-
Održavanje lamperije
'Naslijedila' sam lamperiju u potkrovlju, tlocrtne površine ima oko 56 kvadrata. Koliko to danas možda bilo demode (već sam čula prijedloga da 'to' izvadim i stavim si knauf) meni se sviđa, volim drvo. U dobrom je stanju, nije lakirana. Pretpostavljam kako bi je trebalo nekako zaštititi, od crva, gljivica, vlage, ne znam čega.
S dvije strane sam čula dva različita prijedloga:
1. ne lakirati, ostaviti drvo 'da diše', ali premazati nekim sredstvom koje ubije beštije, navodno ima neki Drvocid
2. premazati nekim lakom, može Sadolin ili tako nekako, onda sam riješila beštije i vlagu.
E sad, mene interesira:
- koja je od tih dviju varijanti pruža zdraviju mikroklimu, tu će biti spavaće sobe
- koja od njih pruža bolju zaštitu
- kakvo održavanje traži svaka od njih
- ima li treća, bolja, varijanta?
Da, i kako nanijeti zaštitno sredstvo na toliku kvadraturu, ako ću kistom ima da se zabavljam dva tjedna, a ne znam čime drugim a da uspije u sve zakutke i pore ući?
-
ukoliko lamperiju zelis uciniti sto manje primjetnom mozes je obojat u bijelo. 2 ruke dulux visokopokrivne mat boje ne zahtijevaju temeljni premaz. od trece ruke ili sjajne boje potpuno bi se izgubio izgled drva, lamperija bi slicila na plasticnu. ako te smetaju eventualne rupice, prije bojanja mogu se kitovat.
-
naravno, nakon neletimicnog citanja vidim da zelis da se vidi drvo. onda samo dajem savjet: utore piturat penilom ilitiga kistom, ostatak rodulom (valjkom?).
-
Možeš sve prebojati bondexom. U svakoj trgovini znaju što je to samo se proizvođači razlikuju. To je onaj premaz kakav se npr. stavlja na drvene prozore. S njim je drvo podpuno zaštićeno. Ima ga u svim varijantama, on natur boje od zelene i plave. Ako staviš natur sigurno ćeš vidjeti neku razliku u boji, postane malo tamnije no što je bilo.
I imaš valjaka baš za to, a kistom prođeš gdje valjak ne dosegne. Iako mislim da ti je bolje sve prijeći kistom jer manje šprica, a nakon nekoliko kvadrata ići će to brzo .
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma