-
Kužim te, Trina.
Ja, doduše, nemam ništa protiv dojenja dokle to paše mami i djetetu, ali u našem slučaju ja svako malo imam veliku želju prekinuti pa ne bih baš rekla da je kod nas takva situacija... Moram priznati da su mi ta noćna mučenja, koja traju sad već skoro godinu dana, stavila mrlju na cijelo naše dojenje koje bi bez toga bilo stvarno jedna predivna priča (nikad soora, nikad problema, jedan lakši mastitis s 4 mjeseca isključivo mojom greškom, ali ostalo sve školski), ali ovako mi se prečesto događa da mrzim dojenje iz dna duše (recimo, kad u 5 ujutro skužim da sam sva ukočena i da sam se od ponoći do tad budila više od 20 puta jer mi žvače bradavicu, a šizi kad maknem cicu).
Da mi se učini da je spreman, ne bih ni trepnula pokušajući prekinuti. Na žalost, nije spreman. :/
Sun, pliiiiiiiz, ne pisati takve stvari, fakat ću ostati na jednom djetetu.
-
Evo i mene u klub, mali ima 6.5 meseci, a 9.9kg. Inace usporio je sa dobijanjem na tezini kad smo krenuli sa dohranom, mislim da se mnogo vise dobija kad iskljucivo sisaju. Isto sa 2-3 meseca super spavao, a onda odjednom milion budjenja. Uspela sam da razdvojim da je od tih milion samo dva budjenja da bi sisao, a ostalo se vrti ili krene da puze u snu pa ga to budi. Nekad pomogne ljuskanje i mazeje po ledjima da nastavi da spava, nekad da mu promenim polozaj, nekad se nosa... Uglavnom, mislim da su budjenja cesca jer uce nove vestine i to ih okupira, losije spavaju, a mali su i ne znaju da sami utonu u san posle nekog kratkog budjenja.
Pocela sam da ga ucim samouspavljivanju po E. Pantley ali krenuli su zubi i to nas omelo...
Svaka cast zenama koje ovako guraju preko godinu dana, ali ja iskreno ne vidim da bih mogla tako, ionako sam zesce smrsala - sad imam manje kg nego pre trudnoce, anemicna, nispavana, kad krenem da radim i putujem po sat vremena do posla i sat nazad ne vidim sebe da mogu da izdrzim tolika budjenja. Kako cu to resiti - ne znam, jer sam zaljubljenik u dojenje. Svakako mislim da skupim snage za neki metod koji ne podrazumeva plakanje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma