-
Mljeveno meso i lisnato tijesto?
Dakle imam 500g mljevene puretine i ledo lisnato tijesto.
Kaj da finoga s tim napravim?
Tražila sam malo po netu sve mi neke finajaka recepte izbacuje a ja bih nešto vulgaris.
Ne znam, možda malo prodinstati meso na luku dodati na sitne kockice krumpir pa to sve umotati u tijesto i ispeči...Ili? Voljela bih da bude sočno, puretina je sama po sebi malo suha :/ . Da prelijem nečim? Imam obično kiselo vrhnje i ono za kuhanje.
Obično se to mota u kore za šturdlu ali ja imam lisnato.
Imam i graška i pelata. Možda kaj s tim?
Tko zna neki fini vularis recept? Bitno mi je jedino da bude sočno.
-
Joj, ja i brzo tipkanje
, sorry na tipfelerima.
-
probaj odguglati 'steak and kidney pie recipe', možda ti to da nekakvu ideju (samo sa filom od puretine)
-
Mljeveno prodinstaj na crvenom luku uz dodatak začina (sol, papar i još nešto ako voliš). U malo prohlađeno umiješaj 1-2 jaja i možda će ti trebati malo krušnih mrvica, da pokupe tekuće dijelove.
Razvaljaj lisnato, na njega po sredini uzdužno istresi nadjev od mljevenog. Oblikuj štrucu (kao piramida). Preklopi lisnato tijesto preko mesa. Lisnato zareži nožićem na nekoliko mjesta na površini, kako bi suvišna tekućina tijekom pečenja isparila i premaži žumanjkom (a i ne moraš).
peći na 200°C 30-40 min. Prati da ti ne zagori.
može se poslužiti i hladno (onda se čak i bolje reže).
Uz ovo preporučam rizi-bizi ili neko drugo povrće i salatu.
MM uvijek priča o "meat pie" koju je jeo svakodnevno u školi za užinu kao klinac u Australiji, pa sam našla i ovaj recept: http://www.coolinarika.com/recept/australian-meat-pie
Hvala ti za ovu temu, sad ću ga iznenaditi s ovim receptom jedan dan
-
Rene hvala super je ovo kaj si mi napisala. I još fino rizi-bizi uz to
.
A kaj misliš o ubacivanju krumpača u nadjev? Ili bi to ipak bilo previše?
Ili da, ali onda bez riže.
-
Ma ne treba ti krumpir kad imaš lisnato.
-
Ja u zadnje vrijeme stalno pravim "to nešto". Prerežem jedno tijesto na pola i razvaljam pa napunim s onim što imam kod kuće. Možeš staviti na luku izdinstano meso i nešto povrća, možda kukuruz ili grašak ili nešto treće, malo sira naribati i nadjev staviti na sredinu lista i preklopiti, onako jedan preklop s jedne i drugi s druge strane, tako da dobiješ četiri štruce. Malo izbockaš, premažeš s jajetom.
-
Napravila sam ovako kako mi je Rene rekla s tim da sam ja još mao u meso dok se dinstalo stavila vrhnja za kuhanje da bude fino sočno I nisam motala u piramidu nego am narolala dvije rolade, premazala žumanjkom i ispalo je super, super. MM kaže da je bilo stvarno fino, a i ivid se po količini pojedenog
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma