Citiraj apricot prvotno napisa
Viktor je još mali - stisnute šakice su normalna stvar do cca 3. mjeseca.
Najbolja vježba za to (i nije rano za započeti) je da njegovom šakicom ideš po svojemu licu - vidjet ćeš kako će se automatski rastvoriti.
Apsolutno točno. Ne znam što mi bi da to sama nisam napisala. Al' tu je Marelica da me ispravi!

Citiraj apricot prvotno napisa
Mogla si primijetiti da većina majki uopće ne stavlja djecu u ležeća kolica, već ih voze u autosjedalicama u kojima su djeca pod nekih 45°. Neka me isprave mame koje znaju točnije.
Tvoj Luka neće imati problema ako se bude vozio u istom položaju, a preporučila bih ti i upotrebu marame. Vjeruj mi da se klinci u njima odlično osjećaju

S ovime se nikako ne bih složila - prije bih rekla da je to jako, jako loše.
Djeca trebaju biti u potpuno ležećem položaju sve dok se sama ne uspiju podignuti u sjedeći.
Sve ostale improvizacije mogu biti pogubne za neurološki razvoj!
Apricot, vjeruj mi da sam vidjela puno više mama koje voze djecu u auto-sjedalicama, negoli u ravnim kolicima. Ja ih osobno nisam vozila u toj kombinaciji, jer se na moja kolica ne mogu postaviti auto-sjedalice/nosiljke, pa su mi klinci bili u ležećem položaju do prije par dana. Sada nisu u sjedećem, već u lagano nakošenom prema gore.

Mislim da sam pogrešno opisala tu vožnju u sjedalicama. Naime, one u kolicima nisu nakošene pod 45° kao u autima, već su ipak u više ležećem položaju. A dijete je u njima kao u jajetu. Ne dolazi ni do kakvog problema za kičmu i daljnji neurološki razvoj, jer dijete samo pasivno leži.

Što se tiče auto-sjedalica u upotrebi u autu, u njima se ionako provodi, tj. smije provoditi kratko vrijeme - do 2-3 sata.