Citiraj apricot prvotno napisa
Djeca trebaju biti u potpuno ležećem položaju sve dok se sama ne uspiju podignuti u sjedeći.
Citiraj apricot prvotno napisa
Petra, beba sjedi onda kada se sama i postavi u sjedeći položaj i tako i ostane, bez prevaljivanja.
Šestomjesečno dijete, postavljeno u sjedeći položaj, vjerojatno će nekoliko sekundi i ostati sjediti ali na sjedenje još uvijek nije spremno pa ga ne treba forsirati. Tijekom sedmog ili osmog mjeseca određeni broj djece će riješiti probleme s ravnotežom.
Ako sam dobro razumijela prvo treba čekati da se beba sama podigne u sjedeći položaj, a onda treba čekati da sama riješi probleme s ravnotežom, a do tada je ni u kojem slučaju ne treba posjedati niti na sekundu.

Molim vas potvrdite mi jesam li dobro razumjela.

Pretpostavljam da će se beba u sjedeći položaj podići iz ležećeg položaja (gdje leži na leđima) bez potpore ruku (ili će se poduprijeti rukama?). Ako se pri tome ne podupire rukama onda mi je to stvarno nevjerojatno. Postoje li neke vježbe za jačanje trbušnih i leđnih mišića ili je dovoljno bebu postavljati na trbuh i ne sprječavati njene pokušaje dizanja glavice kada leži na leđima?