Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: dug period podrigivanja

Datum pristupanja
    May 2007

Početno dug period podrigivanja

Evo vec sjedim duugoo za komp.i tražim i tražim o podrigivanju. Evo o cemu se radi.Nas malisan ima 8.5 mj. S 6.mj. smo poceli s dohranom.
    Uglavnom kad pojede, jako dugo se podriguje nakon jela.Podrigne se nakon jela ili mu treba vise od pola sata da se podrigne, a potom se podriguje narednih 2h i ide jako tesko.Ne place, ali stenjucka.Najprije su nam govorili da se naguta zraka jer halapljivo jede (iako mi je nevjerojatno da ga se toliko naguta da podriguje 2h)-Sad papamo obrok koji je iskljucivo na žličicu i opet isto. Popapa li mlijeko ili kasicu, ista stvar.
    Zadnji obrok papa u 19h,podriguje do otprilike 21h, a zatim spava do 8h.Htjeo bi ranije zaspati, trlja okice, ali mu "zrakić"ne da, pa se rasplače zbog pospanosti.
    Kroz dan ga zabavljamo s igrackama, pa mu "odvucemo paznju", pa ga manje gnjavi.
    Uskoro imamo sistematski, pa cu ponovo pitati pedijatricu. do sada nam je govorila:"Gledajte,to je tako.Takvo je dijete" Ipak, smo mi roditelji osjetljivi na nasa sunasca i tesko nam je gledati kad ih nesto muci i zelimo im pomoci....
    Dok sam vam ovo pisala,prekinuo me je plac.Podigla sam ga, podrignuo se i evo nastavio spavati bez buđenja.Papao je u 19h,zaspao u 20.30,a "zrakić" ga je zagnjavio blizu ponoći.
    Naime probali smo s kapima: Bimbi..i sl.njima, pa caj od kumina, komoraca.... sve i svasta...
    Molimo za pomoć,misljenje,prijedlog.....Hvala

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kao da čitam svoju priču unazad nekoliko godina.
    Ista procedura, isto satima držanje da bi ta mala količina zraka izašla i onda bi se smirio.
    Mi smo još imali problema i sa povraćanjem a bio je i manji pa bi se sve to protegnulo i na čitavu noć, dakle bez prestanka mjesecima.
    Isprobali smo sve vrste kapi, načina hranjenja , položaja za lakše podrignuti i sl, ali samo je vrijeme učinilo svoje i dok se to nije dogodilo mogli smo mi i na glavu se postaviti .
    Znam da nije utješno i da zapravo samo pričam svoju priču bez konkretnog savjeta ali eto tako je.
    Želim vam da što prije ide na bolje, a do tada hrabro.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nije nas dugo bilo na forumu,ali evo nas.Hvala na odgovoru!
    Puno nam znaci.(malac pokusava doci do kompa
    Zaspao je nakon ručka, čitavih 15min, a potom podigao glavicu, malo stenjuckao i podrignuo. Glavica mu je mokra od znoja. Cini se da ga je gnjavilo dok je spavao.
    Kad je kod vas doslo sve na svoje?
    Bas kao što kažeš,pokušavamo se "postaviti na glavu", "na trepavice" , smišljamo ovo ili ono, ali njega gnjavi svaki put nakon jela brem 2h.
    Evo sinoć smo papali u 19h, a zaspao nam u 22h.Igra,nježno pjevanje,pa malo TV-a.Podrigne, mi se poveselimo, miran je 2min, a onda opet stenjucka i to sve više što je pospaniji (logično).I čini nam se kao da smo išli korak u nazad jer mu je trebalo tri sata za podrigivanje.

Sto vam je rekla pedijatrica? Treba li posebno prilagoditi prehranu?
    Što ste vi činili da mu olakšate?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

koris, pokušaj, nakon što podrigne poslije jela, staviti ga spavati tako da mu je gornji dio tijela lagano uzdignut na dekicama/jastuku (znači ne previše, nego onoliko koliko njegovo tijelo u njegovoj dobi može i smije) i pusti ga da se odmara ili da zaspi. Osluškuj ga i kad se podrigne (a kod moje djece ova metoda je fuinkcionirala) samo mu lagano izvuci dekicu/jastuk ispod glave i nek nastavi spavati.
    Pokušaj, nadam se da će vam uspjeti!
    I budi strpljiva, mislim da će to dugotrajno podrigivanje trajati još neko vrijeme dok bebač malo ne poraste i ne nauči pravilnije jesti. Naravno, postoji mogućnost da ima sužen jednjak ili neku drugu problematiku (nisam stručnjak ) koju bi ti bolje objasnio pedijatar pa ne zaboravi pitati na sistematskom.

Pusa

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Naša pedijatrica je rekla da je to jednostavno tako i da se moramo strpiti da prođe.
    Kako je on zaista puno povraćao išli smo i na ultrazvuk ali je srećom bilo sve u redu.
    Stavljali smo ga spavati na povišeno,to bi mu ponekad olakšalo i sam bi podrignuo ležeći. Ali uglavno bi ga držali i nosali, onda bi na rukama zaspao ali čim bi ga legli plač. Opet podizanje i mala količina zraka bi izašla.
    Masirali smo drobić, kapi te jedne te druge, ali bez značajnijeg pomaka na bolje. Vremenom smo otupili i čekali da prođe samo od sebe, a tako je i bilo. Držite se.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Stavljali smo ga spavati na povišeno,to bi mu ponekad olakšalo i sam bi podrignuo ležeći. Ali uglavno bi ga držali i nosali, onda bi na rukama zaspao ali čim bi ga legli plač. Opet podizanje i mala količina zraka bi izašla.
    Upravo zato sam i savjetovala da se bebicu stavi spavati na povišeno jer čim ga dižeš u naručje ono se i u snu privikne na zagrljaj i čim ga spustiš razbudi se, zaplače, opet uzme nepotreban zrak i sve jovo-nanovo. Zato treba bebača pustitina miru da se navikne sam izbacivati zrak, da seopusti u svom krevetiću i nađe najbolji položaj za spavanje u kojem će kroz san podrignuti ostatak zraka.
    Nisam protiv nosanja, dapače - i dan-danas nosam svoje dvoipolgodišnjake kad god požele, ali mislim da djetetu činimo uslugu time što mu dajemo priliku da samo sebe nauči nekim stvarima koje će mu olakšati život.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako se dijete tuži i u naručju? Kako ga spustiti u krevetić? U krevetiću plače (najčešće kad bi htio spavati, a gnjavi ga) još više jer ga muči "zrakić" i potrebna mu je naša blizina.
    Slažem se s teorijom da bebu treba naučiti na "samostalnosti", ali praksa je drugo.
    Eto friška situacija od jutros. Ujutro je papao mlijeko,podrignuo "muški" 3.puta Igrali smo se na veelikom krevetu(nastojim da nije na rukama)još tijekom igre podriguje ,sat nakon doručka pije čajić (komorač ****), zijeva, znak da je vrijeme za spavanac. Malo sam ga umirila na sebi,još budnog ga spustila u krevetić, zaplakao je kratko,pomazila sam ga po glavici,tepala i zaspao je. Probudio se znojne glavice (nakon 1,5h) uz plač,podigla sam ga i podrignuo se.
    Inače podigla sam mu blago madrac i tako sad stoji stalno u nadi da će mu pomoć, ali nema nekog pomaka.
    Kad ga stavimo spavati, automatski se prebaci na trbuščić.Noću mu se u početku (cca 1h) kad zaspe znoji glavica,vjerojatno ga još "vrti"trba.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

koris, da li si zadovoljna sa uslugom vaše pedijatrice? Nekako imam feeling da bi dobar pedijatar ipak trebao skužiti zašto beba ima takve poteškoće pored sve roditeljske brige i truda da mu pomognu, i da bi vam trebao dati konkretniji savjet od "takvo je dijete" (ja osobno ne prihvaćam takav odgovor, bilo od pedijatra bilo od specijalista - za sve postoji konkretan savjet i lijek). Razmisli o tome da možda potražite drugo mišljenje, obzirom da sve metode koje ste isprobali ne koriste dugoročno.
    Da li tvoj bebač ima i grčeve - možda i to doprinosi nedovoljnom podrigivanju?
    Da li bljucka prečesto - možda ima sužen jednjak?

Eto, iscrpila sam ideje, ak mi još kaj padne na pamet javim se.

Pusa malom bebaču, nadam se da će mu ubrzo biti lakše!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Slijedeci tjedan smo na sistematskom, pa ćemo malo "izgnjavit" pedijatricu....i vidjet sto i kako ćemo dalje.
    Zapravo malac vrlo rijetko bljucka.
    Hvala na podršci. Puse od nas

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I tako je prošao sistematski Cijepili ga, vadili krv,pogledala usi,težina,visina.....uz razliku što je ovaj put plakao i svaki put kad bi ga htjela spustiti na stol za pregled, uhvatio me za majicu i ne pušta....A kad sam ga uzela u naručje,pogledao doktoricu i rukicom dao "pet", ali iz poprilične udaljenosti Uglavnom,kuc kuc o drvo i također što se tiče podrigivanja:kao što kaže Yummymummy
    Naša pedijatrica je rekla da je to jednostavno tako i da se moramo strpiti da prođe
    A naša se izrazila da dijete mora sazrijet i da je nekoj djeci tako do treće godine.
    Yummymummy,do kad je trajalo kod vas?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

koris, nije problem u pedijatrici ni u ničem drugom (vjeruj mi mi smo obišli puno doktora i gastroenterologa - svi kažu isto). I mi imamo takav problem od rođenja. Neki to naziva blagim oblikom refluksa, ali tko zna šta je. Uglavnom kažu da to se smiri do godine dana, do tada na rame i nek izpodriguje šta ima. Nama pomaže zgušnjavanje hrane s rižinim pahuljicama, povišen položaj glavice u krevetu, prekidanje obroka na pola da podrigne i nakon jela nemoj mu davati piti barem 2 sata. Najbolje kad se probudi pa ako još ima za podrignut onda čaj pa podrignut pa jelo. Možeš ga staviti na trbuh 15-tak minuta iza jela da se ti plinovi rasporede. Unatoč svemu tome patimo se i dalje. Ima dobrih dana ima loših ali nadamo se da će proći. Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •