložan promjenama, pa nije sigurno bih li joj svaki dan stigla čitati. Ovako, čitamo svaku večer.
    dijana draga, ja sam spremna pročitati svako veče "bespuća povijesne zbiljnosti", samo da poslije toga zaspi sama!. ali, avaj, večeras je bilo... uf... uf...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj darva prvotno napisa
    I mi se jos uspavljujemo(za par mjeseci ce 5 godina). Moram reci da bismo i mm i ja jaaaaako volili kad bismo to nekako izbjegli. Trenutno je u nekoj fazi straha od crne bake :/ (to je iz jedne slikovnice) i nema sanse da navece sam ude u sobu a kamoli da se pokusa uspavati Taj strah blokira sve nase pokusaje,je li netko ima slicno iskustvo?
    Moj mladji se redovito bojao likova iz crtica (pa smo ih izbacili). Rjesenje: pun krevet omiljenih plisanih igracaka koje ce dijete po noci obraniti i zastititi od crne bake ili koga se vec boji.... Moj stariji isto voli mucaste igracke, ali mladji je nevjerojatan - moramo se svadjati oko kolicine igracaka da i on stane u svoj krevet! Medjutim, nema frke sa spavanjem. On samo postavi uz jastuk svog tigra i svog medu Naoruzanog (sa zubima i kandzama) koji ce paziti po noci na njega i to je to! Sretno!

Btw. ne pamtim da je prosla i jedna vecer a da nismo djeci procitali neku slikovnicu (sad vec dugo i sami citaju, tj. ONI CITAJU NAMA) ali kad dodje vrijeme, daju se puse, svjetlo se gasi i tata i mama IZLAZE iz sobe. U roku 5 min nema vise budnih....

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Pa i mi čitamo prije spavanja, ali to nimalo ne pomaže uspavljavanju, naprotiv. Filip nakon priča još bar pol sata priča i pjeva u krevetcu prije nego zaspi (a taj dio obavlja sam).

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dijana draga, ja sam spremna pročitati svako veče "bespuća povijesne zbiljnosti", samo da poslije toga zaspi sama!.

Btw. ne pamtim da je prosla i jedna vecer a da nismo djeci procitali neku slikovnicu (sad vec dugo i sami citaju, tj. ONI CITAJU NAMA) ali kad dodje vrijeme, daju se puse, svjetlo se gasi i tata i mama IZLAZE iz sobe. U roku 5 min nema vise budnih....
    I mi ovako prvi dio recenice,a drugi su nam pusti snovi

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mislim da cu jos slijedecih 10 godina uspavljivat djecu.
    oko 18:30 kupanje i odjevanje pidzame, pa vecerica i oko 19:15 pranje zubiju i ljubljenje svih ostalih koji jos ne idu u krevet. najprije najmanji, idem s njim u sobu, procitam mu neku knjizicu od 3 strane, ugasim svjetla i otpjevam mu pjesmicu, izljubim, dam mu dudu i njegovog marka pola i izadjem van. pali u 95% slucajeva. onda ami, isto prica, ali po njenom izboru, malo price, grljenja i ljubljenja, neki put pjesmica i sad po novom prica na kazeti ili cd-u, stisne svog rubensa, a ja se lijepo dignem kazem laku noc i odem u db. pali u 98% slucajeva. i na kraju milo, oko 20:30, a kad nema skole i kasnije. on cita sam, ali prije nego zaspi ide tura ljubljenja i mazenja, malo price, a i on u krevetu ima svog golea kojeg tu i tamo zagrli.
    ALI od 1 ujutro imamo promenade po kuci i dodje mi da ih svo troje izbacim na ulicu. ima faza kad je to vise, a ima i faza kad prospavaju do jutra. tjesi me jedino to da ce se jednog dana odselit i imat svoje klince, a ja cu im se samo smjeskat kad mi kazu da su slomljeni i da im djeca ne spavaju po noci. :D

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

lili, baš si me razveselila

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i meni je više dosta tog uspavljivanja,ali i spavanja u našem krevetu- i to do jutra ali nemam pojma kako započeti.
    imam dva jako ljubomorna sina, beba je na putu i nešto bi morala promijeniti.
    s mlađim je problem jer mi vrti kosu dok ne zaspi.
    u biti , jako mi je lijepo čekati da zaspu, ali ne svaku večer, i ne cijelu noć micati noge sa glave jer je njima vruče.tako da je zaspim pred jutro- mrtva umorna. to nije fer prema meni.
    i sad se lomim između tog užitka u dva mala tijela koja se stišču pokraj nas i umora i živčanog sloma jer želim nešto vrmena za sebe. i muža.

mislila sam započeti tako da obavimo rituale prije spavanja( knujiga, molitva, pjesma) dati svakom pusicu i lijepo reči da imam posla i neka lijepo zaspu sami.
    kad me pozovu, a sigurno hoće, doći ću i opet dati pusu svakom, i tako, nadam se sve kračće-.

ali, ja još nemam snage za to....

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •