-
Koliko puta je potrebno ponoviti da su sva djeca različita i da ih se nikada, pa baš nikada ne smije uspoređivati sa drugom djecom. I to me jako ljuti kada se djeca uspoređuju. Svako dijete ima svoj razvojni put, a na kraju svi dođu na isto. Neka su djeca debela, neka ne, neka djeca imaju puno bolje razvijenu motoriku od drugih, nekoj zubići počnu rasti sa 3 mjeseca, a nekima sa 8. Moja je Jana primjerice mršavija beba i u usporedbi sa svojim vršnjacima je prava mršavica, ali kada čitam knjige u kojima piše o vještinama koje dijete stječe po mjesecima. Ona je u svemu naprednija za 2-3 mjeseca. Primjerice, po dolasku iz bolnice već je bila toliko žilava da je mogla lijepo držati glavicu, od dva mjeseca je ležeći na trbuhu glavicu držala više minuta, od tri i pol se počela svjesno okretati sa leđa na trbuh ( a sa trbuha na leđa joj ide teže, iako pedijatri kažu da prvo ide s trbuha na leđa), od 5 mjeseci je počela puzati do igračke, a već dugo prebaciva igračku iz jedne ruke u drugu i drži obje igračke u isto vrijeme ... itd. Ma, to je sve individualno. Još je ne forsiram da sjedi, iako bi ona to htjela, a mene je nekako strah.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma